branderig gevoel

Online ZorgZus
  • #1

    ik heb sinds een maand een branderig gevoel aan blaas en mijn vagina ook...mijn vagina is veel dichter dan anders en seks is pijnlijk... wie weet raad?

    Reageer
    #2

    Dat lijkt op een blaasontsteking.

    Reageer
    #3

    Een blaasontsteking ontstaat meestal door bacteriën. Vrouwen hebben vaker blaasontsteking dan mannen, omdat vrouwen een kortere urinebuis hebben. Daardoor kunnen bacteriën van buitenaf bij vrouwen gemakkelijker de blaas binnendringen. Mensen die hun blaas niet goed kunnen leegplassen, bijvoorbeeld mannen met een vergrote prostaat of vrouwen met een verzakking, hebben meer kans op een ontsteking. Bij hen blijft er telkens een beetje urine in de blaas achter, waarin bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Het is niet waarschijnlijk dat u van kou of tocht een blaasontsteking kunt krijgen.

    Lees verder in de folder van het Nederlands huisartsen genootschap over 'Blaasontsteking'

    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF31.htm

    Reageer
    #4

    Het zou ook een schimmelinfectie kunnen zijn in je vagina. Als je er veel last van hebt laat het dan even nakijken door de huisarts, deze kan met medicatie al snel iets voor je doen.

    succes

    Reageer
    #5

    bedankt voor de snelle reacties!!
    maar bij een blaasontsteking heb je dan ook een dicht gevoel in je vagina? want normaal gaan 2 of 3 vingers goed erin bij seks voorspel maar nu 1tje heel moeilijk... het zicht gewoon echt dicht?

    Reageer
    #6

    Ik vind dat een logische reactie van het onwillekeurige zenuwstelsel. het onwillekeurige zenuwstelsel reageert zelfstandig, je kunt er dus geen invloed op uitoefenen.

    Als de vagina dus 'denkt' dat gaat pijn doen, dan zal de vagina zich meer sluiten.

    Logisch dus.

    Reageer
    #7

    Het autonome zenuwstelsel, ook vegetatieve of viscerale zenuwstelsel geheten, is het deel van het perifere zenuwstelsel dat een groot aantal onbewust plaatsvindende functies reguleert.

    Reageer
    #8

    ja dat kan... maar zo als liefje het doet had ik helemaal nie in men hoofd dat het pijn doet ofzo... het zat gewoon dicht en heel anders dan anders want nu is blaasontsteking ook voorbij want na 3 dagen die pilletjes zoroxin heeft geholpen maar aan vagina opening nog steeds pijn en dicht vanbinne...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een flinke blaasontsteking is niet direct over. bet beschadigde weefsel moet genezen. Je mag verwachten dat deze symptomen over een dag of 10 wel weer over zullen zijn. Anders is er meer aan de hand dat de behandelde urineweginfectie.
    Wees voorzichtig met elkaar.

    Reageer
Reageer op: branderig gevoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief