Bedrading rondom teelbal + sperma-snelheid

  • #1

    Hallo,

    Ik vraag me af of het normaal is dat er een soort van bedrading rondom één teelbal normaal is? Aangezien dit bij mijn andere teelbal niet het geval is. Als ik eraan voel dan zit het links van m'n linker teelbal en het voelt als een dikke verzameling van kabels (aders?).

    Verder heb ik het gevoel dat de snelheid waarmee het sperma wordt afgeschoten (ejaculatie) drastisch verlaagt is. Heb op een website gelezen dat dit normaal met een snelheid van 45 km/h zou moeten zijn en heb het gevoel dat het bij mij 5 km/h is... Wat zou dit kunnen zijn/betekenen?

    Gr,

    Reageer
    #2

    Wat was de diagnose van de huisarts. je bent toch wel naar de huisarts gegaan?!

    Reageer
    #3

    het linker testikel kan groter en prominenter zijn dan het rechter, en ook lager hangen.

    Maar het is ook wel mogelijk dat je last hebt van een varicocele.

    Ga even naar de huisarts, die kan een lichamelijk onderzoek doen. En informeer je vantevoren wat meer over het varicocele, dan weet je er wat vanaf als de huisarts erover begint.

    Reageer
    #4

    Hallo,

    bedankt voor jullie reactie, maar ik ben er nog niet mee naar de huisarts gegaan. Over een maand vlieg ik weer naar NL toen en zal dan gelijk naar de huisarts gaan.

    En hoe zitten het met de ejaculatie van het sperma?

    Reageer
    #5

    Ejaculatiesnelheid is afhankelijk van een aantal factoren: hoeveelheid sperma en prostaatvocht (neemt af bij veelvuldig masturberen), doorgang naar buiten en mate van opwinding (neemt af).

    Reageer
    #6

    Ejaculatiesnelheid is afhankelijk van de vloeistof druk en het volume. Hoe meer sperma en prostaatvocht is opgeslagen, hoe meer druk wordt uitgeoefend, hoe hoger de snelheid.

    Indien u na een ejaculatie wederom ejaculeert is het volume en dus de druk dus afgenomen en de ejaculatiesnelheid verlaagd.

    Reageer
    #7

    Ok dat heldert het een en ander op.

    Heb nog alleen een vraag aangezien ik het niet echt gemakkelijk vind om hierover te praten. Hoe kan ik dit het beste naar de dokter verwoorden aangezien ik een vrouwelijk dokter heb en het voor mij nog moeilijker maakt om erover te praten?

    Alvast bedankt voor al jullie reacties.

    Reageer
    #8

    Gewoon normaal over praten, er toch niets vreemds aan!

    Benoem gewoon dat je je er niet zo prettig bij voelt, dat zal hij of zij vast wel begrijpen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    En al naar de huisarts geweest? Zo ja wat zei hij/zij?

    Reageer
Reageer op: Bedrading rondom teelbal + sperma-snelheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief