Aanspannen spieren lichaam, geen stress

  • #1

    Dag lezers,
    Ik was benieuwd of iemand dit herkende: de laatste tijd span ik spieren aan in mijn lichaam, ook als ik ontspannen (van geest dus) ben. Erg vervelend, en ik weet ook niet hoe dit komt. Ik heb ook een tal van andere klachten, waaronder spierklachten (zoals krachtverlies, spierverslappingen, spierpijnen), sommigen ook al door artsen geconstateerd.

    Ik heb geen stress of andere spanningsproblemen, dus waarom mijn spieren worden aangespannen is mij een raadsel. Bij stress krijg ik altijd hoofdpijn, en daar heb ik nu geen last van (gelukkig).
    Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

    Mieke

    Reageer
    #2

    Interessant. Dit is wel heel specifieke medische informatie. Heb je een medische achtergrond? Bijzonder...

    Reageer
    #3

    Onwillekeurig spier contracties, spasmen, akathisie, tardieve dyskinesie, myoclonus, diabetische neuropathie, (stoppen) medicijnen... Ik zou naar een neuroloog willen als ik jou was!

    Reageer
    #4
    Reageer
    #5

    Nee ik heb niet echt een medische achtergrond, wel wat dingetjes natuurlijk, maar niet speciaal.
    @anoniem dat heb ik inderdaad ook gelezen, maar dat is niet echt wat ik voel. Meer dat ik al mn spieren aanspan, bijv. een hele arm. En niet trillerig, maar constante aanspanning.

    pim, de dingen die jij noemt zijn allemaal door medicatie, en ik slik geen medicatie. Is een neuroloog voor spierklachten?

    Reageer
    #6

    Een neuroloog is een arts die zich bezig houdt met de hersenen en zenuwen. Spieren worden bestuurd door zenuwen. Als de zenuwen continu boodschappen doorgeven aan de spieren, kunnen jouw symptomen optreden.

    Reageer
    #7

    Je kan met deze symptomen niet voorzichtig genoeg zijn. ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) komt voor. Een van de kenmerken is verlies van kracht in handen en/of benen, tintelingen en onbedoelde spiersamentrekkingen in armen en/of benen en soms de tong.

    GA MET SPOED NAAR DE DOKTER!
    Vraag bij deze symptomen altijd een verwijzing naar een neuroloog. Een MRI en EMG bieden vaak voldoende houvast voor een diagnose en het doorsturen naar een ALS-Centrum in een van de ziekenhuizen.

    Voor meer info:
    http://www.stichting-als.nl

    Reageer
    #8
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dit klinkt heel bekend,
    Ik heb zelf ook last van spier spasme (dystonie)en heb een lichte stooring in de frontale hersenkwabben.Ik heb dit nu al 5 jaar.Als ik een aanval krijg (spier spasme)is het altijd aan de linkerkant. maar wat jij verteld over spierkracht verlies heb ik er ook bij. Of ik krijg eerst een aanval en dan verlies ik mijn spierkracht en lig ik op de grond. Of ik lig al meteen. De pijn is verschrikkelijk. Heb je de pijn altijd of alleen als je een spierspasme hebt? en hoelang duurd zo'n aanval bij jou? en een hele belangrijke vraag...Als je zo'n aanval krijgt heb je dan ook dat je afwezig voeld en dat je starrig wordt?
    naomi

    Reageer
    #10

    Hoi Naomi, hoe komt het dat je schade aan de frontaalkwab hebt?

    Reageer
    #11

    De neuroloog zei dat ik dit heb doordat ik geinduseerde hormonale torsie dystonie heb opgelopen. Het schijnt iets te zijn wat heel zelden voorkomt.
    Ik slikte de antieconseptiepil en dat heeft de ellende veroorzaakt...
    Heb ook een EEG scan gehad en een aantal andere onderzoeken.

    Door de aanvallen is mijn frontale hersenkwab een beetje van de wabs af en heb ik een lichte stooring aan over gehouden.En het had ook te maken met een stofje wat in de pil zat.

    toen ik gestopt was met de pil is het een stuk minder erg geworden mijn aanvallen, maar nog steeds heb ik aanvallen aan de linkerkant van mijn lichaam.en is mijn frontale hersenkwab nog steeds verstoord.

    Ik heb ook consentratie problemen en geheugen is niet optimaal.ordenen,taal ook niet 🙁
    Bij revalidatiecentrum adelante heb ik pas een neuropsygologische test gedaan om te kijken hoe het met mijn geheugen/consentratie/taal gesteld is. en krijg over twee weken de uitslag.

    Als ik een aanval krijg kan ik ook niet praten. (heel frustreerend) het enige wat er uit komt zijn een paar letters die herhaald worden.
    Dit heb ik vantevoren nooit gehad....

    Reageer
    #12

    Hormoon geïnduceerde dystonie, bedoel je denk ik.

    Reageer
    #13

    ja,precies....

    Heb je er dan al eens van gehoord?

    En dit alles heeft een lichte storing in de frontale hersenkwabben veroorzaakt.

    Reageer
    #14

    hey mieke,

    Maar weet je wel al wat meer?
    En heb je wel een vermoedde hoe je eraan bent gekomen en hoevaak heb je zo'n aanval?

    Reageer
Reageer op: Aanspannen spieren lichaam, geen stress


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief