Bult/puist op mijn penis?"/> Bult/puist op mijn penis? - Medische Forum - Dokter.nl

Bult/puist op mijn penis?

 • #1

  Ik heb al paar maanden last van een bultje op mijn penis. Ik weet niet precies wat het is maar wil het graag weten, want ik vind het nogal vreemd eruit zien en het voelt raar als ik het aanraak. Het hoort er gewoon niet, vind ik.

  Het doet geen zeer als ik het aanraak en ik heb er verder ook helemaal geen last van. Maar weet iemand misschien wat het is? En of het ernstig kan zijn?

  Ruim 1 maand geleden heb ik er wel beetje aangezeten en kwam er beetje wittig spul uit, maar nu niet meer. Er is alleen nog een klein bultje over. Het is iets kleiner dan een erwt. Maar ik kan het daar eigenlijk niet mee vergelijken, omdat het niet helemaal een exact rond bultje is.

  En ik durf hier niet mee naar de huisarts te gaan, maar als het ernstig is heb ik geen keus... Ik hoop dat iemand mij uit kan leggen wat het waarschijnlijk zou kunnen zijn.

  Alvast bedankt,
  Rick.

  Reageer
  #2

  Oh joh, deze vraag is al zo vaak gesteld... Zoek eens met de zoekbalk boven of onder op 'bultje penis' of op 'puist penis' of zo. Er zijn je velen voorgegaan, sommigen met foto en anderen met een hele duidelijke omschrijving! Succes.

  Reageer
  #4

  bedankt voor de info. 🙂

  Reageer
  #5

  Wat was het bij jou?

  Reageer
  #6

  Ik heb sind kort ook een bultje op mijn penis.
  maar ben toch van plan om morgen naar de dokter te gaan. Ik heb al eens een keer iets eerder met mijn penis gehad en vond het toen ook moeilijk om maar de huisarts te gaan. maar zei zijn er tenslotten voor om je te helpen en ze hebben zo'n ding wel vaker gezien dus het maakt eigenlijk niet uit. Ik zou als ik jullie was toch de stap zetten om naar de huisarts te gaan je kunt het maar zeker weten.

  Groetjes Tim

  Reageer
  #7

  Plekjes, zweertjes en bultjes op de penis komen zeer vaak voor en zijn in de meeste gevallen onschuldig en hoeven niet behandeld te worden. Soms is zo’n plekje wel zorgelijk en dan is het belangrijk dat een dokter het plekje onderzoekt.

  Plekjes en bultjes op de penis worden verdeeld in groepen op basis van het uiterlijk: ulcera (zweertjes), papulae (bultjes) en plaques (grotere verheven plekjes).

  Zweertjes worden bijna altijd veroorzaakt door een infectie. Het is belangrijk met een zweertje altijd naar een dokter te gaan want een enkel zweertje kan syfilis (http://nl.wikipedia.org/wiki/Syfilis), lymphogranuloma venereum (http://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfogranuloma_venereum) en penis kanker (http://nl.wikipedia.org/wiki/Plaveiselcelcarcinoom) zijn. Meerdere zweertjes bij elkaar kan wijzen op genitale herpes (http://nl.wikipedia.org/wiki/Genitale_herpes), syfilis (http://nl.wikipedia.org/wiki/Syfilis, aften (http://nl.wikipedia.org/wiki/Aften), pemphigus (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pemphigus), of de ziekte van Behçet (http://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekte_van_Behçet).

  Papulae (http://nl.wikipedia.org/wiki/Papel) zijn meestal onschuldig maar enkele soorten moeten wel door een dokter worden gezien: waterwratjes (http://nl.wikipedia.org/wiki/Molluscum_contagiosum), talgklieren (http://nl.wikipedia.org/wiki/Talgklier), parelketting (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pearly_Penile_Papules), plekjes van Fordyce (http://nl.wikipedia.org/wiki/Plekjes_van_Fordyce), psoriasis (http://nl.wikipedia.org/wiki/Psoriasis), of genitale wratjes (http://nl.wikipedia.org/wiki/Genitale_wratten)

  Plaques zijn meestal onschuldig maar kunnen ernstig zijn. De mogelijke diagnosen zijn balanitis (http://nl.wikipedia.org/wiki/Balanitis), morbus bowen (http://nl.wikipedia.org/wiki/Morbus_Bowen), lichen sclerosus (http://nl.wikipedia.org/wiki/Lichen_sclerosus), psoriasis (http://nl.wikipedia.org/wiki/Psoriasis) en eczeem (http://nl.wikipedia.org/wiki/Eczeem).

  Ga bij twijfel even naar de huisarts. Bedenk dat de huisarts wel vaker een penis heeft gezien dus schaamte is geen goede reden om niet te gaan.

  Reageer
  #8

  Beste Rick,

  Misschien is het een goed idee om het even aan je moeder te laten zien zodat zij het beter kan beoordelen. Anders kan je ook altijd vragen naar ervaringen in je vriendengroep of directe omgeving.

  Als je zeker wilt weten wat de oorzaak is, zul je toch naar de huisarts moeten gaan voor een lichamelijk onderzoek.

  Vriendelijke groet,

  H.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Aangezien ik 13 ben en niet naar de dokter durf vraag ik het hier maar.
  Ok. ik ben dus 13 en had gister voor het eerst Sperma gespoten.
  Ik was gister lekker aan het masturberen
  toen ik opeens klaar kwam best wel lekker.
  ik slapen. vanochten lekker douchen en d8 ik nog ff leker masturberen en klaarkomen.
  En toen kwam ik vanmiddag thuis en had ik 2 bultjes (zien er vor mij uit als bulten maar is het denk ik neit).
  Wat is dit?

  Alvast bedankt

  Reageer
  #10

  Ik heb ook een probleem !
  2 weken geleden had ik ook een puist geconstateerd op mijn penis.
  (aan de zijkant van mijn penis, redelijk dicht bij mijn schaamhaar)
  gisteren was de puist wel extreem vond ik (hij zag paarachtig en wit)
  toen ik vandaag thuiskwam dacht ik eraan om nog eventjes te kijken en ik zag dat het paars helemaal verdwenen was en het bultje zag helemaal wit. bovendien vond ik nog kortjes in mijn schaamhaar (afkomstig van de puist)
  ik pakte de puist vast en zag dat het wit er heel heel heel makkelijk uitging, maar als ik het nu bekijk, heb is het een klein gatje geworden !
  ik ben bang dat het gaat ontsteken wnt het is nogal diep en ben ook bang dat mijn vel bij een erectie gaat scheuren

  Reageer
  #11

  Ik denk dat je nogal overdrijft. Je hebt gewoon een puistje gehad dat onstoken is geraakt en nu geneest. Blijf er verder vanaf en laat het vanzelf genezen. En scheuren zal het heus niet want de huid is het grootste orgaan van het lichaam en heel erg rekbaar en heel erg sterk.

  Reageer
  #12

  Hallo,

  Ik heb goed rondgespeurd op deze forum alleen kon ik mijn antwoord niet vinden. Sinds vanavond voel ik een raar plekje op mijn penis. Ik heb het geprobeerd uit te knijpen gezien ik dacht dat het een puistje was, alleen doet het nu wel een beetje zeer. Het lijkt meer op een zweertje, weet iemand wat het is?

  bvd

  Reageer
  #13

  Daarnaast heb de laatste paar dagen veel seks gehad met dezelfde persoon, waarmee ik al meer dan een half jaar mee ga (niet vreemdgegaan e.d).

  Reageer
  #14

  Hallo,

  Ik heb nu al ruim 1.5/2 weken een puist/bultje op me penis (ongeveer 0.5cm breed), vanmorgen zat er een witte puntje op dat er nu af is, net als op je gezicht een puist met een wit puntje alleen deze witte puntje ging er niet makkelijk af en duurde echt een halve dag voor het weg was.

  Ik vermoed dat het een gewone puist is maar is ruim 2 weken niet een beetje lang voor een puist? dacht misschien vanwege de plek dat het langer duurt voor die weg is, heb er verder niet echt veel last van de gevoel is ook precies hetzelfde als een puist op me gezicht.

  Hij zit aan de onderkant zeg maar, vervelend plekje haha.

  Reageer
  #15

  Ik heb exact hetzelfde sinds 4 dagen ofzo.
  Het lijkt op een opkomende puist, die je nog niet kan uitknijpen zeg maar. Doet verder geen pijn of iets dergelijks

  Reageer
Reageer op: Bult/puist op mijn penis?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif