geen zin in sex

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben een man van 42 jaar jong, bijna 21 jaar gehuwd en twee kinderen. De laatste jaren heeft ze steeds minder zin in seks. Eigenlijk heeft ze zelden echt zin in seks. Ik heb hier wel veel behoefte aan. Ik wil een normaal seksleven. Mijn vrouw ziet er uitstekend uit en eigenlijk frustreert dat mij nog meer. Zit je dan met een vrouw die er geweldig uitziet en altijd direct in de slaappositie valt. Als wij twee keer in de maand seks hebben is het veel en zelfs dan heeft ze geen zin (al doet ze 'het' wel).

  Ik heb hier vaak over geprobeerd te praten maar dat heeft tot nu toe nergens toe geleid. Ze zegt niet zoveel behoefte hieraan te hebben en wordt meestal boos.

  Ik trek dit gewoon niet meer. Ik wil absoluut ons huwelijk hiervoor niet op het spel zetten maar dit is echt niet leuk meer. Vaak, als ze slaapt bevredig ik mijzelf naast haar. Dat is toch niet normaal meer!

  Ik zie hier geen oplossing meer voor.

  Ik werk fulltime, mijn vrouw 20 uur. Toch geeft ze aan het altijd druk te hebben met van alles nog wat. Ik kook vaak dingen voor haar waarvan ik weet dat zij die lekker vind in de hoop haar in de goede mood te laten komen. Help mee in de huishouding e.d. Verras haar regelmatig met een etentje of een weekendje weg. Alleen dan heeft ze soms uit zichzelf zin in seks maar ja kan moeilijk ieder weekend een weekendje weg gaan.

  Ik ben altijd 100% trouw geweest en wil haar niet beduvelen maar dit gaat zo niet langer.

  Wie heeft advies?

  Reageer
  #2

  Hoi Richardo,

  Ik vind het dapper dat je hulp zoekt. Het is een veel voorkomend probleem binnen relaties en er rust een behoorlijk taboe op. Het gras bij de buren is altijd groener. Wat je in de media aan seks te zien krijgt, is geen werkelijkheid maar een mannendroom. Waarschijnlijk is het wel je norm geworden. Ook onwetendheid speelt hierin een grote rol.

  Vrouwen zitten seksueel heel anders in elkaar dan mannen. Zo zijn mannen visueel ingesteld en hebben snel zin in seks. Bij vrouwen is dit heel anders en veel complexer. Zij worden opgewonden van het gedrag van de man. Zij zijn van nature erg selectief met wie ze seks willen hebben omdat de consequenties daarvan groter is. Het krijgen van een kind en het verzorgen ervan. Daarom bestaan er ook veel prostituees (die het absoluut niet gratis doen) en weinig mannelijke prostituees voor vrouwen.

  Een vrouw heeft voor seksuele opwinding liefde nodig. Mannen denken vaak dat ze liefde geven maar veelal is dat niet het geval. Liefde is aandacht geven, luisteren en en op een (goede) manier reageren op haar gevoel zodat ze zich tot de man aangetrokken kan voelen.
  Vandaar dat Cassanova met al zijn charmes vele vrouwenharten wist te veroveren. Hij wist hoe een vrouw te bespelen.

  Ik vind het mooi om te zien dat jij een man bent die niet wegloopt van je vrouw. Je zoekt geen korte termijnoplossing zoals vele mannen die seks buiten de deur gaan zoeken met alle gevolgen vandien. Ik zie dat je huwelijk veel waard voor je is en dat siert je. Erg bijzonder, Richardo.

  Als seks belangrijk voor je is en je vrouw is bereid om mee te werken zou ik jullie adviseren om hulp te gaan zoeken bij een seksuoloog. Als dit een te grote stap voor je is, zou je je eerst kunnen gaan verdiepen in de verschillen van mannen en vrouwen. Boeken hierover zijn er in overvloed. Al worden ze meer door vrouwen dan door mannen gelezen omdat mannen vaak verzet voelen om op deze manier te investeren in hun relatie en direct in hun behoefte voorzien willen worden. Ik hoop van harte dat jij en je vrouw dat wel kunnen zodat jullie een fijne relatie hebben en er allebei voldoening in kunnen vinden.

  Je probleem is niet zomaar te verhelpen. Toch hoop ik je hiermee iets geholpen te hebben.

  Groetjes Sanne.

  Reageer

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
  #3

  Waar is de romantiek? Waar zijn de rozen? waar is die mooie lingerie? Waar is het weekeindje Parijs? Waar is de boswandeling in de lente? Waar is het glaasje wijn? Een heerlijke massage?

  Romantiek mijn beste! Wat doe jij eraan het haar naar de zin te maken?

  Je zult haar opnieuw moeten versieren, je zult weer verlegen moeten zijn, je zult weer je moed bij elkaar moeten rapen om haar opnieuw het hof te maken.

  Simpel, recht door zee, en heel vaak maar al zo waar.

  Reageer
  #4

  Beste Nico,

  dat is dus niet het punt. Romantiek in overvloed, sterker nog ik denk dat het allemaal te veel is geweest waardoor ze het allemaal veel te gewoon is geworden. Ik ken geen collega;s die de dingen doet die ik tot nu toe allemaal gedaan heb

  Het gebrek eraan is het in ieder geval zeker niet. Ze heeft gewoon nooit zin. Was vroeger al geen wilde, maar nu helemaal niet meer.

  Echt niet tof zo. Ze wil geen broer en zus relatie en ik ook niet maar dat is het nu wel.
  Punt is dat zij er geen probleem mee heeft maar ik wel. Ik eis geen buitensporig veel seks (wel leuk overigens voor een week of zo) maar max 2x in de maand en dan niet eens met zin is het ook niet.

  In ieder geval zal ik nooit mijn vrouw beduvelen en nu ook niet maar dit gaat geen jaren meer stand houden daar ben ik veel te jong voor.

  Reageer
  #5

  Kijk een op googel en zoek eens iets wat te maken heeft met de overgang. Zelf ben ik hier ook kortgeleden achter gekomen ,en jou verhaal lijkt zeer veel op de mijne

  Reageer
  #6

  Betrouwbare informatie over de overgang kun je vinden in de betreffende folders van het Nederlands Huisartsen Genootschap over de overgang.

  Met name onderstaande folders kunnen interessant zijn voor u.

  De overgang algemeen:
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU11a.htm

  Aanpak van de overgang:
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU11b.htm

  Hormoongebruik in de overgang: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU11c.htm

  Succes!

  Reageer
  #7

  De overgang is een proces waarin een vrouw allerlei veranderingen ondergaat. Geestelijk en lichamelijk verander je. Tijdens de overgang kan je zin in vrijen afnemen of zelfs een helemaal verdwijnen. Gevoelens van afkeer, afstand willen, geen zin hebben in vrijen, niet aangeraakt willen worden, geen mannen om je heen kunnen verdragen, of twijfelen aan je seksuele geaardheid, zijn normale verschijnselen in dit veranderingsproces.
  Je kunt in deze tijd een sterke voorkeur hebben voor vrouwen om je heen. Allemaal gevoelens en twijfels die tijdens de overgang de revue kunnen passeren. Het is belangrijk daarnaar te luisteren. Je ervaart niet meer de seksdrift zoals je die kende. Je hoeft immers geen leven meer door te geven. Deze natuurlijke drang werd eerder aangestuurd door je hormonen en neemt gedurende de overgang meestal sterk af. Emotionele verbondenheid en wederkerigheid tussen man en vrouw, gaan met de veranderingen van de overgang een veel grotere rol spelen. Dat vraagt ook van de man een verandering in de manier waarop hij tot nu toe keek naar seksualiteit en de rol daarvan. Het is voor de vrouw belangrijk dat ze zich geen schuldgevoel aan (laat) praten of zich laat verleiden tot compromissen die zij diep in haar hart niet wil!
  Alléén wanneer je beiden bereid bent onder ogen te zien, dat met de komst van de overgang andere voorwaarden nodig zijn om te komen tot lichamelijke intimiteit, zal een nieuwe seksualiteit en passie kunnen ontstaan.
  Sommige vrouwen ervaren in de premenopauze nog een periode met een toegenomen zin vrijen. Vaak een soort laatste opleving van de natuur om zich nog te kunnen voortplanten.

  Reageer
  #8

  Beste Ina en Maja,

  Hartelijk dank voor jullie info.
  De overgang is het niet aangezien wij dit om een andere reden nog getest hebben.

  richardo

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Misschien heeft ze niet zoveel reden meer om jou aantrekkelijk te vinden of verliefd te zijn op je. Wel eens aan gedacht?

  Reageer
  #10

  Je schrijft heel veel maar mag ik je als ervaringsdeskundige wat teruschrijven?

  Hoezo krijgen we in de media iets anders dan de werkelijkheid te zien? We hebben het hier over een huwelijk, en in de media (TV bedoel je toch?) wordt juist meer de spot gedreven met a-sexuele huwelijken dan dat ze elkaar op de wasmaschine nemen.
  Als je het over het algemeen hebt.. tja.. dan is er veel sex op TV als je er niet van gediend bent. Ik vind het gewoon erg meevallen.

  Dan heb je het over vrouwen die opgewonden worden van het gedrag van de man. Ja vrouwen in het algemeen zullen eerder op hun rug gaan voor een macho dan een lieverdje.
  Maar als ze een vriend willen dan willen ze iemand die luistert. Als je beide bent.. wat erg moeilijk is (maar ik weet dat het kan) gaan er veel deuren voor je open 😉

  Hoeren,.. ja het oudste beroep. Die meiden zijn ervoor om huwelijken te redden. Zo kan je ergens terecht met je wensen als je thuis even niets krijgt, of als je iets dat je thuis niet mag. Persoonlijk heb ik liever het concept maitresse, bijvrouw, of vriendin-plus dan dat ik een uurtje sex koop.

  Dan je misvatting over Casanova. Wat bedoel je er nu mee? Casanova is een charmeur. Vrouwen vinden dat geweldig maar de man was gewoon op jacht naar sex. Door de vrouw te geven wat ze wilt, spanning, misterie en het gevoel dat ze bijzonder is, kon hij ze in het sproookjesbed nemen.
  Echter na consumptie was de lol al snel voorbij. De verhaaltjes blijven verhaaltjes en een complimentje wordt ook snel ranzig als hij tien keer is uitgesproken.
  Casanova's werken systematisch aan het afwerken van zoveel mogelijk vrouwen. De vrouw denkt dat ze liefde krijgt, maar hij heeft zijn focus op de coïtus (al dan niet interruptus door de echtgenoot van het slachtoffer).

  Kortom... hoe BESPEEL je een vrouw die al jaren je echtgenote is? Niet dus.
  Je EIST een gesprek, of als dat niet lukt, dan zet je je wensen in een brief.
  Maak duidelijk dat als de een wit wil, en de ander zwart, het dus niet wit of zwart moet zijn, maar dat grijs een oplossing is.
  Een compromis of anders zoek je het gewoon buitenshuis. En ook dat zou ik gewoon als optie op tafel leggen.

  je leeft maar 1 keer, en verloren tijd, die is niet in te halen. Het is net als verspild water, dat kan je ook oprapen.

  Reageer
  #11

  Ik ben een meid van 20 jaar en heb al 2,5 jaar verkering met een hele lieve vriend. We hebben alleen een probleem. Ik heb echt altijd zin en hij nooit. We hebben geprobeerd erover te praten, maar hij voelt zich dan verplicht en hij wil niet. En ik wil wel.

  Als we dan seks hebben gehad vond hij het helemaal geweldig. Hij komt altijd. En ik nooit dus ik blijf zin houden. Als ik het bij mezelf doe lukt het wel.

  Het is nu zelfs zover dat ik me erg onzeker voel over mezelf en dat ik denk dat het aan mij ligt. Ik had het er laatst over en hij vertelde me dat ie schijtziek werd van seks en dat hij denkt dat hij mijn behoeftes niet kan vervullen en dat ik daarom een andere vriend moest zoeken. Maar ik wil helemaal geen andere vriend. Dan doe ik sexy lingerie aan en dan laat hij me gewoon liggen en gaat hij slapen.

  Ik weet niet meer wat ik moet doen... Als ik er met hem over wil praten loopt het altijd op ruzie uit. Kan iemand me helpen?

  Reageer
  #12

  Waar wil je precies mee geholpen worden? Je vriend is misschien wel heel lief, maar raakt blijkbaar nergens opgewonden van. Latent homo? En dat jij niet komt met een gewone wip komt vaker voor. Hij kan ook zijn vingers en tong gebruiken, of jij kan zelf even je hand erbij gebruiken als hij bezig is.
  Je bent jong, dus denk even na of je zo nog 50 jaar verder zou willen.

  Reageer
  #13

  Ik vind dat je van je partner mag verwachten dat hij naar je luistert als jij je wensen wilt bespreken. Je kunt begrip hebben voor de moeite die hij heeft met dit onderwerp maar uiteindelijk is het een onderwerp als alle andere in een relatie. Dus gewoon samen bespreken.

  Reageer
  #14

  Hoi, ik ben waarschijnlijk net zo'n iemand als jou partner. Mijn man wil graag seks, maar ik ben degene die niet wil. Dit is niet omdat ik niet van mijn man hou of dat hij mij niet opwindt. Zelf heb ik er ook geen verklaring voor.

  Wanneer wij seks hebben is het lekker, maar ik kan dat gefrunnik aan mijn lijf heel slecht hebben ik wordt er erg kriebelig en geïrriteerd door. Ik kan mij heel goed voorstellen dat mijn man er erg gefrustreerd van raakt en wij hebben het er erg vaak over. Maar ik kan niet echt een reden geven waarom ik geen zin heb. Omdat ik mijn man niet wil kwijtraken zet ik mij erover heen.

  Wat ik zelf denk dat het misschien de hormonen zijn, want tijdens mijn zwangerschap kon ik er geen genoeg van krijgen.

  Dit is in ons geval, ik kan niet over jou vrouw oordelen en misschien is haar reden wel een hele andere dan de mijne.

  Succes ermee.
  Groetjes
  Anno

  Reageer
  #15

  Dank je voor je reactie, fijn te lezen dat het tenminste wordt.

  Reageer
Reageer op: geen zin in sex
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief