Hart, hartkloppingen, pijn borstbeen, Tietze?

  • #1

    Hallo,

    even een vraag naar aanleiding van eenartikel dat ik heb gelezen op internet.

    ik ben 19 jaar oud en heb sinds zondagavond hartkloppingen, hard bonzen, heel erg snel en dan ineens even niets.. en pijn bij borstbeen en onder aan de rechterkant van mn linkerborst, dit straalt uit naar achter tussen mijn schouderbladen. zondagnacht moesten we gelijk naar de spoedeisende hulp komen en hier ben ik onderzocht. de dokter zei dat het niet mijn hart was (hart van een marathonloper) maar dat ik waarschijnlijk syndroom van tietze heb (ontstekingsreuma) nu weet ik onmiddels hoe een ontsteking voelt na een aantal jaar slijmbeursontsteking in schouder en pols en diverse kloppende/zwerende ontstekingen in mn onderrug, maar dit voelde totaal anders en toen nog minder pijnlijk. het branderig gevoel was er ook nog niet. gister ochtend gekeken op de site van tietze (op aanraden van de dokter) maar hier kon ik mijzelf niet echt in herkennen, ook de 'hevige' pijnen die daar beschreven worden bij drukken op de zere plek heb ik geen last van, je voelt wel wat, maar ik heb toch het ideee dat het binenin mn ribbenkast zit. toen nog maar even naar de eigen huisarts gegaan, die heeft ook temperatuur opgenomen (was goed) en 'voor de zekerheid' bloedonderzoek gedaan. uit het bloedonderzoek komt niets, maar ik maak me nogsteeds zorgen want ik vraag me af of dit genoeg onderzoek was? kunnen jullie mij hierbij helpen want ik kan me wel compleet vinden in de lijst symptomen die beschreven staan heb ik alleen geen slapeloosheid, de rest allemaal wel..

    ik maak me echt weer zorgen na het lezen van dit artikel (na gister te zijn gerustgesteld) en vraag me af of er nu wel genoeg onderzoek naar is gedaan??

    daarbij krijg ik nu ook hele andere vervelende dingen: korte hevige pijn in beide bovenbenen op dezelfde plaats en korte hevige pijn in de onderarmen op dezelfde plaats (tegelijkertijd benen en armen) en een gek kriebbel/misselijk gevoel (het gevoel dat je in je maag krijgt als je over een steile hobbel sjeest met je auto of als je naar beneden gaat met de achtbaan) in het HELE lichaam, vooral onder scheenbenen is het irritant, en sochtends als ik wakker wordt zit er allemaal wit spul rond mn lippen.

    ik kijk uit naar uw antwoord want ik ben behoorlijk in de war, ook heb ik weinig vertrouwen in mn eigen dokter, uit ervaring weet ik dat hij mij ziet als 'weer een jong persoon met iets dat wel weer over gaat' en antwoorden als:
    - hmm
    - zou kunnen
    - tsja
    - nah misschien
    hij zal het best goed bedoelen en heeft natuurlijk al jarenlang ervaring..

    dit is ook zijn antwoord op de vraag 'hoe weet je dan zeker dat het niet mn hart is?'
    antwoord: tsja.. ervaring, jarenlange ervaring..

    totaal geen duidelijkheid dus en hij zit er vaak naast wat mij betreft
    een voorbeeld: rugproblemen, volgens hem niets aan de hand ik moest meer gaan sporten. uiteindelijk na 5 jaar: hypermobiliteit van het bekken en fikse ontstekingen (daarbij sport ik anderhalf uur per dag) ik bedoel maar..

    vriendelijke groeten,
    Therese van der Meer

    Reageer
    #2

    in de eerste plaats is het jammer dat je geen vertrouwen in je eigen huisarts hebt, misschien is het goed hierover te praten en eventueel een andere huisarts te nemen, hoewel ik denk dat dit in jouw geval niet echt zal helpen.
    je hebt onbegrepen klachten waardoor ongerust en je kan niet gerustgesteld worden, dat is erg vervelend en angstig, dat begrijp ik.

    het lijkt mij eerder Hyperventilatie wat veel vaker voor komt op jouw leeftijd dan een hartkwaal. je schrijft dat je sport, ben je daarbij kortademig en moe?

    je zou aan de huisarts kunnen vragen of hij je zo'n kastje wil geven om te kijken hoe onregelmatig de hartslag is. Vertel erbij dat je gewoon erg gespannen bent en niet gerustgesteld.

    sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie,

    ik weet al een paar jaar dat ik hyperventilatie heb (chronisch en acuut) het probleem is dat ik dit dus ook vaak heb en precies weet hoe het voelt. als ik een acute aanval krijg weet ik wat ik moet doen en raak ik ook niet meer in paniek zoals bij de eerste aanval van hyperventilatie..

    afgelopen zondag wist ik gewoon dat het geen hyperventilatie was, dit is echt anders! na 90 minuten aankijken (ademhalinsoefeningen, kalm worden, proberen te gaan slapen) dacht ik, 'dit is niet goed, ik ga mn moeder wakker maken'

    ik weet het niet meer hoor, het voolt soms ook aan als een soort leegte, dan weer alsof mn hart 'blubbert' en die constante pijn die nu ook helemaal linksonder vlakbij midddenrif zit, vanaf vanochtend krijg ik een soort gevoel van een luchtweg/baan die vanuit mn rechterkamer naar mn keel stroomt.

    tijdens het sporten heb ik evenveel last als tijdens het slapen/zitten/liggen, maakt niet uit wat ik doe de constante pijn is altijd aanwezig, daarbij zitten dan om da 10 minuten fikse steken in de hartstreek..

    ik ben tijdens het sporten niet kortademig en totaal noet moe, sporten maakt me juist fit! terwijl ik de laatste tijd soms ineens merk dat mn hoofd begint te knikken en ik gewoon bijna in slaap val (tijdens koffie drinken, eten aan de tafel, studeren, tv kijken, reizen..)

    maargoed.. is een bloedonderzoek nu echt wel voldoende?!

    Reageer
    #4

    de steken worden nu steeds pijnlijker en volgen elkaar sneller op, vooral bij opwinding, lachen, discussieren..

    nu ook een tintelende kriebel onder het linkerschouderblad terwijl daat eerst alleen een pijnlijke plek was.

    als iemand hier iets over weet, hetzelfde heeft, of wat dan ook zeg het dan alsjeblieft..

    Reageer
    #5

    Zo'n forum is niet geschikt voor acute medische zaken. Ga naar een dokter.

    Reageer
    #6

    Als je bang bent voor hartklachten dan ga je het beste naar de huisarts. En als het geen hartklachten zijn, dan ga je het beste naar een psycholoog voor een behandeling van jouw angstklachten.

    Reageer
    #7

    Inderdaad, als dit zo blijft(zoals je nu schrijft) en je vertrouwt het niet, ga dan toch maar naar de huisarts terug.
    misschien kan een ecg je geruststellen.
    zoek inderdaad hulp, dit is geen leven met die spanning en angsten.
    misschien kun je een verwijzing krijgen, eerst cardioloog en als het dat niet is naar een psycholoog, en/of ademtherapeut, je moet toch van die klachten af.
    sterkte Brenda

    Reageer
    #8

    Lastige kwestie, ben je nu halstarrig en wil je niet aannemen dat het wel meevalt met de ernst, ben je angstig, of heb je toch gelijk en is het wel degelijk mis.

    Toch vraag ik mij af vanuit mijn eerste overweging waarom je niet wilt of kunt aannemen wat dokters blijkbaar al hebben verteld. Waarom zou je dat niet aannemen? Welke weerstand heb je daartegen? Begrijp je waar ik op kan doelen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    die weerstand tegen dokters komt vooral door ervaring, ten eerste bij mijzelf is het al meerdere keren gebeurt dat er werd gezegd 'gaat vanzelf wel weer over (hoort bij de leeftijd)' iedereen valt wel eens ineens flauw..terwijl het daarna anemie blijkt.

    daarbij heb ik in directe kringen meegemaakt dat iemand maar de dokter ging, naar huis werd gestuurd met diezelfde mededeling van 'koutje, gaat wel weer over' en een dag later overleed..

    dan zijn er natuurlijk nog de dingen die je op reguliere basis hoort (verkeerd been afgezet etc.)

    sorry hoor, maar ik heb gewoon te veel gekke dingen meegemaakt waardoor ik nu gewoon alles in twijfel trek (beetje achterdochtig)
    ik weet gewoon dat iedereen fouten maakt (Dierenartsen ook helaas) en dat de meeste doktoren toch wel een beetje bevooroordeeld zijn bij binnenkomst, door bijv je leeftijd.

    Reageer
    #10

    ik wilde trouwens nog even melden dat ik er zelf nu ook wel uit ben dat het tietze is.. het voelt nu ook echt aan als een ontsteking en de rechterkant begint ook..

    eerst was het alleen 1 rib voorkant,linksonder, maar het spreidt zich uit en wordt steeds pijlnijker

    soms ben ik buiten en dan denk ik 'oeh wat een lekker zonnetje zo op mn rug' maarja dan staat er geen zonnetje en begint het langzaam niet meer zo lekker en branderig aan te voelen. alles pulseert ook.. ontsteking dus, naja maar weer aan de pijnstillers dan...

    Reageer
    #11

    je kunt hiervoor ook hulp vragen: fysiotherapie, shiatsu, homeophatie, fytotherapie, acupuntuur enz.enz. kunnen verlichting brengen.
    kies maar, misschien meteen goed voor de andere klachten van je.
    sterkte en beterschap Brenda.

    Reageer
    #12

    Hoe wordt de diagnose eigenlijk gesteld? Wanneer weet je nou zeker wat het is?

    Reageer
    #13

    Snelle hartkloppingen
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/192330-hartkloppingen.html

    Hartkloppingen, slap gevoel in arm
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/211651-hartkloppingen.html

    Snelle pols, hartkloppingen, hoofdpijn, niet slapen
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/195394-snellepols-hartkloppingen-hoofdpijn-niet-slapen.html

    Hartkloppingen / overslaan?
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/197557-Hartkloppingen/overslaan.html

    Hartkloppingen - Urografie?
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/74568-Hartkloppingen-Urografie.html

    Hartkloppingen, snel duizelig?
    http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/87217-hartkloppingen.html

    Hartkloppingen, als ik op bed lig
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/201455-Hartkloppingen.html

    Hartkloppingen, de hele dag
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/196405-hartkloppingen.html

    Benauwd, hartkloppingen, pijn in linkerborst
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/211210-Benauwd-hartkloppingen-pijn-in-linkerborst.html

    Zwanger en hartkloppingen?
    http://www.dokter.nl/forum/Zwanger-worden/190865-zwanger-en-hartkloppingen.html

    Hartkloppingen s'avonds
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/194921-hartkloppingen-s-avonds.html

    Te dik en hartkloppingen?
    http://www.dokter.nl/forum/Gewicht-lengte/70906-Te-Dik-hartkloppingen.html

    Hartkloppingen en kramp in het middenrif
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/78646-hartkloppingen-en-kramp-in-het-middenrif.html

    Hartkloppingen, onrustig
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/78706-hartkloppingen.html

    Licht in het hoofd, hartkloppingen
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/213774-Licht-in-het-hoofd-hartkloppingen.html

    Hartkloppingen in oor
    http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/61837-hartkloppingen-in-oor.html

    Overgeven en hartkloppingen
    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/181001-overgeven-3u-s-nachts-hartkloppingen.html

    Hartkloppingen in buik
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/78861-Hartkloppingen-in-buik.html

    Hartkloppingen, oververmoeid, afwezig
    http://www.dokter.nl/forum/Psychiatrie-overigen/106090-hartkloppingen-/-oververmoeid-/-afwezig.html

    Hartkloppingen en overslaande hartslag?
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/75360-hartkloppingen.html

    Hartkloppingen, geopereerd na infarct
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/175447-Hartkloppingen.html

    Hartkloppingen in het hoofd
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/196326-hartkloppingen-in-het-hoofd.html

    Hartkloppingen, licht in het hoofd
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/213774-Licht-in-het-hoofd-hartkloppingen.html#213810

    Hart overslaan en hartkloppingen
    http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/214800-hart-overslaan.html

    Reageer
    #14

    Je verhaal komt me bekend voor. Toevallig heb ik al weer een paar dagen last van hartkloppingen dus ik was weer even aan het googlen.

    Ik ben een paar jaar geleden (ik ben nu 27, slank en gezond) naar de huisarts geweest omdat ik hartkloppingen had. Daarna naar cardioloog geweest en verschillende onderzoeken gehad (o.a. 24 uur met een kastje gelopen om hartslag te registreren). Daar kwam niks geks uit(gelukkig). Wel geregistreerd dat de hartslag vaak harder ging. Maar was geen vervelende afwijking en moest er maar mee leren leven. Toevallig heeft mijn vader hetzelfde en krijgt veel last als hij koffie drinkt (cafeine). Het is nooit vastgesteld maar syndroom van Tietze denken we zelf. Bij mij zijn de hartkloppingen stukken minder geworden. Bij tijde komen ze terug (nu dus..) en krijg soms steken in mijn hartsteek (borstbeen). Vervelend om te zeggen maar je went eraan. Het kan verder geen kwaad en er zo min mogelijk aan denken helpt.

    Maar als je nog niet bij de cardioloog bent geweest zou ik dat toch wel doen. Dan ben je zelf meer gerustgesteld. Je moet hem toch vertrouwen hierin aan zijn uitslag aannemen.

    Sterkte ermee.

    Reageer
    #15

    beste THERESE VAN DER MEER,

    ik had u bericht gelezen en daarom reageer ik op uw vraag.
    Ik heb de zelfde klachten als u pijn onder de borst
    links en rechts hartkloppingen soms duizelig in de ochtend wakker worden en er komt allemaal rare troep je mond de je middenrif doet ontzettend zeer.

    Ik adviseer je om onderzoek te laten doen naar je maag, want ik ben bij 2 verschillende dokters geweest in NEDERLAND en buitenland ze hebben het zelfe aandoening kunnen vinden.
    Het is opzich lastig om van deze pijn af te komen
    en met medicijnen alleen helpt helemaal niet.

    Al deze klachten worden veroorzaakt door MAAGONTSTEKING het begint met een bacterie dat HELCOBACTERIE heet.

    Maar je moet ook heel goed opletten wat je eet.
    Ik zal paar opnoemen wat je NIET moet eten.

    ALCOHOL,ZUURHOUDENDE DRANKEN,KOOL, SINAASAPPEL, SAPPEN,SAMBAL, KOFFIE, WITTEBROOD,ZOETIGHEID,EN VOOR ALL ROKEN MOET JE NIET DOEN,CHOCOLADE OOK NIET

    Met mijn klachen gaat het goed op dit moment, want toen ik op vakantie was kreeg ik van iemand die ook dit soort klachten had PUUR HONING dat neem ik op lege maag en pas om 10 uur ochtend ontbijt ik dan vol ik me ontzettend goed het is nou een jaar dat ik honing gebruik gaat perfect met mij en ik gebruik geen medicijnen meer.

    Ik hoop je hiermee een beetje geholpen te hebben?

    Graag hoor ik ooit een reactie van u.

    Groetjes HASSAN

    Reageer
Reageer op: Hart, hartkloppingen, pijn borstbeen, Tietze?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief