maagdenvlies

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Vraagje: stel ik onderga een maagdenvliesoperatie. Als ik later naar de dokter moet voor een onderzoek en hij vraagt mij of ik nog maagd ben of niet, kan een dokter dan zien dat ik geopereerd ben aan mijn maagdenvlies?

    Reageer
    #2

    Het hymen (maagdenvlies) is operatief te herstellen. In Nederland kan dat op vier verschillende manieren; ieder met een eigen prijskaartje. Anatomisch gezien is het niet meer mogelijk om een mooie ronde hymen weer op te “bouwen”. Maar dat is het probleem ook niet bij de meisjes in kwestie. Deze meisjes willen alleen maar bloeden op de huwelijksnacht. Hierop is de ingreep ook gericht. De chirurg probeert de structuur van de hymen zodanig aan te passen dat bij de eerste volgende keer gemeenschap de vrouw in kwestie gaat bloeden. Voor alle operaties gelden dat ze circa 1 à 2 uur duren en dat voor de operatie, de persoon in kwestie, door gynaecoloog moet zijn onderzocht. Op deze wijze kan de persoon in kwestie geïnformeerd worden over de eventuele nadelen van de operatie.

    Reageer
    #3

    Het herstellen van het maagdenvlies is op zich een eenvoudige medische operatie. Die wordt poliklinisch gedaan, wat betekent dat je na een paar uur alweer naar huis kunt gaan. Voor er met de ingreep wordt begonnen wordt alles je goed uitgelegd. Het gebeurt onder lokale verdoving, of als je dat liever hebt onder algehele anesthesie.

    Bij de lokale verdoving wordt er eerst een verdovende vloeistof gespoten op de plaats waar je een prikje krijgt. Daar voel je dus ook niets van. Bij de ingreep die vijf tot tien minuten duurt wordt met klein deel van het slijmvlies van de vaginawand losgemaakt en wat “ingekort”, zodat een nieuw maagdenvlies ontstaat. Hoe dat precies gaat laten ze je nog zien in de kliniek.

    Als je na de ingreep naar huis gaat, bloed je niet en heb je ook geen pijn. Je kan met de bus of trein naar huis. Fietsen kan schrijnen en is de eerste dagen af te raden. Het herstel moet gebeuren in de week voor het voorgenomen huwelijk. Wanneer het door een bekwame arts wordt gedaan, is het resultaat uitstekend.

    Complicaties zijn er eigenlijk niet. Je krijgt soms antibiotica mee om infectie te voorkomen. Last heb je er ook niet van.

    In ons land is een kliniek waar de ingreep veelvuldig wordt gedaan door een vrouwelijke arts die ook Arabisch spreekt. De privacy van de meisjes en vrouwen is daar gegarandeerd. Je kan, zoals dat je recht is, alle medische gegevens laten verwijderen, zowel bij de (huis-)arts als die je verwezen heeft, als bij de instelling waar je behandeld wordt.

    Niemand komt dus te weten dat je in die kliniek geweest bent, en waarvoor.

    Reageer
    #4

    Beste Geisha,

    Heb jij de namen van deze klinieken voor mij waar de operaties voor het "herstellen van het maagdenvlies" worden uitgevoerd?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #5

    Het is iets cultureels, dat snap ik. Maar toch eigenlijk van den zotte. Alsof al die mannen ook als maagd het huwelijk ingaan. Iedereen weet dit toch eigenlijk wel, ook de mannen, ouders, schoonouders, maar de schone schijn wordt opgehouden. En zo'n meisje kan weer naar de dokter en aan zich laten sleutelen.. Wat een hypocrisie.

    Ik vind het zo raar. Toen ik ontmaagd werd bloedde ik niet eens! En dat is bij heel veel meisjes het geval. Als je niet bloed is het geen teken dat je geen maagd meer bent. En het maagdenvlies is ook eigenlijk helemaal geen vlies, maar een soort richeltje.

    Reageer
    #6

    Ben geen maagd meer. Bij ons in het cultuur moeten we maagd het huwelijk ingaan nou is de persoon de eerste me vriend waar ik ook mee ga trouwen als de tijd rijp is. Het is zo dat mijn moeder in de zomervakantie het wil laten controleren in het land van herkomst. Helpt zo'n maagdenvliesopratie dan? en hoe gaat het in ze werk zou ik ook graag info over willen. Zullen ze daar dan na het controleren zeggen dat ik maagd ben.... of kunnen zij het verschil zien?? Dit is echt dringend.............
    alvast erg bedankt

    Reageer
    #7

    Ze doen het bij het UMC

    Reageer
    #8

    Je kunt ook een maagdenimitatiepil gebruiken. Deze zetpil geeft na een op maagdenbloed gelijkende afscheiding. Is dit geen eenvoudigere oplossing voor je?

    Trouwens, het UMC doet maagdenvlies herstel operaties alleen in uitzonderlijke gevallen. Welke dit precies zijn, kan ik je niet zeggen.
    Neem even contact op met de afdeling gynaecologie voor meer informatie. ik ben eigenlijk ook wel benieuwd of het gaat lukken. Laat je het weten?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het probleem is dat niemand weet hoe het maagdenvlies er oorspronkelijk uitziet.
    Dat heeft vele variaties.
    Soms een gladde rand, soms rafelig en al wat ertussen zit.
    Je moet dus wel erg goed kunnen herstellen dat het er natuurlijk uitziet en ook nog gaat bloeden.
    Het is gewoon bekend dat meer dan 40% niet bloedt bij ontmaagding, dus een operatie met als resultaat een bloeding zal er al gauw kunstmatig uitzien. En die doktoren daar weten echt wel dat er in het westen hersteloperaties plaats vinden.
    Maar goed, als je er meer dan 1000 euro voor uit wilt geven om je moeder te misleiden, gewoon doen!

    Reageer
    #10

    Het kan dan wel in de cultuur zo zijn dat vrouwen als maagd het huwelijk in moeten, maar dat je moeder dan nu wil laten controleren of je nog maagd bent...! Dit gaat toch ver over je eigen persoonlijk en fysieke grenzen heen?? Als je volwassen bent, of meerderjarig, dan kan je nee zeggen hoor!! Ik vind dit echt verschrikkelijk om te horen. Wat is belangrijker: het geluk en welzijn van je dochter, dat ze trouwt met een man die haar gelukkig maakt, het vertrouwen dat je in haar hebt en dat ze haar eigen keuzes mag maken als volwassen vrouw?
    Ik zou zeggen: laat je niet dwingen tot een onderzoek waarbij iemand inwendig moet controleren of je nog maagd bent. En ook al ben je nog maagd, het kan zijn dat je maagdenvlies allang door door sport 'gescheurd' is. Dus zelfs maagden kunnen een maagdenvlies hebben, dat er niet meer uitziet als het oorspronkelijke maagdenvlies, ondanks dat ze nog nooit sex hebben gehad!!!!! Bij meiden die aan turnen doen of hebben gedaan is dit bijvoorbeeld het geval.

    dus dan moet je je als meid ook nog zorgen maken, ook al zou je echt maagd zijn, dat er misschien verkeerde conclusies getrokken worden uit een maagdenvlies dat al gescheurd is. En dan de toorn van je familie over je heen krijgen, terwijl je niets fout doen. En ook al zou je sex hebben gehad. Dit is toch jouw keuze, jij bent toch een individu? Jij richt je leven toch in naar wat jij prettig vindt en wat bij je past? Toch niet naar wat de familie van je verwacht, of de buren, of je vrienden? DAAR krijg je nu juist psychische problemen mee, nu of in de toekomst.

    Meid, maak je eigen leven! Maak je eigen keuzes! Ga staan voor wie jij bent en baken je persoonlijke, fysieke en geestelijke, grenzen af! Pik je het dat een willekeurige dokter jouw onderkant even gaat bekijken om te zien of je maagd bent? Ik vind dit een vreselijke overschrijding van iemands intimiteit.

    Zo. Moest dit even kwijt. En als je zelf kiest om als maagd het huwelijk in te gaan, prima. Maar hebben mensen geen verstand? Weten ze niet dat het maagdenvlies allang gescheurd kan zijn zonder sex?

    Reageer
    #11

    Ik ben een meisje van 22jaar ben geen maagd ik ga nog niet trouwen maar wil maagdenvlies operatie ondergaan is dat mogelijk???

    Reageer
    #13

    slm

    ik heb je bericht gelezen in verband met het zien of niet zien dat u bent geopereerd aan je maagdenvlies
    hebt u daar nu een antwoord op want ik vraag me het nu ook wel af

    dank je wel

    Reageer
    #14

    Een maagdenvlies hersteloperatie is visueel niet traceerbaar. Waarschijnlijk staat het wel in uw medisch dossier vermeld.

    Reageer
    #15

    Hallo,
    ik ben een meid van 23 jaar en durf niet te trouwen omdat ik dus geen maagd meer ben. Ik hoorde laatst van een "maagdenvlies herstel" wat mij dus erg aansprak. Het gaf mij uiteindelijk weer hoop om aan mijn toekomst te denken. Graag zou ik willen weten waar ik terecht
    Groet

    fatima

    Reageer
Reageer op: maagdenvlies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief