Licht bloedverlies tijdens slikken pil

  • #1

    hoi allemaal,

    Ik ben al weer een week aan de pil, nadat ik gewoon in de stopperiode ongesteld ben geweest. Nu vloei ik opeens heel licht, net rood gekleurd water. Ook zit er slijm in. Ik maak me hier zorgen over omdat toen mijn stiefmoeder dit had ze baarmoederhals kanker bleek te hebben. Ik ben 23 en zit daar niet echt op te wachten (maar dat doet eigenlijk niemand) Kan iemand mij vertellen of het inderdaad iets ernstigs is of dat het wel eens voorkomt.

    vriendelijk bedankt

    Reageer
    #2

    Hallo

    Ik lees net je verhaal hierboven, en herken het heel erg. Ik heb dat ook sinds een maand. Maar ik heb er ook lichte buikpijn in de onderbuik bij.
    Ik moet a.s dinsdag voor een echo en hoop dan meer te weten te komen.
    Heeft iemand dit eerder meegemaakt en kan mij en de persoon hierboven advies geven?

    Alvast bedankt.

    Groetjes Patricia

    Reageer
    #3

    Tussentijds bloedverlies is de medische term voor vaginaal bloedverlies in de periode tussen menstruaties.

    De huisarts zal je vragen naar: of het regelmatig of éénmalig is; de lengte van de cyclus; de duur (vergeleken met wat gebruikelijk is); de hoeveelheid bloedverlies;
    op een vast tijdstip in de cyclus; ovulatiebloeding en gebruik van de pil; tussentijds bloedverlies op een wisselend
    tijdstip in de cyclus (past bij hormonale stoornissen of afwijkingen aan de baarmoederhals); bloedverlies na het vrijen (passend bij cervixaandoeningen); pijn in de onderbuik of toename van menstruatiepijn; wisselende seksuele contacten, de mogelijkheid
    van een SOA (chlamydia); mogelijkheid van zwangerschap; geneesmiddelengebruik (corticosteroïden, bloedverdunners); snel optreden van blauwe plekken, lang bloeden van wondjes (stollingstoornissen).

    De huisarts doet dan de volgende onderzoekjes: inspectie van de vagina en het perineum; speculumonderzoek; vaginaal toucher.
    Bij vrouwen die nog maagd zijn, wordt een afweging gemaakt of een vaginaal toucher of speculumonderzoek moet worden gedaan.
    Bij buikpijnklachten wordt ook de buik verder onderzocht.

    Reageer
    #4

    Ik denk niet dat de huisarts dit allemaal zal doen. Als je net de pil gebruikt is het vast een doorbraakbloeding. Het beetje bloedverlies dat je hebt, wordt spotting genoemd. Niets om je zorgen over te maken. Hai!

    Reageer
    #5

    Een doorbraakbloeding is een vrij hevig bloedverlies tussen twee normale menstruaties in (licht bloedverlies wordt spotting genoemd). Treedt dit bloedverlies twee weken voor de volgende menstruatie op (meestal halverwege de cyclus), dan is het doorgaans een gevolg van de lichte daling van de hoeveelheid hormonen in het bloed tijdens de eisprong. Heeft men op wisselende tijdstippen tussentijds bloedverlies, dan kunnen stress of medicijnen een rol spelen. Andere mogelijke oorzaken zijn poliepen van de baarmoeder, baarmoederhalskanker, wondjes aan de baarmoedermond of het gebruik van de pil (zeker als men pas start).

    Reageer
    #6

    Hallo Allemaal,

    De eerste 2 die gereageerd hebben, wat was het nu?

    Ik ben al 13 jaar aan de pil en heb 2 kinderen van 5 en 2,5, dus ben geen beginslikker.

    Ik was 3 mei ongesteld,7 mei de 1e pil geslikt, 11 mei licht bloedverlies (beetje), en weer weg, en nu 14 mei weer beetje licht bloedverlies.

    Hele dag lichte druk in mijn onderbuik, niet pijnlijk maar vervelend !!

    Ik maak me best wel zorgen met mijn 27, want ik zou best nog een 3e kindje willen, dus ik hoop niet dat er iets mis is.

    Wilma

    Reageer
    #7

    Hallo Allemaal,

    Ik heb vandaag een uitstrijkje laten maken, en dan moet ik over 3 weken even bellen voor de uitslag.

    Als hier niks uitkomt en de symptomen blijven, word ik nogmaals getest op gelachtsziektes en word er een echo van mijn baarmoeder gemaakt, en zo zoeken ze verder.

    Dus 3 weken in Spanning afwachten !!!

    Reageer
    #8

    hoi,
    ik herken het allemaal,ik heb er normaal nooit last van maar deze week had ik tog een buikpijn.
    en ook bloedverlies met wat slijm.
    terwijl ik gewoon de pil slik..maar de buikpijn is het vervelendste.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    Ik heb alle antwoorden etc gelezen,
    Nou heb ik ook nog een vraag. Ik slik heel vaak de pil enkele maanden door, nooi problemen, heel soms wel eens een bloeding tussendoor, maar ik weet dat dat normaal is, docter adviseerde mij gewoon de strip af te maken etc.

    Nou had ik een bloeding van 11 tot 16 mei, echt een normale menstruatie voor mijn doen. behalve dan dat ik de pil nog slikte.
    Nou zag ik net toen ik naar het toilet ging dat ik weer een doorbraak bloeding heb. Een week nadat de eerste over was dus.
    Dit heb ik nog nooit gehad in 10 jaar tijd. Mijn huisarts werkt vandaag niet, dus kan daar ook niet langs voor advies, wie kan mij helpen?

    p.s. Echt stres heb ik niet of zo...

    Reageer
    #10

    Hoi Wilma,

    Ik heb hetzelfde, geen 13 jaar aan de pil, maar intussen 9 maanden ongeveer denk ik.
    Heb er nog nooit last van gehad (behalve toen ik de pil een keer heb doorgeslikt), en nu ineens weer. Ben ongeveer 2 maanden geleden overgestapt op een nieuwe pil, maar die bevalt tot nu toe erg goed en aangezien het een lichtere is dan de vorige kan ik me niet voorstellen dat ik daar een doorbraakbloeding van heb gekregen.
    Het bloed is soms inderdaad heel helder rood, maar soms lijkt het ook donkerbruin tot bijna zwart en heb geen idee wat het zou kunnen zijn.
    Heb jij misschien enig idee?
    Wat is er bij je echo uitgekomen?

    Groetjes Maartje

    Reageer
    #11

    Hoi
    Ik heb dezelfde klachten ben 3,5 maand geleden bevallen maar sins 2 maanden weer aan de pil. sins een week verlies ik druppels bloed met slijm, vandaag bij huisarts geweest maar hij zegt slik nog maar een maand de pil door als je tegen die tijd nog klachten hebt kom je maar terug. Ben er dus weinig wijzer van geworden. Hoop dat het niks ernstigs is.

    Reageer
    #13

    ik heb ook soms last van druppeltjes bloed in mn broek

    Reageer
    #14

    Oei, ikook. Wat nu? ik ga alvast naar de dokter. Ik maak me erg zorgen, mijn vocht is zwart.. Dit kan niet normaal zijn toch? HELP IEMAND?! PLease..!

    Reageer
    #15

    ik ben aan t googlen geweest voor mijn probleem, maar ik word er niet wijzer op.
    Tijdens het pil inslikken heb ik bloedverlies, ik plas veel waterig rood/roze kleur bloed uit. Ik heb ook heftige menstruatiepijn, terwijl ik over ander halve week pas moet menstrueren. Ik denk dan, zal ik stoppen met de pil? Zal ik zwanger zijn? Zal ik miskraam hebben? Of is het een ziekte? Ik ken dit niet, en word er zo onzeker van.
    Ik moet over een week naar de dokter, maar of ik dat red is een ander verhaal, heb enorm veel pijn en ik krijg rare dingen in mijn hoofd!
    Willen jullie mij helpen?

    Alvast bedankt
    Groetjes, Esther

    Reageer
Reageer op: Licht bloedverlies tijdens slikken pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief