Jeuk in mijn vagina

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik heb nu ongeveer 3jaar een relatie met een geweldige jongen! We vrijen ook ongeveer 3jaar.
    Maar sinds de laatste maanden heb ik na het vrijen, meestal een dag later, jeuk in mijn vagina.
    Iemand een idee wat dat is? wij vrijen met condoom. Dus infectie kan het niet zijn. En vingeren doet hij vanaf het begin al, maar ik heb het zins de laatste paar maanden.

    Iemand een idee wat het kan zijn? Of heeft iemand dat ook gehad?
    Ik wacht met smart op antwoord! Het is namelijk heen ongemakkelijk;) vooral bij vrienden!

    Groetjes!

    Reageer
    #2

    Sommige vrouwen reageren meer op de coïtus dan anderen. Verstoring van het interne milieu kan al gauw een reactie geven. Uit het feit dat het zich steeds vanzelf herstelt, lijkt dit de oorzaak te zijn. Aangenomen dat enige jeuk de enige klacht is en er geen andere symptomen zijn.
    Een andere mogelijkheid is een overgevoeligheid voor het materiaal van de condoom.

    Reageer
    #3

    De meeste condooms worden gemaakt van latex. Dus indien u overgevoeligheids symptomen vertoont na blootstelling aan condooms bent u mogelijk allergisch voor latex.
    Ongeveer 1% van de mensen is allergisch voor latex. Voornamelijk zijn dit professionals die veel in contact komen met latex, maar ook patiënten die op jonge leeftijd zijn behandeld door medici die latex handschoenen dragen.

    Maar is het bij u echt een condoomallergie? Roodheid en jeuk zijn de meest voorkomende verschijnslen, ongeveer een dag tot 2 dagen na het condoomgebruik.
    Deze symptomen kenmerken een latex- en in uw geval een condoomallergie maar het kunnen ook goed symptomen van eenvoudige irritatie of een virale herpes infectie zijn.
    Bij condooms met glijmiddel of met een spermaticide zou het probleem niet door het latexbestanddeel maar het glijmiddel of de spermadodende pasta kunnen worden veroorzaakt. Neem dit mee in uw overwegingen.
    U kunt dit testen door condooms te gebruiken die een van deze materialen niet bevatten, en zo slecteert u de condoom die u wel goed 'past'.

    Lees bij een bevestigde of verdachte latexallergie goed de bijsluiter.

    Reageer
    #4

    Is het trouwens niet logischer dat de klachten worden veroorzaakt door te vroeg met de penetratie te starten als de vagina nog te droog is? Door de licht schurende werking van de penishuid op uw droge slijmvliezen kunnen exact de door u omschreven klachten ontstaan.

    Gebruik hiervoor een glijmiddel, of, en misschien veel leuker, neem meer tijd voor het voorspel zodat de natuurlijke opwinding uw probleem volledig en ineens op de meest passende wijze oplost.

    Reageer
    #6

    Misschien is het een bacteriële probleem / klacht van je vagina. Ga eens naar je huisarts en daarna naar de gynaecoloog, om een onderzoek te doen van je vagina. Kan nooit kwaad. Vraag ook om een bloedonderzoek.Suc6 ermee.

    Reageer
    #8

    Bacteriële vaginose geeft grijswitte afscheiding uit de vagina. De afscheiding ruikt zurig en kan eventueel een vislucht hebben. De hoeveelheid afscheiding is wisselend, soms veel, bij periodes ook weinig. Als de afscheiding met sperma in aanraking komt, wordt de geur nog sterker. Soms is er ook jeuk of pijn en vaginale 'windjes'. Het kan voorkomen dat de klachten plotseling optreden. Je kunt ook bacteriële vaginose hebben zonder dat je er last van hebt.

    Bron: Wikipedia, bacteriële vaginose
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Bacteri%C3%ABle_vaginose

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    mijn vagina jeukt ook.
    ik durf het tegen niemand te zeggen
    ik ben 15 heb nog nooit gevrijt ofs

    Reageer
    #10

    Ben je al ongesteld geworden? Gebruik je tampons? Gebruik je maandverbandjes? Gebruik je voorwerpen bij het masturberen? Heb je ook last van roodheid en/of veranderde vaginale afscheiding?

    Reageer
    #11

    Ik heb sinds kort ook jeuk aan mijn vagina. Je ziet er niks van en het is ook niet rood maar het jeukt vreselijk. Ik ben 16 en heb nog nooit seks gehad. Mijn vriend vingert me regelmatig maar de laatste tijd jeukt het heel erg. Ik ga er liever niet mee naar de huisarts aangezien je zulke informatie ook op internet kunt vinden. Iemand een idee wat ik hier aan kan doen?

    Weten jullie trouwens ook of je maagdenvlies kan scheuren terwijl je gevingerd wordt, ik bloedde laatst namelijk maar ik weet niet waardoor het komt.

    Reageer
    #12

    ik heb het sinds ik vorige week. Vorige week voor het eerst seks heb gehad en heb gewoon condoom gebruikt, ik denk dat het dan misschien daardoor komt, ben ik dan allergisch voor condooms?

    Reageer
    #13

    Schimmelinfectie (Candida). Even de HA bellen en om een kuurtje vragen, ben je er zo van af.

    Reageer
Reageer op: Jeuk in mijn vagina


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief