ik heb een grote hernia bij l5 of l4

  • #1

    sorry voor taalfouten ik slik veel morfine en valium

    Hallo ik heb een hernia, gezien door de MRI en de eerst helse pijnen.
    Dus bij de neuroloog geweest, en doorverwezen naar de neuro chirurg.
    Daar aangekomen, (ik heb al vanaf mijn 18e lage rugpijn dus nu 26 jaar ik ben 44, hoop dat ik goed reken met de morfine)
    Maar de neuro cirurg was en beetje afhoudend, omdat het niet waarschijnlijk is dat ik minder onder rugpijn zal krijgen, het zou meer kunnen worden door de wond aan de rug,,door operatie.
    Maat ik wilde ff time out en minderen met morfine omdat de spit tegelijk met issias in rechter been na al het wachten 1 nov begon het en 30 was helaas mijn neuroloog en pijnpoli arts er terug van vakantie en ik wilde hem,,,om de medicatie deze wordt niet door iedere arts gerespecteerd en ik ben zo een paar keer onnodig ontwent,,,terwijl ik bij de pijnpoli liep,,,dit wilde ik niet weer,,dan maar op bed en rust en wachten,,
    Maar nu maandag beld de neuro chirurg weer, en moet ik beslissen opereren of niet..
    Maar ik voel nu weer meer uitstraling en een zere plek bij een wervel, vrij laag, maar ook soms iets doorstraling in linker been...kan dit door een hernia??

    Ik hoor graag ervaringen,,,ik denk dat ik de operatie niet ontkom, ik probeer het wel uit te stellen tot de voorjaarsvakantie dan is mijn vrouw thuis ze is juf, en kan ik op wat steun rekenen en ergens heen gereden worden, dus opereren de week voor de voorjaars vakantie en de vakantie beetje bijkomen en mezelf weer zien te redden, en het gezin weer beetje kunnen draaien..

    Ik hoor graag over die uitstralingen

    verder is er geen wachtlijst, als ik wil wordt ik di opgenomen en woe geopereerd en vr naar huis, maar ik probeer het uit te rekken tot die vakantie puur omdat mijn vrouw dan niet veel vrij hoeft te nemen en haar klas er onder lijd, met inval juffen als deze er al zijn in onderwijsland...
    vr gr

    Reageer
    #2

    ja dat van die uitstraling klopt. als het zo erg wordt dat je problemen krijgt met ontlasting of plassen, of dat je niet meer kan staan dan meteen de dokter weer bellen.

    Ik heb 1 goede raad, doe ermee wat je wil: ga naar de Chiropractor, haal je papieren en foto in het ziekenhuis op en vraag of de Chiropractor er naar kijkt en of hij denkt dat hij jou ervan af kan helpen. ik ken iemand die vlak voor zijn operatie "gered" is door de chiropractor.
    ik heb zelf ook veel baat bij rug , nek en schouderklachten en ik heb al veel mensen doorgestuurd.
    lijkt mij het proberen waard, anders maar een operatie, wat natuurlijk jammer is als je het kan voorkomen, en soms kan dat! Veel sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    De diagnose kan worden vermoed door een aantal verschijnselen:

    meestal is er pijn in de rug.
    wortelprikkeling van een of meer uittredende zenuwen, die zich meestal uit door uitstralende pijn in een been tot beneden het niveau van de knie.
    de pijn wordt erger als er aan de betreffende zenuw getrokken wordt, b.v. door het op de rug liggend gestrekt optillen van het betrokken been (proef van Lasègue).
    verminderde spierrekkingsreflexen in het aangedane segment (bij een hernia van de 5e lendenwervel b.v. vaak een verlaagde kniepeesreflex.
    het wordt vaak erger bij Hoesten, Niezen en/of Persen (HNP).
    De diagnose kan met zekerheid worden gesteld door MRI (Magnetic Resonance Imaging), een techniek die de het CT scan vrijwel volledig heeft verdrongen.

    Ingeval de klachten lang duren (langer dan ca. 6 weken) kan worden besloten tot operatief ingrijpen.

    Nota bene! De absolute operatie-indicatie is indien er verlammingsverschijnselen ontstaan. Het uitvallen van de sluitspieren (caudasyndroom) is bijna altijd reden voor een spoedoperatie. De relatieve operatie-indicatie is indien er zoveel pijn bestaat dat de patiënt niet meer goed kan functioneren.

    Reageer
    #4

    Als ik jou was zou ik de operatie zo lang mogelijk uitstellen.

    Ik ben bijna 5 jaar geleden aan een dubbele hernia geopereerd, L4-L5 en L5-S1, en ik heb nog steeds veel meer pijn dan dat ik voor de operatie had. Ik ben geopereerd omdat mijn rechterbeen na een 10 daagse rustkuur verlamd was geraakt, dat was trouwens al binnen 4 maanden nadat ik echt last van m'n rug kreeg.
    Nu heb ik littekenweefsel op de plaatsen waar ik geopereerd ben, heel veel pijn in mijn rug en benen (pijn trekt door) en is staan heel erg pijnlijk en zitten kan ik niet langer dan 2 uur volhouden. Ik kan niet tegen medicijnen, die maken me zo duizelig dat ik absoluut niet kan functioneren en andere dingen zoals TENS en plaatselijke verdovingsinjecties helpen ook al niet. Voor mij hebben ze nog geen oplossing gevonden voor de pijn. Ik ben dan ook voor 70% afgekeurd.

    Gelukkig gaat de operatie voor iets van 90% wel goed, maar probeer het toch zo lang mogelijk te vermijden.

    Reageer
    #5

    Goedeavond,

    Ik ben ook geopereerd aan een rughernia en dat is nu 4 maanden geleden,maar ik heb nog meer pijn als voor de operatie.
    Ik ben weer de scan ingeweest en de chirurg zegt dat het door het littekenweefsel komt.
    Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen.

    groetjes leonie

    Reageer
    #6

    Maar mag ik dan aannemen dat de chirurg je ook een advies gegeven heeft...?

    Reageer
    #7

    Ik ben in 2002 geopereerd aan 2 hernia's in L4-L5 en L5-S1 en ik heb nog steeds meer pijn dan toen.

    Ik heb ook littekenweeefsel en afgelopen oktober ben ik er via een MRI achter gekomen dat ik weer een nieuwe hernia heb. Nu blijk ik ook een soort van osteoporose in een aantal van mijn ruggewervels te hebben dus dat is helemaal vervelend.
    Ik kan absoluut niet tegen pijnstillers (erg duizelig, overgeven) dus dat is voor mij geen optie.
    Door elke dag te sporten, te mediteren en weten waar mijn grenzen liggen kan ik de pijn enigszins onder controle houden, maar een oplossing heb ik helaas niet.

    Op deze engelse website heb ik er meer over geschreven : http://www.squidoo.com/messed-up-body

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #12

    heb hetzelfde gehad. echt een knoeper van een hernia L4/L5/
    pijn in benen, rug ,voeten kuiten en tenen.
    bekend verschijnsel als de tussenschijven van de hernia tegen een zenuw drukken.
    ben nu geopereerd aan 2 hernia"s. maar pijn pijn pijn.
    ga nu naar de pijnpolie om de rugzenuw die de pijnstoornis doorstraald te gaan inspuiten tussen de wervels.
    hierdoor komt er een beschermende laag om de uitstralende zenuw te zitten, die de pijn kan doen afnemen. (12 augustus is de dag van spuiten, daarna 4 á 5 weken afwachten op de werking.

    eenmaal hernia is altijd....aanpassen en omgaan met...!

    Reageer
    #13

    beste,

    ik heb al rugpijn vsanaf mijn 22st.
    in de afgelopen drie jaar twee operaties gehad,en heeft niet mogen baaten.mijn hernia zit in de l4/l5
    mijn uitstalingen zitten in beide benen en heb een tindelende voet 24uur per dag,de pijn waar ik mee leef elke dag kun je soms niet beschrijven.nu bijna vier jaar verder,overweeg ik om me te laten afkeuren,ik wil af van al die verplichtingen,en wil graag rust.pijn poli alles heeft niet geholpen,ik moet verder met medicatie leven. opereren heeft geen zin meer,vanwege het feit dat ze pijn niet meer kunnen weg halen. ik loop veel bij de doktor en specialist,en ben het zat.accepteren wat ik heb en verder gaan met leven.welliswaar met medicatie. ik wens je veel succses,maar geef je het advies laat het niet de overhand nemen in je leven ik ben 44 dus nog arbeitsplichtig maar ben het zat.afkeuren voor mij geeft mij rust.geen verplichtingen meer hebben kan heilzaam werken.

    Reageer
    #14

    ik ben nu ook zover, dat ik het strijden opgeef. ik ben ook het afkeur proces ingegaan. geeft rust, maar moet weer door de MRI. Inmiddels is de pijnpolie ook gestopt, en zit er volgens de pijnbestrijding weer een hernia. ook artrose is aanwezig, en men denkt aan reuma. inleveren van loon is altijd erg, maar weegt niet af tegen de druk om weer te gaan werken. Ik beslis zelf wat ik niet of wel kan, en dat is al bijna 2 jaar niets. rust is het beste voor mij, als ik ook maar iets doe word de pijn weer ondraagbaar. Pijn: bovenbenen voor, kuiten, voeten, tenen, knieen en handgewrichten.

    Reageer
    #15

    Waarom wordt je niet geopereerd aan jouw hernia? Dat zou toch een oplossing kunnen bieden voor jouw pijn en bewegingsbeperking?

    Reageer
Reageer op: ik heb een grote hernia bij l5 of l4


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief