ik voel me HEEEL vreemd.

 • #1

  Ik ben een jongen van 15 jaar.
  De laatste tijd (sinds ergens in Maart) Voel ik me heel erg vreemd. Ik kon niet meer goed uit mijn ogen kijken, zie een soort flitsen, alles vaag, maar ik kan wel gewoon alles lezen, ik heb veel betere ogen dan veel vrienden van me, ik kan al vanaf een hele afstand plaatsnaamborden lezen, terwijl degene waarmee ik dan ben dat nog LANG niet kan.
  Ik kan mijn gedachten niet onder controle houden, denk de hele tijd dat alles om me heen nep is, terwijl ik tegelijk denk dat het echt is, dit weet ik dan ook wel, maar door de één of andere manier blijf ik zo denken.
  Ook kan ik niet tegen veranderingen, ik had laatst mijn kamer opnieuw ingericht, toen ik ermee bezig was, NIKS, na een tijdje toen ik binnen kwam voelde ik me heel raar en raakte bijna in paniek. Vandaag ook, mijn neefje en nichtje sliepen een weekje bij ons en nu ze weg zijn voel ik me ook heel vreemd.

  Het begon allemaal tijdens een proefwerkweek, eerst dacht ik dat het zenuwachtigheid was, want na elke proefwerk voelde ik me weer goed, maar nu weer niet.
  Ik rook soms (1 keer in de week/2 weken) wel eens een joint met wiet of hasj, ook drink ik soms wel wat (1x in de 2 weken).
  Na het gebruik van alcohol of drugs is het een paar dagen een stuk erger dan normaal.

  Ik vind het heel erg vreemd en kan er gewoon echt niet meer tegen.

  Reageer
  #2

  jongen pas maar op, je voelt zelf dat het niet goed gaat, blijf van de Hasj enz. af en kijk dan eens hoe het gaat.
  je kan er niet tegen, dat is niet erg, eigenlijk juist goed, jouw lichaam geeft het signaal af dat het niet goed voor je is.
  als je klachten houdt kom dan hier terug, dan "praten" we verder.
  groetjes, Brenda

  Reageer
  #3

  Hallo Anoniem! Dit heb ik ook.. precies hetzelfde, fijn dat er tenminste nog iemand is die dit heeft ik dacht dat ik de enige was.. :S, ook heb ik een tijdje aan de wiet & hasj gezeten voor de eerste paar keren, ik weet niet of het hier aan ligt want ik heb het pas sinds 4 weken nu ongeveer en ik blowde al denk nu zon 3/4 maanden terug.. Ook had ik vandaag die flitsen, van die halve flashbacks ofzo, heeeeeeeeeel erg raar moeilijk te omschrijven ook.. Ik raak dan ook in paniek en weet zo 1,2,3 niet wat ik moet doen.. Ik kan me ook erg vinden in dat wat je zegt over "echt en nep" ik weet ook dat het echt is maar inderdaad, tegelijkertijd heb ik soms het gevoel dat het nep is.. Nu weet ik dat drugs met THC (wiet/hasj etc.) schizofrenie ernstig kan versterken, vandaar dat ik er maar afgebleven ben maar nu, na 1,5 maanden niet te hebben geblowd merk ik het nog steeds.. Daarom weet ik dus niet echt of het reëel is om het te wijten aan blowen.. Wil je me laten weten hoe het bij jou verder is afgegaan? Of misschien dat iemand anders nog een opermerking heeft? Bedankt!

  Reageer
  #4

  Hallo, ik ben dezelfde Anoniem als hierboven, ik heb gister weer een joint gerookt en voel me vandaag zeeeer helder, dus ik denk niet dat de persoon boven mij een verband kan leggen tussen het vaag voelen en het wiet gebruik (mits ik hetzelfde heb als de bovengenoemde Anoniem) ik weet van mezelf dat ik dit 3 of 2 jaar terug ook eens een keer heb gehad voor een periode van een maand of iets dergelijks, dit was in de zomer, waar ik een heel onregelmatig en onnatuurlijk ritme heb (snachts slapen +/- 3 uur of 4 uur en 's-middags om 3 uur of iets dergelijks op staan) misschien dat je hier een verband mee kan leggen? Ik heb voor 4 jaar terug ook een steen keihard tegen mijn kop aangekregen dus het zou wellicht ook zo kunnen zijn dat ik wat hersenschade heb opgelopen, ik ga dit nog eens verder onderzoeken.

  Groetjes!

  Reageer
  #6

  Jullie zijn allemaal heel fel bedankt voor mij nog meer angst aan te jagen ! ben sedert 2 dagen al gestopt met cannabis roken, geraak idd moeilijker in slaap maar het lukt wel. Ik rookte eigenlijk niet graag ik rookte gewoon
  met mijn vriendin mee en om in slaap te vallen. Waarom rookte ik dit niet graag? Ik kreeg er angsten van en hyperventilatie aanvallen, tot 2 dagen geleden zij ik nu is het genoeg en het lukt ook, ben niet zuchtig naar cannabis (omdat ik het toch niet graag deed) en kan slapen, maar nu lees ik hier dingen dat je psychotish word na het stoppen, zeer goed voor dat te posten, nu zit ik constant met angsten dat ik psychotish word, wrm stoppen mensen als je er toch nog psychotish van word ?? Ik heb nagevraagd en nagechecked bij mijn nonkel en vader of in ons familie iemand zit met een voorgeschiedenis met psychose's en neen aan mijn moeder's kant ook niet. De vraag is ga ik dat nu krijgen of niet, ik zocht hulp op google en ge komt alleen maar negatieve blogs tegen van "stoppen met blowen veroorzaakt psychose's" (ook als je rookt natuurlijk) en die andere blog van BAS, die voelde zich nie lekker in zijn vel en psychiater besloot dus dat hij een psychose had ??!! ik voel me ook niet lekker in mijn vel ? met vriendelijke groeten K. Kohler

  Reageer
  #7

  Dat met die psychoses zal nog wel meevallen.

  Mensen die aanleg hebben kunnen psychoses krijgen door het gebruik van cannabis. Het stoppen van cannabis kan gepaard gaan met ontwenningsverschijnselen.
  Ik zou me dus vooralsnog niet al te druk maken dat je psychotisch gaat worden.
  Goed dat je gestopt bent.

  Reageer
  #8

  Dankuwel tandor, dat heeft al een beetje geholpen, het enigste waar ik nu nog last van heb is als ik s'morgens ontwaak dat ik geen licht kan verdragen en een beetje angstig ben door de dag en s'avonds voel ik mij terug beter en angstloos. Maar ik denk zoals jij zegt dat dat toch met ontwenning te maken heeft (van het lichaam, hersenen). ik gebruikte het ook meer voor te slapen, en begon s'avonds pas te roken en stond altijd met een kater op, mischien is mijn lichaam zich terug aan het aanpassen. Zucht is er niet want deed het toch niet graag, en men grote angst is/was om psychotish te worden en men vriendin te verliezen. Als ik alleen was zou ik er mee kunnen leven, maar niet bij het meisje waar ik zoveel van hou. en nog eens heel fel bedankt voor de positieve reactie dat helpt echt al heel veel groetjes

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Graag gedaan.
  Laat over enkele dagen even weten hoe het met je gaat.

  Groet
  Tandor

  Reageer
  #10

  Hallo Tandor.Ik heb al vaker geschreven over mijn klachten van psychische en psychiatrische aard en altijd een prima antwoord van jou gekregen.Jammer,heel erg jammer,dat we niet buiten de site om met elkaar kunnen corresponderen,want ik had graag persoonlijk met je gesproken.Ik heb al een paar psychiaters gehad,maar op een enkeling na klikte het niet.Bij jou zou ik me meer op m,m gemak voelen,omdat ik eigenlijk zo,n iemand als jij nodig heb om m,n problemen te bespreken en omdat ik jou vertrouw Sorry,dit moest ik even kwijt,ik hoop niet dat jij het me kwalijk neemt.Groet Hanna.

  Reageer
  #11

  Geen probleem Hanna.

  Kijk even op http://www.tandor.webklik.nl voor meer info

  Reageer
  #12

  Hey tandor, ben al 4 dagen gestopt nog altijd geen zucht, deze nacht heb ik maar 4 uur's geslapen en fijn gedroomd,reden was omdat ik mee opstond met mijn vriendin die werkt in de carrefour en moest om 6 uur beginnen.Heb 1 tas koffie gedronken en wat pudding gegeten, rond 8 uur s'morgens begon ik zeer misselijk te worden en begon ik te denken dat ik ging flauwvallen en iets aan men hart ging krijgen, heb de huisdokter van wacht gebeld en die zij me dat ik was aan het hyperventileren, wat ook zo was, heb ademhalingsoefeningen gedaan en dat hielp, maar toen begon de angst om psychotish te worden heel fel op, begon ook elke gedachte te linken aan psychotishe dingen,ik voel me raar en alles lijkt zo wazig (geen wazig zicht, wazig gevoel) mischien ook door weinig te slapen, maar die angst was heel fel feller dan de angst om te sterven, toen belde ik mijn nonkel die heeft me er wat uitgepraat, maar nu speelt het nogal in mijn achterhoofd, is dat normaal ? ik ben niet paranoia over mensen die mij bekijken of camera's en achtervolgingswaanzig, ben alleen ziekelijk jaloers op mijn vriendin op gebied andere mannen enz maar dat heb ik altijd gehad sinds der dingen in de relatie gebeurd zijn.Wat ik vandaag had zijn dat symptonen van psychose of is dat gwn ook ontwenning ? aja heb ook een dafalgan 1gr ingenomen tegen de misselijkheid deze morgend. srry als ik mischien lastigval met die vragen. Groetjes

  Reageer
  #13

  hey nogmaals, ik heb sedistress pillen liggen is dat een goed idee om die in te nemen ? of raad je dat af ? groetjes

  Reageer
  #14

  Beste Anoniem,

  De klachten die je hebt zijn eigenlijk helemaal niet zo gek.
  Je bent zo bang om psychotisch te worden dat je er gestrest en onrustig van raakt. Daardoor ga ja dan ook hyperventileren.
  De misselijkheid is ook te verklaren.
  Je hebt te weinig geslapen en begint de dag met pudding die waarschijnlijk uit de koelkast komt.

  Ik zou je klachten dus wijten aan stress die jezelf veroorzaakt, hyperventilatie en pudding die verkeerd is gevallen.
  Ik zie in je verhaal niet echt aanwijzingen van ontwenningsverschijnselen.

  De sedistress zou kunnen helpen om je wat rustiger te gaan voelen, maar of je ze echt nodig hebt?
  Het zijn je eigen gedachtes die met je op de loop gaan. Daar zullen pillen niet echt veel aan helpen.

  Lees ook:
  http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

  Groet
  Tandor

  Reageer
  #15

  Hey tanor, ben nu ongv al 6 dagen gestopt met cannabis, ik ben die angsthaas die constant denkt dat hij psychotish is,nu vandaag ben ik wakker geworden zonder angsten en voel me vrij optimistish,hadden die angsten nu echt niks met een beetje ontwenning te maken ? ben wel zeer blij dat ik me beter voel en danku u ook zeer fel voor mij een beetje te ondersteunen in deze gesprekken vriendelijke groetjes anoniem

  Reageer
Reageer op: ik voel me HEEEL vreemd.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief