kapotte lippen/rode/kapotte mondhoeken

  • #1

    hey

    ik heb dit echt al 3-4 jaar ik ben 16 jaar,en heb altijd kapotte lippen, ik ben maar aan het smeren met verschillende zalfjes maar niks werkt.
    me onderlip is altijd kapot je ziet zo van die rode sneetjes erin zitten, en me mondhoeken gaan ook steeds kapot. ook brand het altijd, en heb ik bij me mondhoeken nog zo beetje een rooie zijkant :S
    weet iemand waardoor dit steeds komt.
    ( en niet door het weer want in de zomer heb ik het ook maar dan IETsjes minder)

    Reageer
    #2

    Ik heb dit ook, tenminste ik had dit ook. Ik kwam erachter dat ik teveel in droge lucht zat van de aiconditioning en dat ik thuis te weinig luchtte. het is toen langzaam beter geworden, maar om de kloofjes te laten genezen heb ik Sudocreme gebruikt en regelmatig gesmeerd. En wat heel belangrijk is, je moet niet aan je lippen likken.
    Als je dit een paar weken doet, dan kom je echt van je klachten af. Wat helpt is flink vitamine C gebruiken dus sinaasappels of zo, een paar per dag.

    Reageer
    #3

    kzal het onthouden ๐Ÿ™‚
    meestal heb ik bij die zalfjes dat het 1-2 weke helpt en geneest maar daarna niet echt meer :S

    Reageer
    #5

    Ik heb dit ook..en heb tevens een middenrifbreuk..dat betekend dat je maagzuur niet goed afgesloten wordt door de spier en dat je maagzuur snachts (als je ligt) via de mond naar buiten loopt.. Ik heb als het ware een hele kring rond mijn lippen (ong 1 cm). soms is het erger en dan heb ik ook korstjes in mijn hoeken en barstjes in mijn lippen.
    Ik ben hier ook op zoek naar mensen die dit ook hebben en hoe ik ervan af kan komen..want ben het beetje zat aan het worden..De maagzuurmedicijnen van de huisaarts helpen niet voldoende..Door een maagonderzoek weet ik dat ik een middenrifbreukje heb en volgens de arts moet ik er maar mee leren leven. Dus mijn hele leven maagzuurremmers en kapotte mond..Nu ben ik zelf maar op onderzoek gegaan..Mocht er iemand wat weten..Ik hoor het graag.. Wat ik nu gebruik is Bepantencreme..(geen zalf) die verkoelt en daar heb ik het meeste profijt van..

    Reageer
    #6

    Kan een tekort zijn aan vitamine B.

    Kan snel en adequaat verholpen door roggebrood eten bij de broodmaaltijd. Hierin zit veel vitamine B.

    1 of 2 plakjes per dag. Met een dag of drie klachten weg.

    Reageer
Reageer op: kapotte lippen/rode/kapotte mondhoeken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief