verplaatsende pijn rechterbovenbeen/onderrug/bil

  • #1

    Ik heb deze site opgezocht op aanraden van mijn huisarts, omdat niemand erachter kan komen wat de oorzaak is van de pijn in mijn rechter been (nu 10 maanden)
    Toen ik terug van een maandelijkse reis uit thailand kwam vorig jaar december kreeg ik na 2 weken zulke erge pijn in mijn rechterbovenbeen dat ik niet meer kon lopen en mijn partner me naar de ehbo heeft gebracht, dit kwam omdat we ons zorgen maakte over een apenbeet 4 weken eerder, die overigens goed genezen was. Daar zeiden ze dat door de kracht van de beet er een spier beschadigd zou kunnen zijn en dat het wel over zou gaan. Het ging eerst bijna weg, werd minder en soms weer meer. Ik heb nooit meer echt kunnen rennen, maar ik kon er mee werken. Totdat ik tijdens werk (horeca, dus loop veel) steeds in de avond erg pijn kreeg, soms aan de voor, soms aan de achterkant en soms de onderkant van mijn rug. Plat liggen is niet fijn en opstaan vanuit zit gaat ook erg moeilijk, zeker de eerste stappen. Een paar keer was het zo erg dat ik niet meer zelf on lopen en ik moest gedragen worden naar de wc en bed. Ik ben 27 en vind dit erg raar. Het komt nooit vanuit dezelfde posities en verdwijnt ook weer plotseling, na een heleboel fysiotherapie, dokterconclusies die het niet bleken te zijn en foto's waar ze niks op konden vinden ben ik eigenlijk een beetje ten einde raad. Ik heb nu al meer dan een maand diflonac pillen waar ik er 2 per dag van slik, als ik daarmee stop word het weer heel erg, maar verder wordt er niks mee gedaan.
    Heeft iemand een idee wat ik kan doen. het laatse wat de huisarts zei was dat ze het ook niet meer wist en ik zelf maar op internet moest gaan zoeken.

    Reageer
    #2

    het enige wat ze wel weten is dat het waarschijnlijk van een zenuw uit mijn rug komt en dat ik het daarom in mijn been voel, snachts voelt het als een soort kramp, en savonds op werk lijkt het alsof hij met een haspeltje steeds strakker wordt gedraaid en helemaal stijf wordt, dan ga ik er ook mee slepen.

    Reageer
    #3

    Wonderlijk dat uw huisarts u zonder diagnose huiswaarts stuurt. Allicht had u door een neuroloog of internist gezien moeten worden.

    Er bestaat de mogelijkheid van een zeldzame infectie waarvoor onderzoek door een internist is geïndiceerd, of uitval van een lastig te vinden zenuw, dat de neurloog nauwgezet kan onderzoeken.

    Als de klachten van die mate zijn dat u niet goed kunt lopen of van de pijn niet kunt slapen, zou ik u adviseren geen genoegen te nemen met de conclusie van de huisarts hulp in te roepen van een medisch Forum, maar van een medisch specialist!

    Reageer
    #4

    lijkt op een hernia

    Reageer
    #5

    hoi, wat vervelend. ik heb zelf dezelfde soort pijnen, maar bij mij is het afkomstig van een hernia. soms is het weg, maar een paar verkeerde bewegingen en ik heb het weer.
    is er getest op hernia of een mri-scan gemaakt?
    gewoon doorzoeken en desnoods naar een osteopaat, chiropractor o.i.d gaan.
    in duitsland en belgie kom je soms ook verder.
    heel veel sterkte ermee en hopelijk komt er toch binnenkort een diagnose. groet

    Reageer
    #6

    Hoi,

    Nadat ik 28 januarie niet meer kon lopen en al 60 diclofenac had gegeten, ben ik terug gegaan nar de huisarts en vroeg om een mri scan of een foto.
    Ik vertelde dat ik na zes weken slikken wilde weten wat het was en dat ik geen genoegen nam met de boodschap rustig aan doen.

    Kreeg uiteindelijk een mri scan, daar kwam uit dat ik een hernia heb, maar toch kan ik bukken vlgs arts kan dat niet bij een hernia nou ik mooi wel.
    Ik heb mijn eigen rug gezien op de mri scan waarop ik een uitsteeksel had van twee centimeter.
    Met andere woorden neem geen genoegen met het verhaal van de arts, en zeker niet met de mededeling zoek maar op internet.

    Mijn advies zou zijn terug naar de huisarts en een verwijzing eisen voor een neuroloog die een mri scan kan maken, en kan zien wat er is.
    Zelfs de cesartherapeut dacht dat het geen hernia was dus wel.

    Ik heb gegild van de pijn, en heb geen genoegen genomen met de mededeling je hebt waarschijnlijk een ischias, volgens neuroloog bestaat dat niet eens dus onderneem actie van deze onzekerheid wordt je gek niet doen.

    Reageer
    #7

    Bedankt voor jullie reacties,

    Ik heb nadat ik in december weer een paar keer een paar dagen niet kon lopen toch weer, en nu wat dwingender de huisarts gebeld. Ben doorgestuurd naar een neuroloog. Die nam het wel serieus en ik ben vorige week onder de mri scan geweest en krijg 16 april de uitslag.

    Groetjes willemijke

    Reageer
    #8

    Ik ben benieuwd wat de uitslag van de MRI zal zijn!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hai

    ik hen ook maanden met pijn in bovenbeen,achterkant bil en deel van de rug gelopen
    nu blijkt bij mij dat ik heupdusplasie heb
    hebben ze bij jou ook fotos van de heup gemaakt

    groetjes en sterkte carla

    Reageer
    #10

    TOPIC: Pijn in onderrug met uitstraling naar benen. http://www.dokter.nl/forum/Pijn/110793-Pijn-in-onderrug-met-uitstraling-naar-benen.html

    verplaatsende pijn rechterbovenbeen/onderrug/bil http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/184829-verplaatsende-pijn-rechterbovenbeen/onderrug/bil.html

    TOPIC: schietende pijn in me onderrug http://www.dokter.nl/forum/Pijn/191409-schietende-pijn-in-me-onderrug.html

    TOPIC: Pijn in onderrug na lang zitten
    http://www.dokter.nl/forum/Pijn/110910-Pijn-in-onderrug-na-lang-zitten.html

    TOPIC: pijn onderrug trekt door naar buik http://www.dokter.nl/forum/Overige-onderwerpen/193806-pijn-onderrug-trekt-door-naar-buik.html

    TOPIC: zeurende pijn in linkerzij en rug
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/59432-zeurende-pijn-in-linkerzij-en-rug.html

    TOPIC: brandende diep pijn
    http://www.dokter.nl/forum/Pijn/110215-brandende-diep-pijn.html

    TOPIC: Pijn in de onderrug en heupen.
    http://www.dokter.nl/forum/Pijn/110859-Pijn-in-de-onderrug-en-heupen.html

    TOPIC: Pijn in onderrug wat uitstraalt naar bovenbeen
    http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/133814-Pijn-in-onderrug-wat-uitstraalt-naar-bovenbeenH.html

    TOPIC: Pijn in de onderrug
    http://www.dokter.nl/forum/Pijn/109964-Pijn-in-de-onderrug.html

    TOPIC: pijn in linker been en bil
    http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/132220-pijn-in-linker-been-en-bil/Page-2.html

    TOPIC: Pijn in onderrug
    http://www.dokter.nl/forum/Nieren-blaas-urine/203182-Pijn-in-onderrug.html#203184

    Reageer
    #11

    Na inderdaad weer op hoge poten naar de huisarts te zijn gegaan, en een foto te hebben geeist, kreeg ik eindelijk een doorverwijzing naar een neuroloog, Op de eerste foto's was niks te zien, maar de neuroloog nam me wel serieus en wilde een mri.
    Hieruit konden ze opmaken dat er wel degelijk "iets zat" in mijn onderrug bij mijn bekken.
    Na nog meer foto's bleek ik aan beide kanten een ontsteking te hebben, en nu vele onderzoeken, foto's en bloedafnames verder, loop ik bij een reumatoloog, want het blijkt een chronische vorm van reuma te zijn. Het heet de ziekte van bechterew. Ik heb nu medicatie en fysiotherapie en een heel beweginsprogramma.
    De pijn is wel minder, maar gaat nooit helemaal weg en is soms heel hevig, maar ik ben blij dat er nou eindelijk iets is uitgekomen en ik serieus genomen wordt.

    Bedankt voor al jullie reacties!

    Reageer
    #12

    Goed dat je je assertief hebt opgesteld. het is voor een arts echt niet altijd gemakkelijk de juiste diagnose te stellen, zeker bij jouw klachten niet, omdat de meest voorkomende oorzaak vanzelf overgaat en dus afwachten echt het beste advies is, in principe, en omdat Bechterew niet vaak voorkomt. Dus je kunt bedoel ik de behandelend arts goed helpen door duidelijke en objectieve informatie te geven zodat je in bijvoorbeeld jouw geval serieus genomen wordt.
    Trouwens geen fijn nieuws voor je, al geeft het wel duidelijkheid, en meer rust, omdat je weet wat je eraan kan doen. Becheterw is wel chronisch en progressief, toch? Sterkte! Beetje dubbele boodschap dus..

    Reageer
    #13

    1/2 jaar geleden wintersport gedaan volgens dokter in oostenrijk een gescheurde buiten meniscus. foto;s gaven geen breuk aan.

    gaf wel aan dat ik aan mijn rechterzijde van de knie een doofgevoel had.
    net of ik bij de tandarts was geweest en ze me een verdoving hadden gegeven die er langzaam uit gaat.

    als ik in de auto zit en mijn onderzijde van been drukt op de stoel
    heb ik behoorlijk zeurende pijn wat door mijn enkel schiet.

    en heb al een langere tijd last van lage rugpijn vooral als ik een tijdje heb gewandelt dan heb ik het idee dat mijn heupen helemaal vastzitten.

    als ik dan iets wil rapen van de grond dan zit het helemaal vast

    kortgeleden bij huisarts geweest en die dacht dus aan isias.

    heeft iemand ervaring met deze klachten?

    Reageer
    #14

    Ik heb hetzelfde en ben van plan om naar de huisarts te gaan, het is geleidelijk aan gekomen en nu zit ik op het punt, dat ik ook inderdaad ga slepen als ik wat langer loop, en s nachts wakker wordt van de knellende pijn. Nu heb ik diabetes en de verpleegkundige vraagt wel of ik pijn in mn benen heb, maar verder wordt er niet op gereageerd.
    Maar als ik zo de reacties lees, denk ik dat het weinig uithaalt als ik naar de huisarts ga!
    Ik ga het wel proberen, en als er iets uit komt zet ik het wel op deze site, Sterkte allemaal!

    Reageer
    #15

    Ik ben zelf herstellende van een 3 voudige hernia en de symptomen komen me zeer bekend voor. Zeer frustrerend dat pijn steeds verplaatst en er niet 1 houding te vinden is die totale verlichting brengt. Al MRI gemaakt ??

    Reageer
Reageer op: verplaatsende pijn rechterbovenbeen/onderrug/bil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief