(wild) vlees bultjes op d"/> (wild) vlees bultjes op de penis - Medische Forum - Dokter.nl

(wild) vlees bultjes op de penis

 • #1

  Ik heb sinds ongeveer 2 jaar last van wild vlees bultjes bij het begin van de penis (bij de overgang van buik naar penis, en dan net óp de penis).

  Ik scheer al een jaar of 8 mijn schaamhaar met een mesje en in de eerste jaren had ik nergens last van. Op een gegeven moment krijg je een keer ee nklein wondje (kan gebeuren) wat dan uiteindelijk in een vleesbultje kan veranderen.

  Het worden er steeds meer, omdat je die buljtes niet goed kan scheren en deze dus openhaalt, wat voor meer wondjes zorgt. Lijkt een vicieuze cirkel 🙂

  HEt is niet ranzig (Gelukkig vindt mijn vrouw dat ook niet ;)) en zo ziet het er dus ook niet uit, maar het is wel rete irritant en ik zou er graag vanaf willen.

  Iemand toevallig ook dit probleem (gehad)?

  Reageer
  #2

  ik heb dit ook na scheren op dezelfde wijze... graag iemand met ervaring hier mee

  Reageer
  #3

  Ik heb het idee dat dit geen wild vlees bultjes zijn maar wratjes. De enige manier om ze goed weg te krijgen is met stikstof bij de dermatoloog of de huisarts. Het is even pijnlijk, maar dat overleef je wel. Je kunt ook een wrattenmiddeltje halen bij de drogist maar of dat afdoende is vraag ik mij af.

  Reageer
  #4

  wratten? Dat idee heb ik niet. volgens mij staan wratten er toch bekend om dat er een donker puntje in het midden zit. Tenminste, dat herinner ik mij nog wel van vroeger toen ik een keer een paar wratten op mijn hand had (was ik 14 of zo geloof ik).

  Dit zijn puur willekeurig gevormde bultjes, sommige heel dun en flexibel, andere platter en wat groter.

  en heb geen zin om er mee naar de huisarts te gaan....

  Reageer
  #5

  ik heb precies hetzelfde gaat dit nog weg? het is fucking irritant en idd erg flexibel ik wil er ook vanaf maar zie mezelf ook niet echt naar de dokter gaan als iemand een oplossing heb los ik het zelf op maar is het blijfend dan zal ik toch naar de dokter moeten het zit precies bij de overgang van me buik naar me penis en vind het geen potje en een wrat is het zeker niet laat het me weten

  groetjes dennis

  Reageer
  #6

  Het kunnen natuurlijk goed haarzakjes zijn waarvan de talgkliertjes erg actief zijn. Dan zijn het dus een soort puistjes. De ene man heeft hier meer "last" van dan de andere maar is dus volkomen natuurlijk en helemaal niet ernstig.

  Als je om cosmetische redenen ermee zit, dus als je het niet mooi vind, kun je eigenlijk alleen maar naar de huisarts of de dermatoloog om het weg te laten halen (als het weggehaald kàn worden).
  Een plastisch chirurg kan dit ook voor je doen maar dat kost toch wel wat geld.

  Ik denk dat het `t beste als je ermee leert leven, jezelf accepteert met je mooie en minder mooie kanten. het is vanzelfsprekend dat je onzeker bent over alles wat er onder de gordel zit, maar iedereen heeft wel wat, en jij bent nu eenmaal zo geschapen.

  Het zijn wratten (huisarts), puistjes (niets aan doen) of een of andere wildgroei van huid, een soort moedervlek dus (kun je weg laten halen bij de huisarts of dermatoloog), of "iets" dat je niet mooi vindt en daarvoor zul je een cosmetisch chirurg moeten betalen.

  Reageer
  #7

  Heren,

  Exact hetzelfde verhaal bij mij.
  Ontstaan na het scheren, en vooral aan de schacht van de penis. Ik ben er inmiddels zeker van dat ze zich uitbreiden dus ik ga een bezoekje brengen aan de huisarts.
  Het hoort er niet en de kennis is beschikbaar dus ik ben wel gek als ik ze niet weg laat halen.
  Suc6 ermee!

  Reageer
  #8

  Laat gelijk een HPV onderzoekje doen, de grote boosdoener van genitale wratten.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het zijn zeker geen wratten.
  Het is duidelijk een soort litteken weefsel waaruit wildvlees is gegroeid.

  Ik heb hier al jaren last van.
  De dokter herkende ze niet (?), maar heeft ze weggestipt met stikstof. Wat hielp, doch tijdelijk.

  Andere zijn er gewoon weer voor terug gekomen op andere plekken.
  Ik had nooit de link met scheren gelegd, maar nu ik zie dat ik niet de enige ben, ben ik behoorlijk opgelucht..

  Het is niet besmettelijk, dus geen virus / bacterie.

  Het blijven wegstippen zorgt voor littekens, wat ik natuurlijk niet erg prettig vind.
  Als iemand meer info heeft: GRAAG!

  Reageer
  #10

  Je kunt misschien beter een zilvernitraat stift gebruiken om dit hypertrofe weefsel te verwijderen.

  Reageer
  #11

  Bij mij precies het zelfde verhaal. heb alleen ook zo iets in mijn nek gehad, huisarts heeft het toen weg gesneden. Omdat het precies de zelfde wondjes waren weet ik nu dus wat het is. inderdaad een form van littekenweefsel met wildgroei.

  Reageer
  #12

  Hoi,

  Ik heb dit ook gehad en inderdaad is het wildvlees als gevolg van het scheren van de schaamstreek. Met een zilvernitraatstift een paar keer aanstippen en ze waren verdwenen. Inmiddels al ruim twee jaar dus het werkt goed.

  Succes.

  Gr. Rob

  Reageer
  #13

  dat zijn geen vleesbultje , dat zei mijn docter namelijk ook , die butltje groeien later uit tot wratjes , je hebt last van genitiale wratte...

  go see the docter

  Reageer
  #14

  Ik denk dat soatje gelijk heeft. Wild vlees groeit in reactie op een litteken en littekens ontstaan door schade. Waarschijnlijk is er sprake van een genitale infectie met HPV dat wratjes veroorzaakt. Deze wratten zijn vaak vleeskleurig en pijnloos. Soms veroorzaken deze wratjes jeuk, pijn of bloedinkjes.

  Bekijk deze afbeelding van genitale wratjes:
  http://www.genitalewratten.nl/B9_fotos.htm

  Reageer
  #15

  Ik ken ook iemand die er last van heeft, Steeds kapot gegaan met scheren en toen werd het steeds erger..
  maar zoals die foto's ziet het er ni uit hoor.
  ze zien er een beetje uit als wildvleeswratjes die bij sommige mensen ook wel eens onder de oksels voor komen, dun en langwerpig.

  waar is zo'n nitraatstift te koop..??

  xxx

  Reageer
Reageer op: (wild) vlees bultjes op de penis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif