menstruatiepijn maar geen"/> menstruatiepijn maar geen menstruatie - Medische Forum - Dokter.nl

menstruatiepijn maar geen menstruatie

Online ZorgZus
 • #1

  hallo allemaal, ik ben 1 1/2 week geleden ongesteld geweest, direct na m`n menstruatie kreeg ik weer menstruatiepijn het komt en het gaat, weet iemand wat het is of heeft iemand het weleens meegemaakt, ben trouwens wel bezig om zwanger te worden, groetjes karin

  Reageer
  #2

  Hi Karin, weet je al wat het kan zijn? Ik heb last van hetzelfde maar de dokter weet ook niet goed wat ze er mee aan moet..

  Reageer
  #3

  ik heb hier ook vaak last van volgens mij komt het bij mij door pms misschien heb je hier wat aan

  gr shiella

  Reageer
  #4

  Gynaecologisch is er een aantal mogelijkheden dat in aanmerking komt voor jouw klachten. Deze zijn niet allemaal even plausibel maar het is misschien prettig deze te kunnen uitsluiten.

  Mogelijk is er sprake van myomen ofwel vleesbomen in de baarmoeder. Myomen veroorzaken in de regel chronische buikpijn als ze flink gegroeid zijn en druk uitoefenen op de omliggende organen.

  De eileider kan als gevolg van een eerder doorgemaakt ontsteking verstopt zijn waardoor een hydrosalphinx ontstaat, maar dit is meestal niet direct te merken aan pijn.

  Vergrote eierstokken met cysten, ofwel polucysteuze ovaria kunnen ook buikpijn klachten geven. Cysten verdwijnen soms vanzelf maar dan de pijn toch blijven bestaan. Deze pijnen hangen ook samen met de cyclus.

  Endometriose, baarmoederslijmvlies dat zich buiten de baarmoeder bevindt langs en over de baarmoedermond, kan buikpijn geven, maar ook dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn

  Als gevolg van operaties of ontstekingen van een eileider of darmen in het verleden kunnen er verklevingen kunnen ontstaan. Maar ook geven eestal deze geen klachten en zijn ze geen verklaring voor langdurige buikpijnklachten.

  Een appendicitis geeft een vervelende buikpijn, hier is meestal geen twijfel over, bewegen is niet prettig en andere symptomen zijn vaak duidelijk.

  Maar ook de lever, de galblaas en de maag kunnen buikpijnklachten geven. Meestal is te achterhalen wat dan de oorzaak kan zijn (bijvoorbeeld de lever en alcohol).

  Al met al geen eenvoudige diagnose, maar met enige zelfkennis en zelfonderzoek kun je misschien toch wat verder komen.
  Bedenk dat het jouw gezondheid is en jij zelf de verantwoordelijkheid ervoor draagt. ga dus bij zorg en twijfel gewoon even naar de huisarts, die kan in jouw specifieke geval vast meer duidelijkheid geven. Zorg dat je voorbereid bent met een lijstje vragen en symptomen die jou bij je klachte nog meer zijn opgevallen. Wat voor jezelf een detail lijkt kan voor de huuisarts net de missing link zijn om op het goede spoor te komen. (bijvoorbeeld eet je de laatste tijd weinig, dan is er voor de huisarts aanleiding te zoeken in de richting van de maag en de darmen.

  Nou, in ieder geval beterschap, ik hoop dat je iets aan mijn bijdrage hebt.

  Reageer
  #5

  Korter en onregelmatigere dan normale tussenpozen tussen twee menstruaties wordt polymenorroe genoemd.

  Reageer
  #6

  Dit kan dus in principe geen menstruatiepijn zijn, tenzij je ineens zeer onregelmatig ongesteld bent.
  Heb je andere verschijnselen dan pijn? Bloedverlies? Afscheiding? Koorts?

  Reageer
  #7

  Pijn in de onderbuik wordt chronisch genoemd als de klacht langer dan 3 tot 6 maanden bestaat. Vaak bestaat de pijn al jaren. Soms is de pijn (bijna) elke dag aanwezig, soms een paar dagen per week.

  De pijn wisselt van vrouw tot vrouw en soms ook bij dezelfde vrouw. De pijn kan continu aanwezig zijn, in de loop van de dag veranderen of in aanvallen verergeren. Vaak is het moeilijk te voorspellen wanneer de pijn optreedt, al merken sommige vrouwen dat zij soms minder last van de pijn hebben als zij bijvoorbeeld op vakantie zijn of op een andere manier meer ontspannen.

  De pijnklachten gaan nogal eens gepaard met andere buikklachten, zoals een opgezette buik. Soms zijn er ook problemen met plassen of met de ontlasting, en soms verergert de pijn bij de menstruatie.

  Seksuele problemen komen vaak voor. Ook treden nogal eens slaapproblemen op als gevolg van de pijn.

  Kortom: er bestaat een groot verschil in klachten bij vrouwen met chronische onderbuikpijn. Vaak maken vrouwen zich zorgen over de pijn: ‘Het is toch niet normaal dat ik zoveel pijn heb!’ is een veel gehoorde verzuchting.

  Hebt u last van langdurige pijn onder in de buik, dan zijn de gevolgen voor uw dagelijks leven soms groot. U kunt moe, moedeloos, lusteloos worden of zich zorgen maken: ‘Er is toch niets ergs aan de hand?’ Sommige vrouwen laten activiteiten zoals fietsen, werken buitenshuis, wandelen of seks achterwege omdat zij bang zijn dat de pijn dan erger zal worden.

  Alhoewel uw eventuele partner en kinderen wel weten dat u pijn hebt, praat u er misschien steeds minder over, om hen niet steeds lastig te vallen met iets waar zij ook niets aan kunnen doen. Sommige vrouwen voelen zich schuldig omdat zoveel dingen die zij vroeger met plezier deden, nu niet meer lukken. Veel vrouwen met deze klachten zetten echter toch hun bezigheden door tot het echt niet meer gaat. Zij raken uitgeput en zien het niet meer zitten.

  Bron: http://www.nvog.nl/files/chronische_buikpijn_bij_vrouwen.pdf

  Reageer
  #8
  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Lees ook:

  pil tegen menstruatiepijn?!
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/87320-pil-tegen-menstruatiepijn.html

  wat kun je doen bij menstruatiepijn?
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/88603-menstruatiepijn.html

  menstruatiepijn (hoofdpijn, erge buikkrampen), wat helpt?
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/91910-menstruatiepijn-hoofdpijn-erge-buikkrampen-wat-helpt.html

  Hevige menstruatiepijn, gynaecoloog of afwachten?
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/214418-Hevige-menstruatiepijn-gynaecoloog-of-afwachten.html

  Menstruatiepijn tijdens slikken pil 2
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/175270-Menstruatiepijn-tijdens-slikken-pil.html

  Mirena vanwege hevige menstruatiepijn, wie heeft ervaring?
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/46222-Mirena-vanwege-hevige-menstruatiepijn-wie-heeft-ervaring.html

  menstruatiepijn tijdens zwangerschap
  http://www.dokter.nl/forum/Zwangerschap/152906-menstruatiepijn-tijdens-zwangerschap.html

  continue "menstruatie pijn"
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/53681-continue-menstruatie-pijn.html

  Menstruatiepijn, darmkramp, buikpijn, bloedverlies.
  http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/166904-MenstruatiepijndarmkrampbuikpijnbloedverliesWANHOOP.html

  Endometriose, menstruatiepijn, darmklachten, blaasklachten, etc
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/87494-Endometriose-menstruatiepijndarmklachtenblaasklachten-etc.html

  pijn in de onderbuik
  http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/165539-pijn-in-de-onderbuik.html

  Reageer
  #10

  Veel vrouwen hebben pijn vlak voor en tijdens de menstruatie. Meestal gaat het om steken en krampen in de onderbuik. Vaak trekt de pijn door naar de rug of de benen. Menstruatiepijn kan zo hevig zijn dat u niet in staat bent om te werken.

  Sommige vrouwen hebben voor of tijdens de menstruatie ook last van hoofdpijn, pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel, misselijkheid, diarree, duizeligheid of moeheid. Soms zijn vrouwen ook wat sneller verdrietig of geïrriteerd voor en tijdens de menstruatie.

  Bron: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/Endometriose1.htm

  Reageer
  #11

  Ik heb zo'n 1 tot anderhalve week na de menstruatie altijd pijn in mijn buik, menstruatiepijn. Dat is van de eisprong. (Klopt ook met andere symptomen van de eisprong, zoals doorzichtig en veel vaginaal slijm). Als je dus zwanger wil worden, moet je rond deze tijd vrijen.

  Reageer
  #12

  Hey iedereen, een dik jaar ben in naar de gyno. (dokter) geweest omdat ik al maanden last heb in mijn onderbuik. Die zei me dat ik meteen moest stoppen met de pil omdat hij me teveel hormonen geeft, door die teveel hormonen heb ik slijmophoping in mijn baarmoeder. Bij geslachtsgemeenschap had ik heel veel pijn, tot huilen toe. Ik heb hiervoor medicatie gekregen, maar sinds enkele weken is het terug en veel meer als vroeger, ik draai weg ben regelmatig 2 weken overtijd en heel veel pijn in baarmoeder en eierstokken. Ik weet niet wat te doen...

  Weet iemand wat dit kan zijn?

  Groetjes 🙂

  Reageer
  #13

  Hallo nu 1 week na men menstratie hevige buikpijn zelfde als menstruatiepijn buikpijn hoofdpijn wat kan dit zijn

  Reageer
  #14

  Dat is zonder enig onderzoek moeilijk te zeggen. Als de klachten aanhouden, ga dan naar de huisarts.

  Reageer
Reageer op: menstruatiepijn maar geen menstruatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif