eerste keer…. hevig blijven bloeden

Online ZorgZus
  • #1

    Afgelopen zaterdag had ik voor het eerst sex.
    Tijdens de sex had ik last van bloedverlies.
    Maar daarna in de avond ook nog, telkens als ik naar de wc ging. Dit was 2 of 3 keer. Dan bleef ik ongeveer 1 minuut bloeden en ik veegde het telkens weg en daarna stopte het. En het was niet heel weinig bloed en het was helderrood.
    De volgende dag had ik nergens last meer van.
    Maandagavond was ik heel nieuwschierig over wat het nou kon zijn.. en voelde ik met 1 vinger in mijn vagina, direct daarna begon ik weer te bloeden. Weer helderrood. Even 2 minuten en het was weer voorbij.
    Heeft iemand hier ervaring mee of is het verstandiger om langs de huisarts te gaan..

    Reageer
    #2

    Je zegt nadrukkelijk dat het de eerste keer was voor je. Waarschijnlijk is er een klein bloedvaatje geraakt dat nog niet helemaal genezen is. Als het bij deze ene keer blijft, dan lijkt er niet zoveel aan de hand te zijn, al kan ik mij voorstellen dat je best kan schrikken en je je afvraagt wat de oorzaak kan zijn.

    Het slijmvlies van de vagina is sterk gevasculariseerd, wat zoveel wil zeggen als dat er heel veel bloedvaatjes in de vagina zitten.

    Als je bijvoorbeeld niet goed vochtig was kan het tijdens het vrijen best wel wat schuren waardoor je kleine schaafwondjes kunt krijgen, en die moeten natuurlijk genezen.

    Als je de volgende keer gaat vrijen, wacht dan even, als je dat deze keer niet gedaan zou hebben, tot je vagina goed vochtig is (en je dus opgewonden bent), want dat vocht 'smeert' de vagina waardoor deze schuurwondjes niet optreden.

    Als je er wel vaker last van blijft houden, ga dan toch even naar de huisarts voor een gynaecologisch onderzoekje. Dan weet je het zeker.

    Reageer
Reageer op: eerste keer…. hevig blijven bloeden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief