Bult op tandvlees

  • #1

    Hallo,
    ik heb nu zins een week ongeveer een bult op mijn tandvlees zitten rondom mijn verstandskies linksonder. Hij is redelijk gevoelig, met name bij het eten. Nou lees ik allemaal verhalen die verschillen van abces tot wortelkanaalbehandeling.
    Wat kan dit zijn?
    Mijn tandarts is al bijna 2 jaar bezig om me te overtuigen om mijn verstandskiezen te laten verwijderen. Dit heb ik echter niet laten doen omdat ik helemaal nergens last van had en het mij een overbodige ingreep leek plus in moet er niet aan denken dat ze met naalden in me mond gaan prikken. Nou heb ik na mijn laatste bezoek in begin november besloten om na de feestdagen ze dan toch te laten trekken. Wie kan mij vertellen wàt die "bult" is en of het wat te maken heeft met het wel of niet trekken van mijn.verstandskiezen.

    Reageer
    #2

    Ik heb ook een bult op mijn tandvlees gehad, deze was ontstaan na een wortelkanaalbehandeling. Het wortelkanaal was achteraf toch niet helemaal goed schoongemaak, en de overgebleven 'rotzooi' uit de kies verliet de kies via de verkeerde weg, en er ontstond een bult met pus.
    Het gevolg van een ontsteking dus. Ik kan me best voorstellen dat dit in jouw geval hetzelfde zou zijn. Ik heb me laten vertellen dat verstandskiezen vaak in zeer slechte conditie zijn al bij het doorkomen. Daarnaast kun je er met het poetsen vaak niet goed bij, een ontsteking ontstaat dus vrij gemakkelijk. Wat er aan te doen? Bij mij heeft de tandarts de bult opengemaakt met een klein sneetje en daarna heb ik er nooit meer last van gehad!

    En maak je niet te druk over het trekken van de verstandskiezen. Het stelt niet veel voor, misschien is het op dat moment even vervelend, maar je bent er snel genoeg vanaf, en je moet maar onthouden dat je er daarna nooit meer last van zult hebben.

    Reageer
Reageer op: Bult op tandvlees


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief