blaas/nierbekkenontsteking?

 • #1

  Ik heb twee weken geleden in het ziekenhuis gelegen vanwege een zware nierbekkenontsteking.
  Ik heb antibiotica gekregen, en toen ik uit het ziekenhuis was nog een kuur van 7 dagen.
  Toen kreeg ik afgelopen vrijdag pijn bij het plassen en pijn in de onderbuik, toen heb ik weer een kuur van 10 dagen gekregen waar ik nu nog steeds mee bezig ben.

  maar die kuur lijkt niet te helpen. Ik heb afwisselend koorts en een normale temperatuur, alleen zijn er geen bloed en ontstekingscellen in mijn urine te vinden, die is helemaal schoon.

  ik heb nu de volgende klachten: misselijk, pijn in de onderbuik, pijn in mijn rug net onder de ribben aan de zijkant, pijn bij het plassen, stinkende urine met vlokjes er doorheen. wat vreemd is is dat ik niet extreem veel hoef te plassen ter wijl ik heel veel drink. ook slaap ik zo'n 12 uur per nacht en ben daarnaast overdag ontzettend moe.

  Weet iemand wat dit zou kunnen zijn?

  groetjes Elzeline

  Reageer
  #2

  huisarts bellen of contact op nemen met de uroloog in het ziekenhuis, niet mee doorlopen, geen risico nemen.
  beterschap Brenda

  Reageer
  #3

  Bijna al je symtptomen wijzen op een gecompliceerde urineweginfectie die afdoende behandeld dient te worden.

  Reageer
  #4

  Het beleid wordt bepaald door de reactie op de ingezette behandeling en de uitslag van de kweek en resistentiebepaling.

  Reageer
  #5

  Hallo allemaal..
  Ik heb maandag te horen gekregen dat ik nierbekkenontsteking heb.
  nu heb ik vandaag ook nog gehoord dat ik nierstenen heb.
  Mijn vraag is nu kan ik werken daarmee?
  Want mijn dokter heeft geadviseerd dat ik niet mag werken maar nu wilt mijn bazin me ontslaan?
  Mag je daarmee werken?

  Alvast bedankt
  Gr Jo

  Reageer
  #6

  met nierstenen mag je werken, met nierbekkenontsteking niet , dit geeft meestal koorts en dan kun je beter rusten. denk dat je naar de dokter moet luisteren, je baas kan je hiervoor niet ontslaan, of heb je geen contract? Brenda

  Reageer
  #7

  Ik heb voor een aantal maanden geleden heel veel last gehad van een grote niersteen(8.9 mm), en ik ben door de niersteenvergruizer geweest.(wachttijd 3 weken) In totaal ben ik 13 weken hiermee thuis geweest,incl weer werken op therapiebasis.ik werk nu wel weer, maar sta WEL onder controle bij een uroloog, waar ik volgende maand weer heen moet.Dan word een rontgenfoto gemaakt van mijn buik eerst, en dan naar de specialist voor de uitslag.Mijn advies: Drink zo veel mogelijk. Ik drink nu Sap en Fruit, een soort sap met 10 % minder suiker, en dit gaat prima, alleen je moet wel vaker plassen, maar dat geeft niet, dit MOET.Pas dan wordt de nier lekker gespoeld, en heb je minder kans op stenen, maar NIEMAND kan voor de volle 100 % zeggen dat je er nooit meer last van (kunt) krijgen.Die garantie heb je nooit.Ik had Divlovinac zetpillen, en dit ging prima, voor de tijd kleine tabletten, zelfde merknaam, 50 mg, zetpillen 100 mg, dus wat sterker.Ik vergeet NOOIT meer die hevige krampende pijn in de buik, maar ben niet misselijk geweest, of overgeven( wat bij sommige mensen ook wel voorkomt, lage pijngrens)
  Ik hoop dit nooit meer mee te maken!!!!

  Reageer
  #8

  Ik ben een man van 50 en ik had al een paar dagen, alleen 's ochtend, donkere urine.
  Omdat het verder op de dag niet voorkwam dacht ik: Laat maar. Zal wel niks bijzonders zijn.
  Tot ik vanochtend onderweg naar m'n werk een behoorlijke buikpijn kreeg.
  Ik heb tot een jaar of 25 geleden ook regelmatig last gehad van een spastische darm, en dit leek er op. Ik ben toch maar naar huis gegaan, heb me ziek gemell, en heb direct m'n huiarts gebeld.
  Ik kon daar pas na anderhalf uur terecht. De donkere urine (gelukkig moest ik plassent oen ik daar was), de ongelooflijke pijn en de misselijkheid zeiden de huisarts genoeg: een niersteen(tje). Ik kreeg diclofinac (2 x daags 100 mg.) en dat steentje moet er vanzelf uitkomen. Ik moet maandag terugkomen bij de huisarts.
  Die diclofinac werkte heel snel en goed (vanaf een uur of half 11) maar ik denk dat-ie nu uitgewerkt begint te raken.
  Ik mag er maar 2 per dag en ik hoop dat ik dat redt.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Mensen die regelmatig terugkerende nierstenen hebben, zouden baat kunnen hebben bij het matig drinken van frisdrank. Zolang het lightvarianten zijn, en met een fruitsmaak. Die bevatten stoffen, die ervoor zorgen dat er minder snel stenen gevormd worden.

  Het is bekend dat sommige soorten nierstenen, bijvoorbeeld calciumoxalaatstenen, minder snel gevormd worden wanneer er veel citraat aanwezig is. Citraat is de chemische vorm waarin citroenzuur opgelost in water, dus ook in het menselijk lichaam, voorkomt. In verbinding met bijvoorbeeld kalium wordt het wel gebruikt als medicijn om nierstenen te voorkomen.

  Reageer
  #10

  hallo ik heb een vraag!
  als je een nierbekkenontsteking hebt is je urine dan altijd een donkere kleur oranje/bruinig? of kan het ook gewoon een normale kleur hebben?

  Reageer
  #11

  De medische term voor nierbekkenontsteking is pyelonefritis. Deze ontsteking kan worden veroorzaakt door dezelfde ziekteverwekkers die ook een blaasontsteking kunnen geven. Meestal blijft de ontsteking echter beperkt tot de blaas en plasbuis; in sommige gevallen breidt deze zich via de urineleiders uit naar de nieren. Het nierbekken, de verzamelruimte voor urine binnen een nier, en de nier in kwestie zelf kunnen dan ontstoken raken.
  Bepaalde factoren vergroten de kans dat een blaasontsteking zich uitbreidt naar de nieren. Obstructie van de urinewegen, zwangerschap en het agressieve karakter van de ziekteverwekker dragen bij aan het ontstaan van een nierbekkenontsteking. Ook mensen met suikerziekte (diabetes mellitus) lopen extra risico.
  Een nierbekkenontsteking wordt op dezelfde manier aangetoond als een blaasontsteking, namelijk door onderzoek van de urine. Op grond van dit onderzoek kan niet uitgemaakt worden of de ontsteking zich beperkt heeft tot de blaas of zich ook uitgebreid heeft naar de nieren. Sommige klachten van de pati?nt doen echter meestal wel vermoeden dat het niet om een eenvoudige blaasontsteking gaat.
  Klachten en verschijnselen
  Iemand met een nierbekkenontsteking heeft last van pijn in de zij en heeft hoge koorts en koude rillingen. De pati?nt heeft bij het plassen een branderig gevoel en moet ook vaker dan normaal plassen.
  Een onbehandelde nierbekkenontsteking kan bij niet tijdige behandeling leiden tot een pyonefrose. Hierbij is het hele nierbekken gevuld met pus. De schade die deze complicatie aan de nier aanbrengt, is blijvend. Pyelonefritis kan daardoor met name bij bejaarden of bij verzwakte personen levensbedreigend zijn.
  Een nierbekkenontsteking wordt behandeld met antibiotica. Hiermee geneest de infectie over het algemeen vlot. Indien de infectie vaak terugkomt, kan er sprake zijn van een onderliggende aandoening van de urinewegen. Meer onderzoek is dan noodzakelijk.

  Reageer
  #12

  Hallo allemaal,

  ik heb al een tijdje last van stinkende urine, zondag werd ik opeens ongelofelijk misselijk en moest ik overgeven. Dinsdag was die misselijk wer opnieuw en ik heb pijn in mijn zij en het loopt door tot onderin mijn buik. Mijn urine is ee nbeetje bruinig en ik plas kleine beetjes. Ik ben heel snel moe en ECHT moe, om misselijk van te worden.

  ik moet morgen naar de dokter..
  zou het een nierbekkenontsteking kunnen zijn? ik heb namelijk wel al 3 keer blaasontsteking gehad.

  groetjes

  Reageer
  #13

  na een bijna een week te hebben getobt met blaasontsteking, kon ik de dokter toch overtuigen dat er meer speelde, heb vaak last van nierstenen en weet dat deze ook het een en ander kunnen veroorzaken. vrijdag kon ik niet meer en eindelijk een kuurtje gekregen, 3 dagen met hoge koorts gelegen en plassen? nou nee hoor.
  2x op een dag... das niet veel als je de rommel uit je lichaam moet.
  ga ook vanmiddag weer terug naar me huisarts en ben erg benieuwd wat hij hierover zegt. stiekem hoop ik dat hij mij zal terug sturen naar urologie, maar die name me in de periode met nierstenen niet echt serieus en ik ben bang dat ik daar dan nu de vruchtenpluk, door de iedere x terugkerende ontstekingen.

  heeft iemand hier ook ervaring mee met het niet kunnen worden bergrijpen door artsen?

  Reageer
  #15

  Hallo,

  Ik heb nu zo'n anderhalve week last van pijn in mijn zij aan beide kanten.
  Links- en rechtsvoor boven mijn bekken ongeveer. En ook op dezelfde hoogte maar dan in de onderrug.

  De pijn is niet ondraaglijk ofzo, maar wel opvallend. Het komt af en toe in steken opzetten en gaat weer weg.

  Eergisteren moest ik erg veel winden laten de hele dag, kwam er alleen maar wat vloeibare zooi uit als ik naar de wc ging en moest ik ook meteen een beetje plassen iedere keer als ik ging. Hier heb ik echter nu niet veel last meer van.

  Iemand een idee waardoor dit kan komen?

  Gr

  Reageer
Reageer op: blaas/nierbekkenontsteking?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief