Buikspieren

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een tijdje gelden begonnen met fitnissen, Na een tijdje kreeg ik last in mijn buik en onderbuik. Ik was er dus zeker van dat het iets aan mijn buikspieren was.

    Na een tijdje kreeg ik ook pijn in mijn teelballen (niet echt pijn maar een onbestemd gevoel). BEn ik maar naar de dokter gegaan en die zei inderdaad dat ik mijn buikspieren teveel belast had. Ik zei hem dat ik ook wat last had aan mijn teelballen. Ik dacht dat ik iets aan mijn teelballen zelf had opgelopen (ontsteking ofzo). Maar hij zei dat dat normaal is dat je ook wat pijn kan hebben aan je teelballen en je schaamstreek als je je buikspieren hebt overbelast.

    Nu het lijkt me zo raar dat je dan ook last hebt van je teelballen. Kan dat? heeft iemand daar al ervaring mee gehad?

    alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Och dat is juist logisch.

    Zo konden oude krijgers hun teelballen intrekken omdat ze de musculus cremaster, de spier die de ballen omhoog kan trekken, zodat die niet beschadigd konden raken in een gevecht.

    Reageer
    #3

    De musculus cremaster is een spier die deel uitmaakt van het systeem voor temperatuurregeling van de zaadballen. De spier buigt af van een tweetal spieren in de buikholte, begeleiden de zaadstreng en zijn gehecht aan de zaadballen. Daardoor kunnen de zaadballen naar het lichaam toe getrokken worden.

    Als de temperatuur van de zaadballen te hoog wordt, ontspant de m. cremaster zich, waardoor de ballen lager komen te hangen en beter gekoeld worden. Worden de ballen daarentegen teveel afgekoeld, worden deze door de m. cremaster naar het warme lichaam toe getrokken.

    Daarnaast heeft de m. cremaster vanuit de evolutie een beschermende functie. Bij een prikkeling van de binnenzijde van het dijbeen worden de ballen opgetrokken en zijn daardoor iets meer beschermd. Dit proces noemt men de cremasterreflex. Soms verdwijnen de testes hierbij zelfs helemaal in het lieskanaal.

    Ook bij een hoge mate van seksuele opwinding, en bij een naderende zaadlozing, kunnen de ballen zeer hoog naar het lichaam worden opgetrokken.

    Reageer
    #4

    Eenvoudige oefeningen voor buik- en rugspieren

    De oefeningen moeten enkele malen tot tien keer achter elkaar worden herhaald en minstens een tot driemaal per dag worden gedaan. Het is beter vaak en kort te oefenen dan lang en weinig.

    http://web.inter.nl.net/users/E.van.Kesteren/rugspie.htm

    Reageer
    #6

    De uitleg dat de functe van de Cremaster is om de ballen tegen het lichaam aan te trekken voor temperatuursregulatie betwijfel ik zeer.
    Waarschijnlijk is deze verklaring gezocht vanuit het feit dat blijkbaar bij veel mensen de echte functie verloren is gegaan.
    Blijkbaar werkt het bij mij nog wel op de daarvoor bestemde wijze.
    Tijdens de opwindingsfase worden mijn ballen altijd volledig het lieskanaal ingetrokken. Dat is ook heel logisch vanuit biologisch standpunt gezien. Bij de geslachtsgemeenschap moet de penis zo ver mogelijk en met kracht in de vagina kunnen worden gestoten. Dit gaat dan volledig pijnloos. Wanneer de testikels niet in het lieskanaal zijn kun je ze beschadigen of doet het stoten pijn, zodat je je moet inhouden. Uit evolutionair oogpunt gezien uiteraard een onwenselijke situatie. Daarom is het ook logisch dat de mm Cremaster zich [b]in[/b] de buikholte bevindt en de pees door het lieskanaal naar buiten aan de testikel zit.
    Het is daarom ook niet vreemd dat wanneer tijdens de opwindingsfase de testikel niet het lieskanaal in gaat en de Cremaster eraan zit te trekken dit pijnlijk is. De zenuwen naar de testis gaan meen ik immers ook door het lieskanaal.

    Waarschijnlijk kun je klachten bij de erectie verminderen door de testikels tijdens erectie in beide lieskanalen te duwen, zodat de cremaster normaal kan functioneren.

    Overigens: tijdens de zogenaamde ochtendstijfheid van de penis na een (diepe) slaap is de cremaster niet in werking getreden.

    Reageer
    #7

    Bij ochtendstijfheid kan de Cremaster eveneens de testes in het lieskanaal trekken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Buikspieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief