Elk uur wakker

 • #1

  Hey,

  Ik val gemakkelijk in slaap 's avonds, ga op tijd slapen. Maar ik word bijna elk uur wakker. Deze nacht weer 7 keer wakker geweest. Bijna altijd om het uur of om het anderhalf uur. Dan ga ik eens naar toilet ofzo en na vijf a tien minuten val ik terug in slaap. Maar doordat ik zo veel wakker word ben ik nog doodmoe overdag, terwjil ik wel van 22u - 7 u slaap... Ik weet niet hoe het komt dat ik zovaak wakker word... Ik heb dit altijd al gehad, maar zo'n 3 keer per nacht. Maar de laatset maanden is het echt extreem vaak. Hoe zou dit komen? Wat kan ik hieraan doen? Zijn er nog mensen met dit probleem? Zou het kunnen zijn doordat mijn onderbewustzijn aan het piekeren is?

  Reageer
  #2

  Ja, dat zou kunnen. Is er een goede aanleiding om hieraan te denken als oorzaak van het regelmatige wakker worden 's nachts? Een andere bekende oorzaak is slaapapneu. Snurkt u?

  Reageer
  #3

  Lees ook:

  slaapproblemen
  http://www.dokter.nl/nieuws/slapen/

  Reageer
  #4

  "Pagina niet gevonden" Jammer..

  ik heb zelf ook super veel problemen met doorslapen.
  Inslapen is geen probleem, ik lig lekker met een aantal mantra's en val zo in slaap.
  Word om de anderhalf uur wakker, niet eens om naar het toilet te gaan.
  Ik word "bewust" wakker.. Ook al is het maar 5 a 10 minuten na mezelf om te draaien.

  Ik heb dat programma gezien vd slaaptest, en hierin zag ik dat je diepe slaap en REM slaap ongv een cyclus heeft van anderhalf uur.
  Ik concludeer dus dat ik na of tijdens mijn REM slaap, wakker word.
  Hierdoor heb ik niet een uitgerust gevoel.
  Al jaren last van maar de laatste maanden is het erger.
  Van de dokter krijg ik alleen inslapers, en zelf 1 huisarts zei : Zo kom je wel aan je rust..
  Niet dus !

  Tips zeer welkom..
  Dank.

  Reageer
  #5

  Dit is een link naar de artikelen over slapen...
  http://www.dokter.nl/nieuws/slapen/

  Reageer
  #6

  Ik heb hetzelfde probleem dat ik elk uur wakker ben. Het inslapen is geen probleem. Omdat ik niet hoef te werken kan ik de verloren uren s’ochtends inhalen.
  Ik ben op zoek naar oplossingen

  Reageer
  #7

  Ook ik wordt elk uur wakker. Het maakt mijn leven er niet beter op. Overdag ben ik moe en vaak chagrijnig. Ik werk 40uur per week en ga elke avond op tijd naar bed maar doorslapen lukt niet. De huisarts doet er niks aan. Het begint echt mijn leven te beinvloeden en raak er erg gefrustreerd van. Ik heb vanalles geprobeerd: niet meer eten voor het slapen gaan, geen tv meer kijken, ontspannen etc. Maar niets lijkt te werken.

  Reageer
  #8

  Hoe oud ben je? Heb je veel stress/spanningen?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi, heb je al ooit je levens stijl bekeken? Want van bepaalde gewoontes kun je ernstige slaapproblemen van krijgen. Ik zal ze even opnoemen.

  -Eet nooit 2 uur van te voren, voor het slapen gaan. Hierdoor is je lichaam namelijk de hele nacht bezig om dat wat je gegeten hebt te verteren. Hierdoor kan je lichaam niet rusten en voel je jezelf erg moe en dit kan je slaap uit balans brengen.

  -Drink in de avond nooit teveel. Dan moet je 's nachts vaak plassen. 1 of 2 glazen water kan, maar zorg dat je niet meer dan 250 á 500ML drinkt en drink alleen het laatste uur voor het slapen gaan als het echt nodig is, bijv omdat je medicijnen slikt. Maakt niet uit wat voor drinken dat is. Water, frisdranken, sappen, alcoholische dranken, warme dranken, maakt allemaal niet uit, gewoon proberen niet teveel meer te drinken na 19.00 uur.

  -Eet nooit te laat in de avond het avondeten. Zoals ik al zei, je lichaam is dan de hele nacht bezig met het verteren van het eten en daardoor rust je lichaam niet. Eet het avond eten tussen 16.30 uur en 19.00 uur, maar zorg dat je sowieso klaar bent met eten om 19.00 uur.

  -Stop 1 uur voor het slapen gaan met op een beeldscherm kijken en kijk ook 's nachts tussendoor niet op een beeldscherm. Anders blijf je maar wakker en krijgen je hersens geen rust waardoor je slecht slaapt en niet uitgerust bent. Zet ook 's nachts de berichten meldingen van je mobiel uit want je hersens worden uit de rust gehaald als je het geluid hoort van een berichtje en vervolgens op je mobiel kijkt.

  Verder kan ik nog wat tips geven.

  -Kom overdag niet op je slaapkamer om daar de hele dag te gaan zitten en te liggen op je bed. Gebruik alleen je slaapkamer en bed als je echt voor een langere periode wilt gaan slapen. Anders voelt je lichaam zich niet genoodzaakt om in slaap te vallen en daarin te blijven.

  -Doe overdag geen dutje. Tenminste, niet iedere dag en ook geen paar keer in de week. Anders heeft je lichaam 's nachts geen slaap. Ga iets actiefs doen als je merkt dat je overdag in slaap valt. Ga naar bed als je merkt dat je 's avonds op de bank in slaap valt want dan krijg je weer hetzelfe effect als je overdag een dutje doet.

  -Blijf overdag bezig, tot het zweet je uitbreekt. Verbruik veel energie overdag door intensieve activiteiten die je moe maken. Dan heeft je lichaam geen overgebleven energie en is het genoodzaakt de hele nacht door te slapen.

  -Eet zo min mogelijk ongezonde dingen of bewerkte producten. Zij halen je uit je slaap. Dan heb ik het over kunstmatige E-nummers, kleurstoffen, smaakstoffen en geurstoffen. Alle toevoegingen in eten die daar niet thuis horen.

  Verder kan het zijn dat de indeling van je slaapkamer niet goed is waardoor de energie in je kamer niet goed stroomt. Ook kan het zijn dat je bed op een aardstraal staat. Dit verstoort je rust ook. Probeer eens je bed anders neer te zetten en de indeling van je kamer te veranderen.

  Er kan ook iets totaal onverwachts aan de hand zijn. Iets waar niet iedereen in geloofd. Er kunnen geesten aanwezig zijn in je huis die je rust verstoren. Het enigste wat je hiertegen kan doen is je huis laten zuiveren. Dat er geesten aanwezig zijn kun je merken aan abnormale geluiden in huis, dingen die uit zichzelf en uit het niets bewegen, zelf schaduwen of vormen zien of een vreemd gevoel hebben of het gevoel hebben dat je bekeken word. Maar ik weet dus niet of je dit stuk wil geloven.

  Hopelijk helpt dit!

  Reageer
  #10

  Ik heb tegenwoordig veel last van ‘s moeilijk slapen of gedacht niet slaapt maar toch kort gedroomd heb. Zal uitleggen hoe avond eruit ziet als gisteren bv:
  Rond 19u eten, om 22u op de bank in woonkamer in slaap vallen. Om 2u wakker worden op bank. Nog even tv kijken, naar boven en even telefoon checken (op dimlicht) eerste paar uren niet kunnen slapen of gedacht van maar heel kort. Ook soms beginnen te zweten of droge mond, ik drink wel ‘s nachts water, weer beetje slaap vallen... en dan toch paaar uur langer kunnen slapen.. nu voel ik mij moe en irritant.

  Reageer
  #11

  om 22u op de bank in woonkamer in slaap vallen. Om 2u wakker worden op bank. Nog even tv kijken, naar boven en even telefoon checken (op dimlicht) eerste paar uren niet kunnen slapen of gedacht van maar heel kort.

  Dit is funest voor je nachtrust!  Je zou dan beter om 22.00 uur naar bed kunnen gaan.

  Als je om 2 uur wakker wordt en nog TV gaat kijken en je telefoonscherm gebruikt (ook op dim) ontstaat er heel veel hersenactiviteit. En dat kost je je nachtrust.

  Reageer
  #12

  Ik,ook,tien keer wakker worden choco eten en dan teru slapen duurt half uur weer van da omnzot te worden ik neem nu zolpipedem veel gemakkelijker maar gevgeraakt er verslaafd aan en geen klein beetje

   

  Reageer
  #13

  tien keer wakker worden choco eten en dan teru slapen duurt half uur 

  Vind je dat gek dan als je telkens choco eet???

  Reageer
  #16

  Al jaren wordt ik 2 tot 3 keer per nacht wakker en vaak ook heel erg bezweet in eerste instantie dacht ik dat het te maken had met de overgang. Maar ondertussen ben ik 12 jaar verder en heb hier nog steeds last van en ik wordt ook steeds vaker wakker, van 2 tot 3 maal per nacht 4 keer of soms elk uur de ene keer drijf ik me bed uit en de andere keer niet. Ik ga tussen 22 uur en 23 uur na bed. Ben overdag ook vaak moe en voel me niet uitgerust. Ik weet dat tv kijken voor slapen gaan niet goed is, maar ik val in slaap tijdens tv kijken (meestal binnen een uur, dus timer aan). Heb een aantal weken geprobeerd zonder tv maar dan lig ik zeker 3 uur wakker, dus toch tv maar weer aan. Ik drink overdag wel veel koffie (tussen de 5 en 7 koppen) en heel af en toe na het eten rond 19.30 uur nog 1 kopje.

  Reageer
  #17

  @Amber. Veel koffie natuurlijk niet goed en zeker als je klachten hebt. Beter thee. Door de aanwezige theanine wordt de theïne langzamer opgenomen. Daarnaast kan een complementair genezer verder kijken naar je hele gezondheidssituatie. Door te zorgen voor de juiste voeding, in combinatie met bepaalde voedingssupplementen, kan ook schelen in het slapen.

  Reageer
Reageer op: Elk uur wakker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief