hevig bloedverlies buiten de stopweek! oorzaak??

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik heb een vraag. Ik heb nu al een paar dagen last van hevig bloedverlies, dat gepaard gaat met bloedstolsels en buik/rugkrampen. Ik ben aan de pil (yasmin) en heb pas geleden mijn stopweek gehad. Toen ben ik gewoon ongesteld geworden, maar nu ik erover nadenk was mijn menstruatie/ontrekkingsbloeding wel veel lichter dan normaal.

    Vorige week dinsdag (29 jan) ben ik weer begonnen met mijn pilstrip, keurig op tijd. In die eerste week ben ik wel 1 keer de pil vergeten in te nemen, en heb hem toen alsnog ingenomen de volgende dag. Ook heb ik net vóór mijn laatste stopweek 1 keer de Morning After Pil geslikt. Zou mijn hevige bloedverlies, liggen aan de MAP? Of kan het liggen aan dat ik 1 pil ben vergeten in de eerste week? Beide verklaringen lijken mij sterk aangezien ik in het verleden vaker wel eens een pil ben vergeten te slikken, en ook al eens eerder de MAP heb geslikt: Toen had ik nergens last van, geen hevig bloedverlies of buik/rugkrampen. Maar misschien kan dit per keer verschillen?

    Een paar dagen geleden (maandag of dinsdag denk ik?) begon ik bruine afscheiding te krijgen, en dat zette door tot het hevige bloedverlies dat ik nu heb. Ik begin me wel een beetje zorgen te maken want ik heb nog nooit zoveel bloed verloren. Ik ondervind er last van in mijn dagelijks leven omdat ik steeds moet verschonen, en omdat ik steeds zeurderige krampen heb, die ondertussen wel een stuk zijn afgenomen.

    Heeft iemand wel eens hetzelfde gehad als ik? Zoja, weet je wat de oorzaak was? Weet iemand waar mijn hevige bloedverlies aan kan liggen?

    Alvast heel erg bedankt!!

    Groetjes, G.

    Reageer
    #2

    het lijkt wel een beetje op een miskraam, maar misschien zijn de hormonen allemaal in de war.
    Met een pil moet je zorgvuldig omgaan en een MAP is niet zomaar iets!
    Als je vlg week nog vloeit bel dan even de huisarts.
    Sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    hoi

    ik heb exact hetzelfde. naja, met een iets andere intensie misschien..

    ik begon gewoon mn stopweek. was ook gewoon ongesteld, nergens last van dus.
    mn vriend wil heel graag kinderen en de relatie staat niet sterk, dus ik had het stomme idee om 'per ongeluk' zwanger te worden.

    ik maakte m'n stopweek van 9 dagen, waardoor je daarna dus 7 dagen verhoogd risico hebt. Toen ben ik in de eerste week van de nieuwe pilstrip ook de 3e en 4e pil 'vergeten'. In die dagen had ik seks met m'n vriend, zonder verdere bescherming.

    2 dagen daar weer na kreeg ik hevig bloedverlies. erger dan ik ooit ongesteld ben geweest. ook met stukjes en klontjes enzo. Kan dit al een miskraam zijn??
    na 1 dag geen bloedverlies, begon het weer opnieuw.
    het bloed is dikker en donkerder dan normaal, en dus veel meer. Ik heb ook heftige buikkrampen die ik normaal niet heb.
    het is nu in totaal een dikke 6 dagen bezig (min die ene dag tussendoor)

    is het een miskraam?
    wordt ik ontvruchtbaar?
    help!!

    kan de huisarts iets testen/meten?

    G, weet jij -nu 2 maanden later- ondertussen het antwoord al?

    Reageer
    #4

    Hallo
    ik heb ook zo iets heb een stop week gehad..en ben nu al weer dik een week bezig met de pil ( microginon 50) en heb nu hele erge buik krampen...en heel erg bloed verlies ( doorgelekt en alles ) heb nog noooit z'n bloed gehad..

    Is dit een miskraam ????

    Groetjes, mij

    Reageer
    #5

    De tijd kan je meer vertellen dat nu zomaar wat gissen. In antwoord op je vraag: ja, dat zou kunnen...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een miskraam is niet alleen bloed, het is een onvolgroeide foetus. Geloof me , dat merk je wel... :p

    Reageer
    #10

    ik heb nu ook net hetzelfde voor , ik heb gewoon tijdens men 2de week van men strip ben ik beginnen bloeien.
    ik vind dit ook zeer raar , maar ik eet ook heel weinig vlees , en ik denk dat het daar aan zal liggen . weinig hormonen , met gevolg denk ik dat je bloed sneller zal vloeien , ik hoop dat dit stop ik heb ze nu 2 dagen

    Groet , als iemand weet wat dit is kan je me uitleg geven aub .

    Reageer
    #11

    Dit wordt tussentijds bloedverlies genoemd. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van tussentijds vaginaal bloedverlies zoals bijvoorbeeld hormoonschommelingen, roken, bepaalde medicijnen, Chlamydia, poliepen en afwijkingen aan de baarmoederhals.

    Reageer
    #12
    Reageer
    #13

    Wat ik me afvraag en nergens teruglees: in de laatste pil-week aanhoudende diarree gehad. Inmiddels in mijn stopweek onveilige(?) seks gehad. Voor de zekerheid binnen 5uur de map geslikt. Mijn ongesteldheid blijft uit. Wel weer beginnen met de nieuwe strip binnen de bekende zes dagen? Of wachten tot menstruatie komt?

    Reageer
    #14

    Hallo,
    Ik ben een meisje van 15 & vanaf de 1e keer dat ik seks had zonder condoom heb ik hevige buikkrampen & diarree, ik vindt het heel raar want is zit nog niet in mijn stopweek, na het contact met men vriend begin ik hevig te bloeden, ik gebruik yasmin als pil maar zou het kunnen zijn dat die pil te licht is? Aub help me

    Reageer
    #15

    Hoi,
    Ik heb precies hetzelfde! Nog nooit zo hevig ongesteld geweest en dwars door mn pil heen, terwijl ik een week geleden weer met de pil ben begonnen. Ik ga morgen naar de dokter. Maar als ik op internet zoek, lijkt het wel een miskraam te zijn in de eerste weken. Rood helder bloed met stolsels.
    Ik ben mn pil ook vorige week een dag vergeten en heb hem de dag erna genomen, ik denkt niet dat het daar door komt. Misschien in samenwerking met drugsgebruik, dat de pilbetrouwbaarheid verminderd, maar daar is nog bijna geen onderzoek naar gedaan. Dus dat is een aanname die ik zelf heb gedaan.
    Ik zou aanraden naar de huisarts te gaan om misschien toch andere dingen uit te sluiten (soa/baarmoederhalskanker). Ga ik wel doen.
    Groetjes en succes.

    Reageer
Reageer op: hevig bloedverlies buiten de stopweek! oorzaak??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief