Operatie mouches volantes, floaters?

  • #1

    Hallo iedereen,
    Net als velen heb ik mouches volantes. Vroeger had ik die ook, maar stoorde het mij hoegenaamd niet. Maar in april zag ik, van de ene dag op de andere, een storing in mijn rechteroog. Verdacht is dat ik een week eerder mijn hoofd erg hard tegen de muur heb aangestoten, en nadien hoofdpijn had.

    Ik deed uitgebreide oogonderzoeken, maar met mijn oog zelf (netvlies, oogzenuw, ...) is helemaal niets mis. Dus wellicht heeft het toch niets met die hoofdstoot te maken?
    Wat ik nu zie, is dus een soort mouche: een zwarte vlek die pal op mijn gezichtsveld zit, en meebeweegt als ik m'n hoofd draai.
    Ik word er gek en zelfs depressief van: mijn levenslust is hierdoor drastisch afgenomen.

    Binnenkort ga ik nog een keer naar een andere oogarts, voor een second opinion. Hopelijk zegt hij dat er operatief iets aan kan gebeuren. Wellicht zal dit niet lukken, omdat er met mijn oog zelf niets mis is. Zeer jammer.

    Maar heeft de patiënt dan niet zelf het recht om te beslissen wanneer er aan ZIJN oog mag worden geopereerd? Als die er zo hard onder lijdt en zelfs depressief wordt, is het toch onverantwoord dat een arts dit weigert?

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Hallo

    Weet, dat het nu 2014 is, maar toch.

    Hoe is het afgelopen met Uw ellende ?

    De naam Karin Hogenboom op Internet teggen gekomen en nu bij haar aan de slag
    vanwege die mouches volantes.

    Wat niet weet, wat niet deert.

    Groet Gerrit.

    Reageer
    #4

    Die mouches of vliegjes, dat is glasvochtloslating van het net vlies, er is weinig aan te doen, je mag er wel niet teveel krijgen, dan zou het netvlies kunnen loskomen, ik heb al.jaren last van mouches en ja het werkt op de zenuwen, ik krijg ondertussen al.om de zes weken spuiten in mijn oog, en dat is voor vocht achter netvlies, dat volgt na jaren.

    Reageer
Reageer op: Operatie mouches volantes, floaters?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief