Teek Tekenbeet

 • #1

  Hoi

  Ik ben op 16 Juli vond ik op mijn buik een teek zitten. Deze heb ik er toen vanaf gehaald en schoongemaakt met alcohol zoals de folder vertelde. De volgende dag vond ik er weer eentje, net ietsje onder de plek waar de vorige dag een teek zat.
  OOk deze gewoon verwijderd en schoongemaakt.

  Maar sinds die dag voel ik me niet helemaal lekker. Ik ben moe, misselijk, geen honger, zie soms ineens spierwit, heb buikpijnen, kan niet slapen, ben ineens heel verkouden geworden, met keelpijn en hees praten. En nog wel een rits met dingen.

  Is dit gewoon toeval of komt het door een van die teken. Heb op internet rondgesnuffeld, maar vraag het hier voor de zekerheid nog eventjes na!

  Reageer
  #2

  Alle symptomen die geassocieerd zijn met een tekenbeet zijn:

  Uitslag of andere huidafwijkingen ter plaatse van de tekenbeet (zoals een EM)
  Huiduitslag op andere plaatsen, Haaruitval, Onverklaarbare temperatuur-verhoging, koorts, Onverklaarbare koude rillingen, Onverklaarbare transpiratie, nachtelijke zweetaanvallen, Ernstige vermoeidheid (vgl CVS), Frequente infecties (o.a. sinusitis, luchtweginfecties), Klierzwelling (hals, oksels, liezen), Pijnlijke keel, Kortademigheid, hoesten, Toegenomen intolerantie voor alcohol, kater, Maagklachten, buikpijn, Verlies van eetlust, Veranderde stoelgang (obstipatie, diarree), Onverklaarbare gewichtsverandering > 3 kg, Hartkloppingen , overslaan van het hart, Pijn in de borstkas, ribben, Pijn en/ of zwelling in gewrichten, Pijn in (aanhechting van) spieren en pezen (vgl fibromyalgie), Stijfheid in de nek, kraken van de nek, Stijfheid van gewrichten en/of rug, Hoofdpijn, Tintelingen, dove plekken, plaatselijk branderige of stekende pijn, Spiertrekkingen in het gezicht of elders, Spierkrampen, restless legs, Onverklaarbaar trillen of schokken, Halfzijdige gezichtsverlamming (Bell’se parese), Zwelling rond de ogen, Dubbelzien, tunnelzien, moeite met scherp zien, Overgevoeligheid voor licht, Pijn of jeuk in oren, Oorsuizen, zoemen of fluiten, Overgevoeligheid voor geluiden, Duizeligheid, evenwichtstoornis, toegenomen reisziekte, Licht in het hoofd, problemen met staan/ lopen, Stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, woede-uitbarstingen, Somberheid en/of angstigheid, piekeren, Problemen met slapen (te weinig, te veel), vermoeid wakker, Verwardheid, moeite een gedachtespoor vast te houden, Moeite met concentratie, nieuwe informatie begrijpen, begrijpend lezen, Vergeetachtigheid, slecht korte-termijn geheugen, Oriëntatie problemen (verdwalen, dingen kwijt raken), Problemen met spreken (woorden vinden, verkeerde woorden zeggen, stotteren, slecht articuleren), Geïrriteerde blaas, niet kunnen ophouden van urine of juist moeilijk kunnen plassen, Seksuele functiestoornis, verminderde zin in seks, Pijn in de onderbuik, Mannen: Pijn in de zaadballen,
  Vrouwen: Melkuitvloed uit de borst (galactorrhea), Vrouwen: onverklaarde onregelmatige menstruatie

  Reageer
  #3

  Ik ga morgen toch maar voor de zekerheid na de dokter toe, want als ik dat lijstje zo even na loop, staan er toch een hoop dingen in waar ik nu ook last van heb.

  Reageer
  #4

  Hey hoi,

  en wat zei de dokter?

  Ik heb hierboven ook een topic geplaatst. Wil je die lezen..

  Had je ook last van spierpijn??

  Gr. Angel

  Reageer
  #5

  Hoi

  Ik had een beginnende voorhoofdholte ontsteking.. Waarschijnlijk daarom de klachten, maar een deel van de klachten kan ik persoonlijk toch niet plaatsen bij voorhoofdholte onsteking.

  Had ook last van spierpijn ja. Begin er trouwens nu een bult te krijgen op de plaatsen waar de teek zat, is dat normaal?

  Reageer
  #6

  is het bloed niet onderzocht dan? dat is toch nodig?
  Brenda.

  Reageer
  #7

  nee was niet nodig. Pas als er een grote rode kring omheen komt, dan moet ik weer terug komen. Maar het enige wat er nu op komt is een bultje :S

  Reageer
  #8

  Het advies is om een teek met een tekentang snel te verwijderen en pas naar de huisarts te gaan als er sprake is van ziekte. Als de teek binnen 24 uur is verwijderd, is een doktersbezoek niet nodig.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo,

  Er is mij sinds gisteravond iets opgevallen tussen mijn schaamstreek,
  Een klein 5mm groot bloederig plekje wat ook best jeukt, Nou zou dit een tekenbeet kunnen zijn.
  Maar kruipt een teek helemaal in de huid of alleen met zijn kop..?
  Wie weet daar een antwoord op.

  Hoor het graag!

  Reageer
  #10

  Hej,

  Ik heb geen idee of het een tekenbeet kan zijn, maar ik weet wel dat een teek niet helemaal in de huid kruipt, alleen de kop dus! Maar ze kunnen heel klein zijn en dan zie je het deel wat uitsteekt bijna niet.

  Suc6 ermee 🙂

  Reageer
  #11

  Ik weet er ook het fijne niet van maar ALS het een tekenbeet is moet je gelijk naar de huisarts teken zijn uitzonderlijk slecht voor de mens en kunnen vreemde ziekten overdragen dus ALTIJD laten controleren en niet zelf gaan peuteren!

  Reageer
  #12

  hoi,

  ik heb een vraag een aantal weken geleden heb ik 5 tekenbeten opgelopen. Er zijn nog geen kringen ontstaan, maar ik heb wel het gevoel dat er iets niet goed zit. Ik heb namelijk tintelingen in mijn hand en ben veel verkouden. Ik ben een beetje bang voor de dokter en dan vooral voor bloedprikken om te achter halen of ik de ziekte van lyme heb. Daarom vraag ik mij af of je ook uit voor zorg zonder consult bij de dokter antibioticum kan krijgen hiervoor. mijn moeder zegt van wel, maar ik weet het niet. Wie wil mij hier mee helpen.

  alvast bedankt,
  Amee

  Reageer
  #13

  Als je door tekenbeten de ziekte van Lyme ontwikkelt, is het bezoek aan de huisarts noodzakelijk.
  Antibioticum is niet iets om zelf mee te experimenteren.

  Neem iemand mee naar de dokter. Dat helpt.

  Reageer
  #14

  Via bloedprikken is overigens niet vast te stellen of je inderdaad lyme hebt (slechts in 50,7 % van de gevallen).

  Reageer
  #15

  Hallo, ik ben een aantal weken geleden gebeten door een teek. Ik heb daar een antibiotica voor gekregen van 14 dagen en heb bloed moeten prikken.
  Nu ben ik inmiddels klaar met mijn kuur maar is er wel de ziekte van Lym in mijn bloed gevonden.
  Toen ik ben geprikt was ik overigens pas twee dagen met de kuur bezig. Nu moet ik over 3 weken terug om weer bloed te prikken en om te kijken of de ziekte er uit is en dat dus de antibiotica heeft aangeslagen.

  Maar wat nu? Kan dit kwaad en wat houdt deze ziekte van lym in?

  Reageer
Reageer op: Teek Tekenbeet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief