Rare pijn in enkel

  • #1

    Hallo,

    Een paar maanden terug zat ik eens rustig op de bank toen er ineenkeer een pijn in mijn enkel schoot die niet wegging, het was eigenlijk meer een druk die je ook wel eens hebt in een gewricht en als dat gewricht dan knakt is het over. Alleen mijn enkel knakte niet en ik kon mijn voet niet naar boven bewegen door de pijn.

    Dokter heeft me doorverwezen naar de fysio, die dacht een instabiliteit. Wat oefeningen gedaan maar mijn stabiliteit was goed. Alleen voelde ik wel dat die oefeningen voor de kwetsbare enkel meer belastend waren dan voor de goede enkel. De fysio duwde op de knobbel aan de binnenkant van de enkel en ik verging van de pijn. nu is het er de laatste tijd niet meer ingeschoten en heeft de fysio de behandelingen beeindigd.

    De enkel knakt alleen wel nog steeds wat hij sindsdien voortaan heel vaak doet.

    Heeft iemand misschien een idee wat dit zou kunnen zijn?

    Groeten,

    Rob

    Reageer
    #2

    Ook ik heb dit soort klachten. Ook van de een op andere dag een stekende pijn in de enkel en vaak dik opgezet. Nu ben ik van de week bij de huisarts geweest en die kon er ook niet echt iets vreemds aan zien. Waarschijnlijk overbelast en dan de enkelbanden. Moet nu zelf een soort van brasekous aanschaffen en anders ook net als jou therapie gaan doen. En als dat niet helpt naar een podotherapeut. Voor eventueel zooltjes. Maar even op jouw vraag terug te komen misschien helpt podotherapie ook wel.

    Reageer
    #3

    De enkel is een gecompliceerd gewrichten stelsel met veel botjes, spiertjes, peesjes en kraakbeen. Daarbij dragen de enkels het hele gewicht van de mens. Als er iets kleins beschadigd raakt door trauma of als gevolg van slijtage kan de enkel ontwricht raken en kunnen jullie klachten optreden. Een van de eerste dingen waar ik op zou letten is een gezond gewicht omdat dat de draaglast van de enkels verminderd en de enkels dus ontziet. Als je een gezond gewicht hebt, ga dan gericht de enkels trainen door sporten en wandelen of met hulp van een fysiotherapeut. Voortijdig ingrijpen en onnodig opereren is echt niet aan te raden als het lichaam met wat ondersteuning bijvoorbeeld van een brace zich zelf nog goed kan herstellen.

    Reageer
Reageer op: Rare pijn in enkel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief