steken in onderbuik

Online ZorgZus
  • #1

    hallo .. ik ben 21 jaar ..
    en heb een vraagje aan diegene die me kan helpen

    ik heb de laaste tijd last van steken in me onderbuik..net of er naalden in worden gestoken.
    heb geen last met plassen dus een blaasonsteking kan het niet zijn ..
    die steken zitten ook meer rechts en meer bij de lies zeg maar ..
    ook verlies ik een klein beetje helder bloed na gemeenschap .. ik wou een afspraak maken bij de dokter maar wou het eerst zo vragen .. ik hoop dat iemand me kan helpen .. groetjes

    Reageer
    #2

    Bleodverlies na het vrijen wordt een contactbloeding genoemd.

    De oorzaak kan divers zijn: te ruwe geslachtsgemeenschap; gebruik van hormonale anticonceptie; baarmoederhalskanker; ontsteking door een SOA (met name chlamydia); een poliep van de baarmoedermond.

    Het is belangrijk dat de vagina onderzocht wordt door een arts teneinde de juiste diagnose te stellen. De huisarts verricht onderzoek middels een speculumonderzoek en een vaginaal toucher. Er wordt een uitstrijkje gemaakt (baarmoederhalskanker), en er wordt onderzocht op SOA`s (is er aanleiding voor een SOA).

    Reageer
    #3

    Dit is wellicht te complexe informatie, toch kun je het misschien lezen:

    NHG-Standaard Vaginaal bloedverlies

    Reageer
    #4

    nee kan geen soa zijn .. heb al 4 jaar een vaste parner .. denk dat ik toch maar effe afspraak gaat maken

    Reageer
    #5

    afspraak huisarts is heel verstandig!
    Brenda

    Reageer
    #7

    We spreken van tussentijds bloedverlies, wanneer u op onverwachte momenten, tussen uw normale menstruaties door, bloed verliest. Soms is daardoor niet meer echt duidelijk wat nu de normale menstruatie is en wat het tussentijds bloedverlies is. Bij ruim de helft van de vrouwen wordt geen oorzaak gevonden voor tussentijds bloedverlies.

    Tussentijds bloedverlies op wisselende dagen (bijv. na het vrijen) kan worden veroorzaakt door:

    de bijwerking van medicijnen: bijvoorbeeld medicijnen zoals ‘de pil’ waarin oestrogeen of progestageen zit. Vooral bij rokers kan ‘de pil’ tussentijds bloedverlies geven. Ook corticosteroïde-injecties of -tabletten (prednison) geven soms tussentijds bloedverlies.
    een spiraaltje: dit kan vooral in de eerste maanden tussentijds bloedverlies geven.
    een ontsteking van de baarmoedermond (bijvoorbeeld door een chlamydia-infectie)

    Soms heeft tussentijds bloedverlies een andere oorzaak zoals: een afwijking aan de baarmoedermond; bijvoorbeeld een slijmvliesbobbeltje (poliep); of afwijkende cellen die op een voorstadium van baarmoederhalskanker kunnen wijzen. Die cellen kunnen met een uitstrijkje van de baarmoedermond worden onderzocht.
    een afwijking in de baarmoederholte; bijvoorbeeld een slijmvliesbobbeltje (poliep); deze kan op een echo worden herkend en is meestal goedaardig. Zelden is de afwijking van het slijmvlies kwaadaardig.

    Deze tekst is afkomstig uit de folder van het Nederlands Huisartsen Genootschap over 'Tussentijds vaginaal bloedverlies':

    http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R214002383166809

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wil niet vervelend zijn maar omdat jij al vier jaar trouw bent wil het niet zeggen dat je partner dat ook is en zo kan jij een soa opgelopen hebben. Het kan ook duiden op cysten of andere medische aandoeningen dus even naar de huisarts zou ik zeker aanraden. Succes en hoop dat de uitslag mee valt.

    Reageer
    #10

    Steken in de vagina was een paar dagen geleden  ongesteld maar niet zo al ik altyd gewënt ben was minder alsof het niet wou komen pijn in de borsten en bij een bepaalde houding een stekende pijn af en toe ook pijn in de rug wie kan me antwoordt geven hier op

    Reageer
    #11

    Het kan door de menstruatie zijn die niet helemaal doorgezet heeft. Misschien dat er nog een bloeding na komt

    Reageer
Reageer op: steken in onderbuik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief