word gek vh premenstruele syndroom

Online ZorgZus
 • #1

  Na een tijd van ellende ben ik weer helemaal oke geworden tot de laatste maanden ik last heb van heftige premenstruele klachten, ik jank ben in de meeste nare stemmingen, kan wel/niet slapen, wil niks ik ben een pestbuil voor mijn gezin en het begint al een week soms anderhalve week vd menstruatie het sluipt er zachtjes in en word dan erger, ik ben een verschrikking voor mijzelf en heb alles afgesurft op het net en in amerika gebruiken ze PAXEL dat is voor depressies maar ook special voor premenstrueel syndroom ze schrijven er goede resulaten over.
  Heeft iemand het wel eens gehad en wat was je ervaring ermee? A.U.B. HELP???????????
  Bedankt voor het lezen en ik weet wat jullie door maken BAHBAHBAH, was ik maar een jochie want sorry laten we nu eerlijk zijn deze hebben dit niet, maar ja als ik een jongetje was had ik nu geen prachtzoon.
  PLEASE HELP ME MET RAAD, BEDANKT
  angel

  Reageer
  #2

  Moeglijk kan een antidepressivum steun bieden, daarnaast kan Mirena een oplossing zijn

  Reageer
  #3

  Dit heb ik helaas ook...
  Echt afschuwelijk, heb dan een woede in me, niet te geloven.

  Wat ik je kan aanraden (ik gebruik het ook, t helpt!)

  Efamol PMP
  even vragen bij je drogist, zijn pillen tegen PMS.
  Kost 17,95 per 75 stuks. Twee weken voor je menstruatie 2 pillen per dag.

  Succes!

  Reageer
  #4

  Wat meer info over Efamol PMP;
  Productinformatie Efamol Efamol PMP:
  Efamol PMP is een krachtige formule van zuivere teunisbloemolie rijk aan GLA. Gamma Linolenic Acid. aangevuld met specifieke vitamines en mineralen. die een normale en regelmatige menstruatie bevorderen.

  Vitamine B6. vitamine C en zink zijn toegevoegd voor het behoud van een goede lichaamsbalans. Ze hebben. net als magnesium. een goede invloed op de omzetting van linolzuur in GLA. GLA ondersteunt de aanmaak van prostaglandines. stoffen die onder meer een belangrijke rol spelen bij de menstruatiecyclus. Bovendien heeft GLA een vitaliserende invloed en beschermt het de huid tegen veroudering. waardoor deze er jeugdig. glad en stralend blijft uitzien. Vitamine C en E en het mineraal zink zijn krachtige anti-oxidanten en ondersteunen het immuunsysteem. Biotine is goed voor huid en haar en niacine geeft meer energie. Alles in één capsule!

  - Voor een normale en regelmatige menstruatie
  - Bij prikkelbare gevoelens en wisselende stemmingen rondom de menstruatie
  - Beschermt tegen huidveroudering. zodat de huid er jeugdig. glad en stralend blijft uitzien

  Zuivere teunisbloemolie
  Niet alleen de kwantiteit GLA is belangrijk. maar ook de kwaliteit. Met Efamol PMP wordt in beide voorzien. In de zaden van de teunisbloem bevindt zich de olie die het belangrijke omega-6-vetzuur GLA bevat. Efamol heeft een speciale manier ontwikkeld om deze olie uit teunisbloemzaden te extraheren bij een lage temperatuur. Dit resulteert in een zuivere olie met een gouden kleur. die geen chemische bewerking meer nodig heeft. Hierdoor blijft de biologische activiteit van het GLA behouden. in een vorm die goed door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt.

  Ingrediënten:
  Efamol PMP bevat de volgende ingrediënten:
  Teunisbloemolie 52.7%. glycerylmonostearaat. vitamines en mineralen. Capsuleomhulsel gelatine. glycerol. sorbitol. kleurstoffen ijzeroxiden rood en zwart.

  1 capsule = 1010 mg. bevat 532 mg zuivere teunisbloemolie 340 mg LA en 60 mg GLA.

  Efamol PMP bevat geen van melk afgeleide stoffen. suiker. gist. gluten. tarwe en kunstmatige kleurstoffen. smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

  Notitie:
  Adviesprijs: € 17,95

  Prijs:
  € 16,51

  Reageer
  #5

  bovenstaand advies kun je proberen.
  Ook een mogelijkheid, kan ook samen: naar een Klassiek homeophaat, kan echt heel goed helpen, heb ik zelf ervaring mee.

  Sterkte!

  Reageer
  #6

  Bedankt meiden voor jullie advies want het is een crime bahbahbah.

  knufs

  Reageer
  #7

  Voor vrouwen met PMS is het belangrijk maar vaak niet gemakkelijk om te leren omgaan met hun klachten. U moet zelf maatregelen nemen, maar ook in uw directe omgeving begrip vragen voor uw klachten. Juist voor vrouwen met PMS is dit vaak heel moeilijk.

  Probeer op dagen dat u de meeste klachten hebt belastende activiteiten zoveel mogelijk achterwege te laten, en vraag anderen om extra rekening met u te houden.

  Regelmatige lichamelijke activiteit (sport) verlicht klachten van PMS. Er zijn aanwijzingen dat een dieet met weinig koffie, alcohol, vet, zout en scherpe kruiden kan helpen om de klachten te verminderen.

  Ook minder roken (nog liever stoppen) kan zinvol zijn. Soms biedt een gesprek met een psycholoog of een maatschappelijk werker uitkomst. Deze kan met u bekijken en bespreken hoe u het beste met uw klachten kunt omgaan.

  Tot slot leert de ervaring dat sommige vrouwen het prettig vinden om hun ervaringen met PMS te delen met andere vrouwen.

  Bovengenoemde leefregels, een gezond en regelmatig leven met voldoende rust en lichamelijke activiteit en begrip van uw omgeving blijken vaak voldoende te zijn om de klachten draaglijk te maken.

  Als dat niet genoeg is, kunt u wellicht met medicijnen behandeld worden. Van een aantal middelen is bekend dat zij een gunstig effect hebben op premenstruele klachten. Maar uit onderzoek blijkt dat zij net zo gunstig werken als placebo’s: medicijnen die er net zo uitzien maar het geneesmiddel niet bevatten. Misschien ontstaat de gunstige werking door het idee dat de arts wat aan de klachten doet en ze serieus neemt. De klachten worden dan als minder hinderlijk of beter te verdragen ervaren.
  Omdat deze medicijnen vaak even goed werken als placebo’s, twijfelen artsen aan hun werking. Voorbeelden zijn teunisbloemolie, vitamine B6 en progesteron. Vaak zijn ze na een tijdje minder werkzaam, maar sommige vrouwen voelen toch ook na langere tijd een gunstig effect.

  Er zijn verschillende medicijnen die ervoor zorgen dat er minder hormoonwisselingen optreden. In een normale menstruatiecyclus vindt twee weken voorafgaand aan de menstruatie de eisprong plaats. Na de eisprong worden andere hormonen gemaakt dan voor de eisprong. Medicijnen die ervoor zorgen dat u geen eisprong hebt, hebben dan ook als gevolg dat er minder hormoonwisselingen zijn.

  De pil is het bekendste medicijn dat de eisprong onderdrukt. Bij een aantal vrouwen met PMS die de pil gebruiken, verminderen de klachten. Andere vrouwen blijken de pil niet goed te verdragen. Als u de pil wel verdraagt, werkt een combinatiepil (een pil met dezelfde hoeveelheid hormonen de hele maand) vaak beter dan een driefasenpil (een pil met verschillende hormoonhoeveelheden). Bovendien kunt u ook proberen de combinatiepil door te gebruiken
  zonder stopweek, zodat er helemaal geen menstruaties meer optreden. Dit kan geen kwaad. Artsen hebben weinig bezwaar tegen langdurig pilgebruik, ook boven de 35 jaar. Bij hoge bloeddruk of roken wordt de pil soms ontraden.
  Als u dagelijks zonder te stoppen een progesteronpreparaat inneemt, treedt er geen eisprong op. Daardoor blijft ook de menstruatie achterwege. Niet altijd lukt het om ervoor te zorgen dat de menstruaties wegblijven; soms komt tussentijds bloedverlies voor. Een nogal eens voorkomende bijwerking is vocht vasthouden met als gevolg vaak gewichtstoename. Een vettige huid en soms depressiviteit of minder zin in vrijen zijn andere bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen optreden, maar niet elke vrouw heeft er last van.

  Het Mirena®-spiraaltje is een kleine langwerpige capsule die net als een gewoon spiraaltje in de baarmoederholte gebracht wordt. Deze capsule geeft elke dag een klein beetje progesteron af. Hierdoor wordt het baarmoederslijmvlies geleidelijk dunner, de menstruaties worden minder hevig en houden soms zelfs na een aantal maanden helemaal op. Ook PMS-klachten reageren soms gunstig. Wel moet u rekening houden met een grote kans op spotting: gering tussentijds bloedverlies tijdens de eerste zes maanden van het gebruik.

  Deze medicijnen bootsen de situatie van de postmenopauze (de periode na de laatste menstruatie) na. Door weinig aanmaak van vrouwelijke hormonen wordt er geen baarmoederslijmvlies meer opgebouwd en afgestoten, en verdwijnen de menstruaties. In verband met ongunstige effecten op de botopbouw is het beter deze medicijnen niet langer dan een
  halfjaar te nemen. Bijwerkingen zijn overgangsklachten als opvliegers, nachtzweten en een droge schede. Om de bijwerkingen te bestrijden kunt u er andere hormonen bij nemen. Helaas blijkt dan dat de PMS-klachten ook vaak weer terugkeren. LH-RH-agonisten bieden dan vaak ook geen definitieve oplossing voor PMS-klachten. Wel kunnen ze soms behulpzaam zijn om er achter te komen of u werkelijk last hebt van PMS.

  Er zijn medicijnen die ervoor zorgen dat de hersencellen minder gevoelig worden voor natuurlijke hormoonwisselingen. Ze beïnvloeden de neurotransmitters in de hersenen en worden SSRI’S (selectieve serotonine re-uptake remmers) genoemd. Ongeveer 70% van de vrouwen met PMSklachten ondervindt een gunstig effect van deze medicijnen. Voorbeelden zijn fluoxetine (Prozac®)
  20 mg per dag, paroxetine (Seroxat®) 20 mg per dag en sertraline (Zoloft®) 50-150 mg per dag.
  Welke van deze middelen het beste werkt is niet bekend; er is geen onderzoek dat de werking heeft vergeleken. De ervaring van uw arts met een bepaald middel speelt een rol bij de keuze. Ook is nog niet onderzocht of deze middelen op lange termijn een gunstig effect blijven hebben op de klachten. Wel weten we van Prozac dat na anderhalf jaar gebruik de PMS-klachten nog steeds gunstig reageren. U hoeft dit middel waarschijnlijk alleen gedurende de twee klachtenweken in te nemen. Bijwerkingen van dit soort medicijnen kunnen zijn dat u minder zin hebt in vrijen of moeilijker een orgasme krijgt. Maar deze bijwerkingen komen zeker niet voor bij alle vrouwen die ze gebruiken.
  Als u in verband met psychische klachten ander medicijnen gebruikt is het verstandig om te overleggen of u ze met deze middelen kunt combineren. Soms kunnen door de combinatie gevaarlijke nieuwe bijwerkingen ontstaan.

  Vrouwen met ernstige premenstruele klachten zijn soms hun klachten zo beu dat zij hun eierstokken en/of baarmoeder weg willen laten halen zodat zij niet meer menstrueren. In Nederland worden om deze reden geen gezonde eierstokken en/of baarmoeders verwijderd, omdat daar niet de oorzaak van de klachten ligt. Als alleen de baarmoeder wordt weggehaald, blijven de eierstokken nog hormonen maken. De hormoonwisselingen en de bijbehorende klachten blijven dus bestaan. Als beide eierstokken vóór de overgang weggehaald worden, ontstaan ernstige overgangsklachten, die vaak nog vervelender zijn dan de PMS-klachten. Bovendien, zoals eerder opgemerkt, is nooit een hormonale oorzaak voor de klachten aangetoond. Met andere woorden: een dergelijke operatie zorgt er niet voor dat u zich beter zult voelen.

  Zelfhulpgroepen kunnen vrouwen erkenning en hulp geven voor hun problemen. De stichting Selene coördineert in Nederland activiteiten waaronder zelfhulpgroepen op het gebied van PMS. Adres: Nieuwegracht 24A, 3512 LR Utrecht; tel.: 030 - 233 17 77.
  De Stichting Selene geeft een brochure uit: Informatie over het premenstrueel syndroom.

  Lees de volledige tekst van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie over 'Het premenstrueel syndroom (PMS)' op:

  http://www.nvog.nl/files/pms.pdf

  Reageer
  #8

  Hallo,

  Ik heb hier ook al jaren last van ik moet echter vermelden dat de pil bij mij niet hielp en het gebruik van fluoxetine (prozac) de problemen alleen maar zwaar verergerden. Stemmingswisselingen hielden niet meer op tot aan een flinke depressie toe.

  Het enige wat mij wel hielp was de Mirena. Die gebruik ik sinds 11 jaar en die heb ik nog steeds. Het is en blijft een hormoonspiraal, dus helemaal gezond is het natuurlijk niet maar het werkt bij mij wel.

  Over Efamol pmp kan ik niet oordelen want dat heb ik niet geprobeerd maar lijkt me zeer de moeite waard.

  Veel sterkte allemaal.

  Groet, Tammie

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Na jarenlang last te hebben gehad van ernstige PMS en alles te hebben geprobeerd ( teunisblirmolie, vitamines, Prozac, progesteron, etc) kwam ik op internet Monnikspeper als advies tegen. (Angus Castus). Al de eerste maand had ik er gelijk baat bij: minder vette huid, minder vreetbuien maar met name was mijn stemming sterk verbeterd. Nu na 3 maanden is mijn stemming echt goed voor mijn menstruatie! Ben er zeer blij mee!

  Reageer
  #11

  Bedankt voor de tip !

  Reageer
  #12

  Ik heb zelf veeeel last van PMS ,en lijk te maar niet beter te worden,ben 46 jaar en ieder maand is het zelfde ellende ,moe stemmings- wisseling en wordt boos en emotioneel ,ik zou willen dat ik een struisvogel was en mijn kop in de zand kon stekken ,of liefste in een onbewoond eiland verblijven !!!!

  Reageer
  #13

  Hoi!

  Dit heb ik ook allemaal gehad! Maar niet meer sinds ik PMP slik van Efamol! Het is echt fantastisch!! Nu denk ik echt: waarom was ik toch steeds zo boos, emo en vanalles?? Het is echt weg, hoogstens 1 dagje net voor menstruatie! Echt fantastisch!!!! KOPEN!!! Echt, het veranderd de kwalitieit van je leven!

  Reageer
  #14

  Efamol PMP werkt fantastisch bij stemmingswisselingen en vermoeidheid, althans bij mij. Sinds een maand of 9 een koperen spiraal waardoor ik geen hormonen meer toegevoegd krijg. Sindsdien zijn de klachten erger geworden en de laatste maanden niet meer te hanteren. Emoties niet in de hand, van het een op het andere moment een omslag qua stemming en ontzettend neerslachtig terwijl ik van nature een vrolijke meid ben.
  Sinds 3 dagen slik ik nu Efamol PMP en ik kan niet anders zeggen dat ik weer vrolijk begin te worden, minder moe en mijn emoties duidelijk beter onder controle.
  De enige bijwerking die ik heb is dat ik zoveel energie heb dat ik er niet van kan slapen....of iets te laat maar ik vermoed dat dat alleen de eerste dagen zal zijn.

  Veel succes!

  Reageer
  #15

  als ik ongesteld moet worden heb ik last van pijn in de rechternierstreek.
  ook komt daar soms blaasonsteking bij.
  wie weet wat ik moet doen,het komt bijna iedere maand voor.

  Reageer
Reageer op: word gek vh premenstruele syndroom
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief