Oogonsteking(hoofdzenuw)

 • #1

  Hello Folks,

  In juni 2010 kreeg mijn echtgenote last van een oogzenuwonsteking aan het linkeroog, na raadpleging bij een oogarts bleek dat ze een onsteking op de hoofdzenuw had. Mijn vrouw heeft echter tevens het GERD syndroom en dus moest men oppassen met de medicatie die men haar geeft. Men heeft een medicatie voor het openen van de adertjes(Persantin) bijgegeven en tevens een vitamine voor het oog(Nutrof Lutein&Glutathion). Men had toen nog een andere oplossing namelijk het injecteren van cortisone, maar omwille van het GERD-syndroom was dit niet aan te raden. Terwijl het linkeroog aan het genezen was, kreeg het rechteroog ook last van de ontsteking. Symthomen die bij de onsteking optraden waren witte heldere flikkeringen, een zwaar ooglid, de letters die men las verdwenen, zelfs het lezen van ondertiteling deed pijn, tevens felle hoofdpijn, als mijn echtgenote TV keek of buiten moest was ze gedwongen om een zonnebril te dragen. Nu was het in december al erg goed genezen en ging mijn vrouw de kinderen na school doen, omwille van de sneeuw wouden de kinderen natuurlijk graag te voet gaan, nu is het zo dat sinds kort haar linkeroog weer slechter is geworden, ik vermoed dat dit komt door de witheid van de sneeuw, die op het oog inwerkt. Natuurlijk is dit niet leuk, daar de neveneffecten zeer vervelend zijn. Heeft misschien al iemand dit meegemaakt en kent er iemand een oplossing voor het probleem.

  Thanks in advance,

  STYLUS

  Reageer
  #2

  Rally nobody

  Reageer
  #3

  Neuritis optica of neuritis retrobulbaris is een ontsteking van de nervus opticus. De aanduiding retrobulbaris geeft aan dat de aandoening achter (retro) de oogbol (bulbus oculi) zit. De aandoening wordt ook wel neuritis axialis genoemd, omdat met name de middelste (axiale) zenuwvezels van de oogzenuw zijn aangedaan. Deze zenuwvezels vormen de verbinding van de gele vlek met de hersenen, waardoor patiënten met een neuritis retrobulbaris een sterke visusdaling krijgen in het midden van het gezichtsveld, waarbij de gezichtsscherpte erg laag kan zijn. Naast de visusdaling hebben patiënten ook problemen met het kleuren zien.

  Het stellen van de diagnose is veelal moeilijk. Een oogarts zal in het beginstadium geen afwijkingen kunnen vinden aan het oog, ook niet bij het oogspiegelonderzoek. Na enige weken kan bij inspectie van de oogfundus een karakteristieke verbleking van de blinde vlek, de uittreedplaats van de nervus opticus uit het oog, worden gezien, en dan met name van de helft die niet aan de neuszijde zit. Dit wijst op atrofiëring van de aldaar aanwezige zenuwvezels.

  Een belangrijke oorzaak van neuritis optica is multiple sclerose. Bij 30% van de gevallen waarvan sprake is van MS, is neuritis optica het eerste symptoom van de aandoening. De aandoening treedt dan meestal eenzijdig op en gaat vaak vanzelf over, alhoewel een hoge dosis intraveneuze corticosteroïden het genezingsproces bespoedigt. Een tweede belangrijke oorzaak van neuritis retrobulbaris is alcoholmisbruik. Als gevolg hiervan treden namelijk diverse vitaminedeficiënties op, waarvan een vitamine B1-deficiëntie verantwoordelijk wordt gehouden voor neuritis optica, welke in dit geval tweezijdig optreedt. Tenslotte kunnen ook veel virale en immunologische ontstekingen leiden tot een neuritis retrobulbaris.

  Lees ook: http://www.ntvg.nl/publicatie/behandeling-van-neuritis-optica/pdf

  Reageer
  #4
  Reageer
Reageer op: Oogonsteking(hoofdzenuw)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief