Bloedcellen afkomstig uit nierkelken

  • #1

    Ik ben nieuw hier op het forum.

    Ik heb begin april hevige pijn gehad aan mijn rechterzij vlak onder de ribben. Na die hevige pijn aanval bleef ik last houden aan mijn rechterzij, steeds steken. Na 3 weken naar huisarts gegaan. Die dacht aan een niersteenaanval. Urine onderzoek gehad en daar trof men ontsteking en bloed in. Doorgestuurd naar Uroloog, die heeft een blaasonderzoek gedaan en dat was allemaal goed. Ook hebben ze een echo onderzoek en CT-scan gedaan. Daar kwam uit dat ik een kleine vernauwing in de urineleider heb. Daarna een nierfunctie onderzoek gehad, deze was goed.
    Uitslag alles is goed, het enige dat er gezegd werd was dat het bloed dat ik steeds in de urine heb dat het afkomstig is uit de nierkelken en dat kan ook mijn hoge bloeddruk (160/100) verklaren.
    Ik had dus een blaasontsteking zonder bacterie en bloed erin. Nu na antibioticakuur nog steeds bloed erin. Mijn huisarts heeft mijn urine nu weer op de kweek. Ik ben er niet rustig om want ik heb nog steeds steken aan mijn rechterzij.
    Mijn bloedonderzoek was ook goed.

    Is er hier iemand met dezelfde ervaringen? En tips zijn welkom.

    groet,
    Blondy39

    Reageer
    #2

    kan het zijn dat er buiten het nierprobleem ook een galprobleem speelt?
    zouden de steken in de rechterzij en de pijnaanval een aanval van galstenen kunnen zijn? Is daar naar gekeken?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Dag Brenda,

    Mijn huisarts dacht in het begin ook aan galstenen of nierstenen maar ik voel me niet ziek en geen koorts behalve dat het vlak onder mijn ribben irritatie en verdooft gevoel geeft en soms steken. Zo heb ik er een dag geen last van en zo doemt het weer op. Zo gaat het al vanaf begin april.
    In het begin is er een buikfoto gemaakt dan zou het daar toch ook op te zien zijn??
    Ze hebben op de foto wel 2 kleine plekjes gezien zowel links en rechts en dat blijken verkalkingen te zijn waar ze niets aan doen omdat het onschuldig is.
    Dat er bloed uit de nierkelken komt zou toch ook een onderliggende oorzaak moeten hebben maar volgens de uroloog kan het geen kwaad. Ben benieuw of op dit forum iemand is die mij kan vertellen hoe het kan dat er bloed uit de nierkelken komt.
    Ik zal in iedergeval de optie galstenen met mijn huisarts bespreken.
    Brenda dank voor je bericht.

    gr.Blondy39

    Reageer
    #4

    als het niet gebeurd is, dan zou in ieder geval een echo bovenbuik vragen aan de huisarts.
    en hoe weten ze dat de plekjes verkalkingen zijn? zijn ze onderzocht?
    op een foto van de onderbuik is niet je galblaas te zien, dan moet er echt een bovenbuik onderzoek komen. ook zegt afwezigheid van koorts niets, galstenen geven geen koorts, alleen als de galblaas ontstoken raakt kun je koorts krijgen.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #5

    Dag Brenda,

    De uroloog heeft verkalkingen genoemd op basis van de buikfoto.
    Er is een echo onderzoek gedaan en hebben ook de pijnlijke plek bekeken maar heb niemand gehoord over galstenen.
    Ik moet erbij zeggen dat ik al 2x eerder zo'n aanval heb gehad. De 1e keer was zo'n 5 jaar geleden ben ermee naar mijn vorige huisarts geweest. Heb echo onderzoek gehad en was niets gevonden. Huisarts zei toen dat het waarschijnlijk mijn darmen waren maar had na deze aanval geen napijn. 2e aanval was ongeveer 1 jaar geleden, ben er niet mee naar mijn huisarts gegaan omdat ik daarna ook geen napijn had en dacht het zijn mijn darmen geweest zoals mijn huisarts in het begin aangaf.
    De laatste aanval was begin april en sindsdien zit ik te sukkelen met napijn en bloed in de urine. Ik zelf kan het niet voorstellen dat het mijn darmen zijn want de pijnlijke/zeurderige plek zit vlak onder mijn ribben aan de rechterkant.

    gr.Blondy39

    Reageer
    #6

    Hai Blondy, ik heb een vraagje om meer duidelijkheid te krijgen. Heb je ooit problemen met jouw ontlasting gehad of is jouw ontlasting keurig regelmatig en breiig zoals normaal? Of heb je wel eens hele harde ontlasting of dat je ineens een paar dagen geen ontlasting hebt met onverwacht diarree? Kun je iets meer vertellen over jouw ontlastingspatroon en eventuele opvallende kenmerken? Daarmee zouden we iets kunnen zeggen over eventuele obstipatie dat jouw klachten van pijn zou kunnen verklaren, want de darmen lopen ook hoger in de buik waar jij deze steken gevoeld heb, het zouden dus goed jouw darmen kunnen zijn.

    Wat betreft het bloed in de urine, afkomstig uit de nieren en de hoge bloeddruk, wat doet de dokter hieraan? Wat is het advies of wat is de behandeling hiervoor of moet je gewoon even afwachten om te kijken of de problemen vanzelf oplossen, of heb je een afspraak ter controle en wordt er dan verder gekeken?

    Graag meer informatie dus.

    Reageer
    #7

    De nieren zuiveren het bloed door middel van een zeer ingenieus filter systeem. Om dat volledig uit te leggen is best lastig.

    In de zogenaamde nefronen in de nier wordt het bloed gefilterd, zodat de afvalstoffen kunnen worden uitgeplast en het schone bloed weer terugkan in jouw lichaam om daar werk te verrichten.

    Als deze filters beschadigd zijn, kunnen ze dus teveel of te weinig doorlaten dat wordt uitgeplast. Een hoge bloeddruk en suikerziekte zijn de meest voorkomende oorzaken van beschadiging van deze filters in de nieren.

    Hierdoor kunnen dus op den duur stoffen in de urine terecht komen die er normaal gesproken niet in terecht gekomen zouden zijn als het filter nog wel goed had gewerkt.

    Ik lees dat je een hoge bloeddruk hebt, en dat zou de aanwezigheid van rode bloedcellen in de urine dus wel kunnen verklaren. Maar ik begrijp dan niet dat hier verder niets aan gedaan wordt.

    Reageer
    #8

    M

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Mijn dank voor de reacties,ik heb hier veel aan.

    Mijn urine is opnieuw op de kweek gezet en vrijdag kan ik hierover de uitslag bellen. Wat mijn huisarts verder van plan is weet ik niet, ik zou dan opnieuw een afspraak moeten maken want er zijn verder geen vervolgafspraken gemaakt.
    Ik heb al zo'n 6 jaar een vitamine b12 deficientie en krijg hiervoor maandelijks een injectie. Hiervoor ben ik bij een internist geweest en ook gesproken over mijn stoelgang. Ik had aangegeven dat ik niet altijd dagelijks naar de wc kan maar omdat ik dit al mijn hele leven heb was dat volgens de internist normaal.Heb hiervan ook nooit buikklachten. Een oorzaak voor mijn vitamine b12 storing is nooit gevonden.
    Bovendien zijn er alleen bloedonderzoeken en urine onderzoeken gedaan en verder niets.

    Wat betreft mijn hoge bloeddruk, vorig jaar onderzocht en toen was mijn bloeddruk in orde. Nu is het ontdekt omdat ik jeuk over mijn lichaam had en vocht vast hield in mijn beide benen en enkels. Mijn huisarts heeft dus een paar weken geleden gezien mijn klachten mijn bloeddruk opgemeten en toen had ik een bloeddruk van 160/100. Ik liep al voor onderzoeken bij de uroloog maar deze klachten kreeg tussendoor. Wat betreft de jeuk over mijn lichaam dacht mijn huisarts aan een allergie en heb hiervoor pillen gehad en de jeuk is over.
    Mijn bloeddruk is al een paar weken niet meer gemeten. Verdere stappenplan weet ik niet.
    Bij de uroloog hoef ik niet terug te komen want die kleine vernauwing in de urineleider kan geen kwaad omdat mijn urine goed naar de blaas loopt.

    gr.Blondy39

    Reageer
    #10

    Blondy,
    over de jeuk had je nog niets geschreven! is de jeuk helemaal weg?
    want dit staat ook weleens in verband met een niet goed werkende lever.
    je schrijft dat je t niet terug hoeft naar de uroloog, zou je terug mogen naar de Internist?
    ik vind nader onderzoek zeker op zijn plaats, ook een MLD arts zou kunnen.
    pijn rechts bovenbuik, kan afkomstig zijn van lever-galblaas en inderdaad ook van de darm.
    er wordt dan naar de klachten gekeken om te zien waar je het moet zoeken.
    heb je advies gekregen van de Internist voor een betere stoelgang, zoals voldoende water drinken, voldoende vezels eten en bewegen?
    is er gekeken waarom je een tekort hebt aan B 12
    groetjes, Brenda

    Reageer
Reageer op: Bloedcellen afkomstig uit nierkelken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief