fasciculatie enz.

  • #1

    Ik heb 2 maanden fasciculatie. Aan het eind van de dag krijg ik jeuk erbij en het lijkt of er mieren lopen bij mijn benen, armen, rug en op mijn hoofd. Jeuk krijg ik ook bij mijn benen, armen enz. Ik krijg het ook onder de oksel.
    Ik heb ook pijngevoel bij mijn handen. Het is zeg maar spierpijn. Maar ik zie bij mijn pols dat het bonkt en dan zie je gewoon letterlijk. Het gaat zo op en neer. Ik denk dat het mijn aders is of misschien mijn polsslag.
    Ook zie ik nog waziger. En heb rondom mijn ogen een doof gevoel.
    Ik heb ook dat ik moeilijk kan inademen. Het voelt zeg maar zwaar.
    Ik ben dan ook op dat moment echt bang en ongerust.

    Ik heb bij de huisarts mijn vitamine en ijzer getest en alles is okey.

    Ik heb ook een allergie voor huisstoffen. Maar dit soort verschijnselen komt toch dit niet voor.

    Weet iemand wat dan dit is?!

    Reageer
    #3

    De meest voorkomende oorzaken van fasciculitaties zijn onbekend en lijken in ieder geval onschuldig te zijn en worden onder een algemene diagnose gebracht van het algemene goedaaardige fasciculitatie syndroom.

    In jouw verhaal vind ik opvallend dat de klachten toenemen in de loop van de dag, wat zou kunnen wijzen op de invloed van vermoeidheid of een minder goede conditie.

    In zeldzame gevallen zal er aanvullend onderzoek van een neuroloog geïndiceerd zijn om een motor neuron aandoening uit te sluiten.

    Aangezien jouw klachten zich steeds lijken te herstellen, lijkt er geen sprake te zijn van een degeneratief proces dat medische aandacht nodig heeft.

    Probeer de komende tijd meer aandacht te besteden aan gezond leven: goed eten, slapen, niet roken, geen alcohol en voldoende bewegen.

    Reageer
    #4

    Ik heb het ook 's ochtends hoor.
    Laatst had ik ook trillende oog. Dat wel maar drie dagen. Maar sinds ik die aanval krijgt zie ik ook nog slechter. ( mijn sterkte gaat nu naar de kant van -9.0 toe).
    Er is ook laatste twee weken minder fasciculaties.
    Maar ik krijg nu pijn bij mijn spieren of mijn aders bij mijn polsen. Dan zie je weer heen en weer bonken. Ook mijn vinger voel je dat gebonkt telkens. Ik heb wel af en toe jeuk.
    Ook bij sporten ( ik doe tae kwando) kan ik mijn benen niet in controle houden. Ik denk dat ik ongecontroleerde spieren hebt.

    Zal het niet iets mijn zenuwstelsel zijn?

    Reageer
    #5

    De meest voorkomende oorzaak is vermoeidheid, maar als jij vermoeidheid niet als mogelijkheid in oveweging neemt omdat je daar geen reden voor hebt, ga dan even naar de huisarts. An sich lijken je klachten stuk voor stuk in relatie te staan met vermoeidheid.

    Reageer
    #6

    Volgens mijn huisarts heb ik hier last door bijna mijn hele lijf.
    ik ben doorverwezen naar een neuroloog.
    maar nu lees ik op internet dat daar weinig tegen te doen is.
    Dan heeft het toch ook geen zin om naar de specialist te gaan?
    gr. ellen

    Reageer
    #7

    Als je informatie van het internet haalt, zorg dan dat je de bron van je informatie controleert op betrouwbaarheid.

    Er zijn wel degelijk aandoeningen die uw klachten kunnen veroorzaken, en de neuroloog is de medisch specialist bij uitstek die u verder kan helpen.

    Reageer
    #8

    Dag Allemaal,

    Ik heb ook rare spiertrekkingen...maar alleen in april/mei wanneer ik last van hooikoorts heb. Soms heb ik er ook hartkloppingen bij en geen controle meer over mijn spieren.....heel irritant. Wel weet ik vrijwel zeker dat allergie de trigger is want de rest van het jaar heb ik dit niet.

    Hoop dat jullie hier wat aan hebben...de oplossing heb ik zelf niet....ja eentje en dat is allergie vermijden...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dank je voor het delen van jouw ervaringsdeskundigheid Sporty!

    Reageer
    #10

    Mani,

    ik heb dezelfde klachten, wat was het bij jou?

    Reageer
Reageer op: fasciculatie enz.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief