Dromen over me ex

  • #1

    [color=#800080]Hallo daar!

    Ik heb een vraag, ik heb 2 jaar geleden me relatie van 1,5 jaar met me ex beeindigd. Nu heb ik ongeveer al 9 maanden een nieuwe vriend. Verschikkelijk lief voor me etc etc..
    Maar nu sinds een week of 2 droom ik vaak over me ex, soms kan ik me het herinneren en soms niet.
    Toen ik het 2 jaar geleden heb uitgemaakt heb ik hem na die avond niet meer gezien/gesproken. Zelfs toen ik een week later me spullen kwam halen wou hij mij niet zien volgens zn ouders.
    Ik heb het idee dat ik het onbewust niet goed heb afgesloten. Ondertussen heb ik een vriend en hij weer een nieuwe vriendin, maar toch blijf ik de laatste tijd over hem dromen.
    Ik zat te denken om met hem een gesprek aan te gaan. Maar vannacht droomde ik dat ik dat gesprek met hem aanging en dat ik ineens weer verliefd werdt op hem!! Toen ik wakker werd en knus tegen me vriend ging aanliggen voelde ik me echt heel naar... Ik hou super veel van me vriend! ik weet gewoon niet wat ik hiermee moet. Want zodra ik de naam van me ex al tegen me vriend zeg wordt hij kwaad, dus dit kan ik helemaal niet met hem bespreken.
    Verleden week heb ik per ongeluk ook de naam van me ex een paar x gezegt in me slaap ( wat ik me dus niet kan herinneren) waardoor me vriend sochtens een beetje pissig werd omdat ik zn naam zei.

    Wat moet ik nu?

    X Meis89[/color]

    Reageer
    #2

    "[b]Als je droomt over je ex-vriend/vriendin of dat je weer samen bent met je ex, suggereert dat er iets of iemand in je leven is, die soortgelijke gevoelens oproept die je gedurende de realtie met je ex had. De droom kan je wellicht waarschuwen voor hetzelfde of soortgelijk gedrag in je huidige relatie. Wat je hebt geleerd uit de vorige relatie zou je moeten toepassen op je huidige realtie, zo dat je niet dezelfde fout(en) maakt. Een alternatieve uitleg is dat dromen over voormalige geliefden juist de positieve ervaringen die je had met deze persoon benadrukken. [/b]

    Als je de ex van je partener in je droom ziet, suggereert dit dat je jezelf wellicht hiermee vergelijkt. De droom probeert je duidelijk te maken dat je niet dezelfde fouten moeten maken die deze relatie heeft beeindigd.

    [b]Dromen dat je weer prive bent met je ex, duiden erop dat je bepaalde eigenschappen van je ex hebt geaccepteerd. De droom hoeft niet perse te betekenen dat je weer bij je ex wil terugkeren. Denk eens over de leuke- en minder leuke kant van je ex. Dit zijn dezelfde eigenschappen die je in jezelf leert erkennen.[/b]

    Dromen dat je ex dood is, duiden erop dat je gevoelens voor je ex nu echt helemaal weg zijn. De droom is een metafoor voor hoe je het verleden achter je hebt gelaten, en nu klaar bent om verder te gaan met je leven en nieuwe relaties aan kunt gaan."

    " Als je droomt over een ex-vriendje uit je jeugd, refereert dit naar een vrije, niet te beladen relatie. De droom dient om je te herinneren aan een tijd waarin de verantwoordelijkheden van volwassenheid (of huwelijk) niet in de weg zaken van ongedwongen romantiek. Je zou nodig de opwinding, vrijheid en vitaliteit van de jeugd moeten hervinden die je mist in je huidige relatie.

    Dromen waarin je ex-vriend je advies geeft over je huidige relatie, suggereert dat je onderbewuste je duidelijk probeert te maken dat je niet dezelfde fouten maakt die je destijds in die relatie maakte.

    Als je droomt dat je gemasseerd wordt door je ex-vriend, suggereert dat je wat minder defensief zou moeten zijn. Je hebt mischien wel een muurtje om je heen gebouwd. Je zou moeten proberen weer mensen te vertrouwen. "

    http://www.droominfo.nl/droomwoordenboek/dromen/letter/e

    Reageer
    #4

    ik heb da ook ik heb nu al 2 weken en 2 dagen dromen over mijn ex ik word er zot van als ik wakker wordt dan begin ik te wenen omdat ik nog zielsveel van hem hou ik heb alles over voor hem maar ik wil dat die dromen stoppen als ik hem een bericht stuur dan stuur hij nie terug dus ik kan er met hem nie over praten kan iemand mij helpen

    Reageer
    #5

    Hallo,
    Ik heb een vraagje, ik heb 8 maanden geleden mijn relatie anderhalve jaar beïndigd met me ex, hij heeft nu inmiddels ook een nieuw vriendin al een aantal maanden. Ik droom heel vaak over hem, van seksuele dromen tot dromen dat we weer bij elkaar zijn, of over dat zijn nieuwe vriendin zwanger is en het gebeurt vaak wanneer ik hem tegenkom op straat, we groetten elkaar dan niet maar toch droom ik nu bijna elke nacht over hem, wat betekenen deze dromen nou is het iets goeds iets fout .. Wordt er een beetje gek van weet niet wat ik ermee moet!!

    gr, Onbekendmeisje

    Reageer
    #6

    Je hebt de relatie wel beëindigd, maar je nog niet los kunnen maken van je ex. Denk eens na over de redenen waarom de relatie is beëindigd.

    Reageer
Reageer op: Dromen over me ex


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief