wijzigen huisarts binnen "/> wijzigen huisarts binnen praktijk - Medische Forum - Dokter.nl

wijzigen huisarts binnen praktijk

 • #1

  Wanneer ik van huisarts wil veranderen, mag dit dan binnen de praktijk waar ik al ben?
  Er zijn nl. 4 huisartsen binnen deze praktijk.

  Reageer
  #2

  Ja, vanzelfsprekend. De keuze van uw huisarts is vrij. Vaak is er wel vanuit de praktijk een beperking omdat een huisarts bijvoorbeeld erg populair is. Bespreek het even met uw huisarts.

  Reageer
  #3

  In een digitale brochure - opgesteld door de patiëntenkoepel NPCF en huisartsenvereniging LHV - staat nu helder beschreven wanneer en hoe men kan kiezen voor een andere huisarts en wat te doen als het niet lukt. De folder is geschreven voor patiënt én huisarts en is elektronisch beschikbaar op de websites van de betrokken organisaties.

  Uitgangspunt van de brochure is dat de patiënt zich in principe bij de huisarts van keuze moet kunnen inschrijven. Er zijn echter drie situaties waarin huisarts en patiënt gezamenlijk kunnen besluiten om van inschrijving af te zien. Bijvoorbeeld als de praktijk vol is. Of als er een te grote afstand is tussen het woonadres van de patiënt en de huisartspraktijk. Ten slotte kunnen huisarts en patiënt principiële verschillen hebben in visie over de zorgverlening (denk aan euthanasie, alternatieve geneeswijzen). Van belang is dat huisarts en patiënt uiteindelijk gezamenlijk besluiten of de patiënt zich inschrijft bij de huisarts.

  Brochure: http://www.npcf.nl/uploads/files/pb_hoe_verander_ik_van_ha.pdf

  Bron: http://www.npcf.nl/?id=3517

  Reageer
Reageer op: wijzigen huisarts binnen praktijk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif