wie ook starten met ivf in 2009?

  • #1

    hallo,

    Graag zou ik in contact willen komen met je als je ook gaat starten net als ik met ivf volgend jaar.

    Zodat we een steun kunnen zijn voor elkaar.

    Ik ben Ena,36 jaar ,2 miskramen gehad en de laatste iui net achter de rug.

    Vandaag de brief in de bus gehad met info mbt ivf,pil slikken ect. ect. weer een stap naar hopelijk eindelijk resultaat in 2009!!

    Ik hoor graag van jullie!

    Reageer
    #2

    Eén op de 39 kinderen die vorig jaar geboren werden, was via IVF verwekt. Het blijkt dat nooit eerder zoveel IVF-kinderen zijn geboren.

    Het aantal gestarte cycli steeg van bijna 15.000 in 2006 naar 16163 in 2007. Vorig jaar leidde het tot 4025 IVF-zwangerschappen, waaruit 4617 kinderen werden geboren.

    In 44 procent van de behandelingen betrof het de Intracytoplasmatische Sperma Injectie (ICSI). Het aantal zwangerschappen na één IVF-poging bedroeg vorig jaar 25 procent.

    Reageer
    #3

    Ena,

    Ik ben dit jaar begonnen met IVF.
    Ik heb zware endometriose.
    Eind vorig jaar kreeg ik te horen dat de kans op kinderen erg klein was.

    De eerste poging was gelukkig meteen geslaagd.
    Ik ben ondertussen 22 weken zwanger van de eerste.

    Ik wens je veel sterkte en geluk in het nieuwe jaar.

    Groet,
    Susan

    Reageer
    #4

    Hallo Suzan,

    Super,dit soort berichten doen een mens heel erg goed.
    Heb je voorafgaande aan de ivf ook andere behandelingen gedaan?

    Hoe heb je ivf ervaren,wat doet het met je lich. en geestelijk.Wat vond je het ergst en wat viel mee.

    Sorry voor al die vragen ,maar ben erg benieuwd en zie er ook erg tegenop.

    Hoop gauw van je te horen,

    Gr. Ena

    Reageer
    #5

    Hoi Ena,

    Vooral vragen stellen, ik hoop alleen dat ik eraan denk om te reageren.
    Ik heb zware endometriose. We waren al een aantal jaren aan het sukkelen voordat eind vorig jaar werd voorgesteld om het te proberen via ivf. Andere behandelingen (iui) wilde de dokter overslaan.
    Het hele ivf traject is me echt meegevallen. Ik had me ondertussen neergelegd dat de kans klein is en dan ga je er nuchterder mee om. Het eerste spuitje zetten in mijn buik vond ik eng. Ik had zelfs de huisarts gebeld met de vraag mocht het niet lukken, mag ik dan even langskomen i.p.v. naar het ziekenhuis te moeten. Dat was goed. Maar de eerste spuit ging vlot. Daarna werd het alleen maar makkelijkere. Wel een tipje, zet de spuiten niet iedere dag op dezelfde plek. Dat scheelt pijnlijke plekken. (deze tip kreeg ik van iemand met suiker). Op de dag van de punctie was ik 's ochtends al vroeg wakker en erg zenuwachtig, maar gelukkig werd ik goed begeleid en door de morfine snel rustig. Ja het doet pijn maar ik vond het op zich mee vallen met de pijn die ik al iedere maand had vanwege de endometriose. De terugplaatsing stelt niets voor. Je staat binnen 10 minuten al weer buiten en je voelt er niets van. Het was voor mij echt zo iets van: is dit alles. Ja dus.

    De twee weken wachten zijn het ergste, zeker de tweede week omdat ik vage klachten kreeg. De dag voor het testen kreeg ik menstruatie klachten maar, zo bleek de dag van testen, was ik toch zwanger.

    Dus al met al vond ik het nog wel meevallen. Iedereen beleeft dit natuurlijk anders. Ik heb gelukkig een partner waarmee ik goed kan praten hierover en hij ook met mij. Dat maakt het gewoon makkelijker. Wij hadden besloten om de familie niet in te lichten, dat is wel moeilijk vol te houden maar dan blijft het toch een verassing voor iedereen.

    Groet en suc6,
    Susan

    Reageer
    #6

    hai ena

    even voorstellen...ik ben roos,40 jaar en ik start deze maand met de 1e ivf.Heb nog geen kinderen, mijn vriend ook niet(hij is 45)maar we willen allebei dolgraag kinderen.De eerste onderzoeken al gehad.Alles ziet er prima uit.Ik dacht dat de arts zou voorstellen om met IUI te beginnen maar dat was dus niet zo. Gezien mjn leeftijd is IVF de beste optie.Er zijn ook geen wachtlijsten dus gelijk beginnen.....gaat allemaal wel snel hoor..maar we hebben toch maar besloten om ervoor te gaan.....klokje tikt.Ben net vandaag ongesteld geworden en begin donderdag met de pil.Morgen prikles voor het hormonen spuiten en dan krijg ik ook het schema.Het is allemaal wel erg spannend.Ik wens jou alvast heel veel succes en het zou idd leuk zijn als we elkaar een beetje kunnen steunen in deze spannende periode...

    groetjes roos

    Reageer
    #7

    Hallo Susan,

    bedankt voor je bericht... weer een positief bericht.Dan maakt mij aan de ene kant wel nog meer zenuwachtig,(stel dat het bij mij niet lukt)maar ook weer hoopvol.

    IK ben het spuiten gewend,daar zie ik niet tegenop.Denk dat het moeilijkst het wachten is of het succes kan hebben,maar het kan in zoveel fases mis gaan.Ik ben helaas mijn nuchterheid verloren toen ik zwanger werd,weet dat ik daarvoor ook nuchter was en dacht van als het niet lukt zwanger te raken dan is het zo er is meer!!! maar door mijn ervaringen is het soms een obsessie,hier moet ik nog beter mee leren omgaan.Het fijne in jouw geval is dat er een reden is waardoor je niet zwanger raakte,en daarbij is ivf een vergrote kans zwanger te raken.Begrijp me overigens niet verkeerd,want zo fijn is het niet endometriose te hebben!Ik hoop voor je dat het evt. volgende keren ook zo mag gaan lukken!!Ena

    Reageer
    #8

    Hoi Ena,

    Het is en blijft altijd een moeilijk proces. Voor mij was het inderdaad makkelijker omdat ik de hoop op een zwangerschap al kwijt was en dit gewoon proberen wat.

    Dat je zenuwachtig wordt kan ik me goed voorstellen.
    Ik wil je succes wensen voor de komende tijd en dat je ook een mooi resultaat gaat krijgen. De slagingskans is inderdaad laag maar er blijft altijd een kans.

    Heel veel succes, mocht je vragen hebben zie ik het wel verschijnen.

    Groet,
    Susan

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo Roos,

    De vorige keer heb ik je berichtje gemist vandaar deze late reactie.Fijn een `lotgenote`gevonden te hebben.Ook zijn we beide niet de jongsten meer dus dat scheelt.Ik slik nu bijna een maand de pil,door mijn iuis heb ik prikervaring,dat is een voordeel.Het grote verschil is dat ik straks naast puregon ook dtpc moet spuiten en veel hogere hoeveelheden puregon.Na de terugplaatsing moet ik vaginale pillen gaan gebruiken die de innesteling moeten bevorderen,3x daags liggend inbrengen 2 per keer!!!Ik hoop dat ik niet veel last van de bijverschijnselen ga hebben.Ben ondertussen weer gestart met acupuncuur.Is misschien ook aan te raden voor jouw.Moet je maar es googelen ,dan vind je allerlei info waarbij aangegeven wordt dat het de ivf kansen verhoogd.

    Ik kan me voorstellen in jouw geval dat iui is overgeslagen,de tijd dringt.Sommige ziekenhuizen laten zelfs geen 40 plus meer toe,omdat de slagingskansen naarmate je ouder wordt ook veel kleiner zijn.Maar ik denk dat we gewoon vertrouwen moeten hebben en het moeten laten gebeuren,daarna maar weer zien.Wat ga jij zo spuitenen slikken.Ik hoor graag van je.gr. Ena

    Reageer
    #10

    Beide heel veel succes!

    Reageer
    #11

    vraagje aan ervaren ivfers...

    is het normaal dat je bij gebruik van dcpt zo lang en zwaar ongesteld wordt,zogenoemde doorbraak bloedingen?

    Ik heb het al 1.5 week ,en met name in de avond wordt het heel heftig,en heb ik echt dikke bloedklonters.

    ben benieuwd of iemand dit herkent?

    gr. ena

    Reageer
    #12

    hallo ena,

    het is alweer een tijdje geleden dat ik hier was,maar bedankt voor je berichtje.Ik heb inmiddels mijn tweede follikelmeting gehad vanmorgen, en die was ronduit teleurstellend.
    er is maar een follikel te zien op de echo en die is op dit moment 17,2mm.Op zich groot genoeg om een punctie te doen en dat gaat dan ook maandag om
    9:00 uur gebeuren.Nu maar hopen dat er een eitje inzit.De arts zei wel dat de kans klein is met maar 1 follikel maar beter iets doen dan niets was zijn motto.Daar heeft hij natuurlijk gelijk in.
    Ik heb overigens het zogenaamde korte schema gedaan.
    1 week pil en daarna 10 dagen Menopur en Decapeptyl
    Menopur de maximale dosis gspoten 2x 150 per dag.
    en het resultaat : 1 follikel.De arts zei wel dat dat vaker voorkomt op deze leeftijd.Mijn eierstokken reageren niet al te goed op de hormonen
    hoe gaat het bij jou? en hoe bevalt de acupuntuur?
    ik lees er wel vaker over en het schijnt een positeve werking te hebben.Zeker iets om over na te denken voor een 2e poging.
    Hoop snel weer van je te horen en nogmaals sorry voor de late reactie.

    Roos

    Reageer
    #13

    Sterkte Roos! (ik volg jullie informatie)

    Reageer
    #14

    Hai Mindy

    Bedankt voor je support,kunnen we altijd goed gebruiken.Zit jij ook in het proces van IVF?
    Ik ben er eigenlijk redelijk blanco ingestapt en zonder al te veel verwachtingen.Maar stiekum hoop je natuurlijk toch....Ik laat het allemaal maar over me heenkomen.Als het de 1e keer niet lukt dan zal de volgende poging pas in november zijn omdat ik volgende maand voor 6 mnd naar Italie ga om te werken.Je moet nu eenmaal keuzes maken in het leven
    maar ja....dan zijn we wel weer een half jaar verder.De arts zei trouwens dat het ook mogelijk was om op een natuurlijke manier zwanger te worden,de onderzoeken waren allemaal goed.Alhoewel de kans natuurlijk wel veel kleiner is op mijn leeftijd.We zien wel..gewoon positief blijven.
    nou...toch nog een heel verhaal geworden.
    Laat nog eens van je horen....

    gr Roos

    Reageer
    #15

    Hoihoi, ik doe zelf geen IVF, een vriendin van mij wel, vandaar... Succes jullie!

    Reageer
Reageer op: wie ook starten met ivf in 2009?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief