pijn met plassen, erge jeuk, 1 bultje

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb sinds een week last van pijn met plassen, en elke keer maar een beetje en het houdt accuut op. 1 super klein bultje/blaasje in de buitenste schaamlippen niet ver weg van de opening. Sinds 2 dagen jeukt het ook heel erg, en seks doet niet veel pijn maar ik geniet er weinig van zo.
    Verder heb ik geen pijn, alleen jeuk en het is allemaal ook wat gezwollen en rood. Het vervelendste is het pijn met plassen, doet echt pijn.

    Mijn vriend heeft eerder seks gehad, onveilig. Voor mij is hij de eerste, en ik heb dit alles gekregen nadat ik onveilige seks met hem heb gehad.
    Ik moet zeggen dat we het 3x gedaan hebben, en dat het bij mij heel snel pijn ging doen, maar ben toch door gegaan, niet slim. Misschien is het wel gaan ontsteken doordat ik dus te lang door ben gegaan met pijn.
    Ik heb gekeken naar de symptomen van een SOA, maar volgens mij is dit het niet.
    Mijn symptomen komen eerder overeen met een vaginale infectie, candida. Alleen bij candida komen volgens mij geen zweertjes/blaasjes voor? Bij blaasontsteking ook niet, en ik hoef niet abnormaal vaak naar de wc, maar dit was in het begin wel zo, dus tot ongeveer 3 dagen geleden.

    Iemand enig idee of dit een SOA, Candida of iets anders is? of iemand met dezelfde klachten?

    alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Ik moet ook nog zeggen dat ik de klachten direct de volgende dag al ondervond, met uitzondering van de jeuk. Dus ik moest vaak plassen en heel pijnlijk, het bultje zat er ook.
    Ik las dat je bij SOA's niet zo snel klachten kunt krijgen?

    Gr

    Reageer
    #3

    Anna , je moet toch echt even naar de huisarts hoor! hier kun je niet mee doorlopen en vanzelf over, gaat het ook niet!
    Gewoon doen, hij is wel wat gewend hoor.
    Brenda

    Reageer
    #4

    ik heb hier ook last van gehad en ben ermee naar de dokter gegaan heb testjes laten doen maar daar kwam niets uit. ik heb nog steeds lichte klachten. weet niet meer wat ik ermee aanmoet. iemand?

    Reageer
    #5

    Ik heb een urinetest laten doen, en er kwam uit dat het blaasontsteking is, dus dat zal het dan wel zijn. ik heb antibiotica mee gekregen en moet een 5 dagen kuur afmaken, hoop dat dit het wel is.
    maar volgens mij heb ik er ook nog een infectie bij, want jeuk en het bultje horen niet bij blaasontsteking dacht ik. heb verder geen advies gekregen of een onderzoek gehad, alleen urine ingeleverd, ik zal zien of de antibiotica helpt.

    Reageer
    #6

    Naar mijn ervaring komt een blaasontsteking vaak samen voor met een schimmelinfectie (of beter rond elkaar, heb ze nooit tegelijk gehad).
    Ga voor die jeuk zeker eens bij de dokter langs, laat hem/haar er naar kijken.
    Als het een schimmelinfectie is is dit vaak gemakkelijk te verhelpen met een zalfje of/en medicatie.
    En als het geen schimmelinfectie is, weet je dan tenminste wat het is en moet je er niet meer over piekeren.

    Reageer
    #7

    ik heb ook vaak last van jeuk en ik heb er nu ook 1 of 2 bultjes zitten bij de opening van de vagina er dichtbij.
    ik ben naar de dokter geweest voor de jeuk maar niet voor de bultjes en heb daar voor de jeuk spul voor gekregen dat moest ik in een buisje doen en dan inbrengen. ik heb geen jeuk meer maar die 2 bultjes zitten er nog steeds!!

    Reageer
    #8

    Je maakt je dus zorgen over de bultjes? Hoe groot zijn ze? Zijn ze hard, of zacht? Zitten ze er al lang? Zijn ze snel gegroeid? Zijn ze gegroeid voor tijden of na je vaginale infectie? Ziiten ze op de huid (buiten de vagina) of op het slijmvlies (in of bij de ingang)? Zijn ze rood, jeuken ze?

    Probeer zoveel mogelijk te vertellen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    wat was het nou??

    EN wat heb jy er voor gekregen.
    Zit namelijk met hetzelfde probleem

    Reageer
    #10

    Ik begrijp uit het bericht van degene die deze vraag geplaatst heeft dat ze onvoldoende vochtig is geweest toen ze is gaan vrijen. het penetrenen en het neuken heeft dan een schurend effect op de vagina binnenwand. Dat geeft kleine schaafwondjes die gemakkelijk geïnfecteerd kunnen raken met de normale vaginale bacterien. In principe geneest dit bij een gezond mens vanzelf, maar soms kan de huisarts met een antibioticum een handje helpen, voornamelijk als er sprake is van koorts.
    Een andere mogelijkheid is dat er sprake is van een SOA. Om dat te weten te komen, zul je even naar de huisarts moeten gaan voor een soa-testje.
    Zowiezo is het verstandig naar de huisarts te gaan als je je zorgen maakt, de huisarts kan dan een gynaecologisch onderzoekje doen en voelen en zien of er sprake is van zorgwekkende afwijkingen.

    Reageer
Reageer op: pijn met plassen, erge jeuk, 1 bultje


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief