Pijn onder knieschijf (vochtbobbel?)

  • #1

    Mijn zoon heeft een verdikking onder zijn knieschijf, die (niet veel) pijn doet als hij erop drukt. Als hij sport wordt het erger: Als hij erop drukt, doet het meer pijn, maar nog dragelijk. Als hij loopt, voelt hij het wel. hij kan ook niet op zijn knieën zitten omdat het dan te veel pijn doet (al zijn gewicht op die verdikking)
    Ik vermoed dat het een vochtbobbeltje is. Hij gaat ermee naar de dokter volgende week. Mijn vriend had hetzelfde, en moest raar genoeg in het gips voor 3 maanden. Ik voel ook geen verandering in zijn gewrichten. Rond het bobbeltje heeft hij geen pijn. Mijn zoontje is 12 jaar (in de groeispurt, zou het daar eventueel door komen?)
    Mijn vraag: Wat zou het kunnen zijn & als het een vochtbobbeltje is, kan het dan weggaan door gips?

    Mvg,
    Pieter

    Reageer
    #2

    Vermoedelijk Oschgood Schlatter?

    Reageer
    #3
    Reageer
    #5

    Hoi,
    Ik werk in een ziekenhuis op een röntgenafdeling. De symptomen die jij beschrijft zouden inderdaad kunnen wijzen op Osgood Schlatter. Een pees afwijking die bij jongeren tijdens de groeispurt kan optreden.
    Ik weet niet wat de behandeling voor Osgood Schlatter is.

    Reageer
    #6

    Als je bijvoorbeeld na een voetbalwedstrijd veel last hebt, dan kun je tijdelijk wat ijs (of een ice-pack) tegen het botheuveltje aanhouden om de pijn te verzachten. Wikkel het ijs in een theedoek om de huid tegen bevriezing te beschermen.

    Als je veel pijn hebt, kan het helpen gedurende één of twee maanden minder aan de sport te doen die de pijn uitlokt.

    Ga op zoek naar andere sporten die minder pijn veroorzaken, bijvoorbeeld zwemmen of fietsen. Forceer jezelf niet, ga niet door met sporten als je pijn hebt. Het is wel goed om voorzichtig in beweging te blijven.

    De pijn aan de voorzijde van de knie kan geen kwaad. Als de pijn tijdens of na het sproten duidelijk erger wordt, dan moet je de knie minder belasten.

    De klachten duren meestal enkele maanden en gaan vrijwel altijd over als de periode van snelle groei voorbij is. Als de klachten zijn verminderd, kun je geleidelijk weer meer gaan sporten.

    Vlak onder de knie kan de zwelling van het botheuveltje blijven bestaan, nadat de pijnklachten verdwenen zijn. Dit kan geen kwaad.

    Deze informatie is afkomstig uit de patiëntenvereniging van het Nederlands huisartsen genootschap over Osgood Schlatter.
    Lees verder op: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBL8b.htm

    Reageer
Reageer op: Pijn onder knieschijf (vochtbobbel?)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief