Buikgriep zonder koorts, diarree en braken??

  • #1

    Hoi allemaal!

    Ik ben Karen en ben 21 jaar. Ik heb een vraag, hopelijk kan iemand me hierbij helpen.

    Sinds afgelopen vrijdag heb ik erg last van buikpijn. Donderdag op vrijdag nacht werd ik wakker van erge buikkramp in mijn bovenbuik (boven mijn navel). Ik was wel wat misselijk maar hoefde niet naar de wc of te braken. Na een paar uur wakker gelegen te hebben ben ik uiteindelijk in slaap gevallen maar ook weer met buikpijn opgestaan. Ik voelde de buikpijn nu niet meer alleen in mijn bovenbuik maar ook in mijn onderbuik.
    Nu, 4 dagen later, is mijn buikpijn nog steeds hetzelfde. Hij is constant aanwezig. Het gekke is echter dat ik bijna niet misselijk ben (soms wel, maar dat komt dan echt van de pijn). Ik kan ook gewoon alles eten wat ik wil en daar wordt het niet erger of minder erg door. Mijn eetlust is dus niet afgenomen. Ook heb ik geen koorts.

    Omdat er na 5 nachten nog helemaal geen verbetering was en ik het toch niet helemaal vertrouwde ben ik vanochtend naar de huisarts geweest en heb ik mijn klachten duidelijk omschreven. Hij heeft even gevoeld en een paar vragen gesteld en me toen verteld dat het hoogstwaarschijnlijk toch buikgriep is. Maar ik vraag me af kan dit het wel zijn? Ik voel me verder niet ziek, ben niet misselijk, kan gewoon eten en heb geen diarree of hoef niet te braken. Dus dat vind ik erg vreemd.
    De huisarts heeft me gezegd dat ik voorzichtig moet zijn met eten en kleine porties moet gaan eten. Dan zal het over een week over zijn. Als de klachten erger worden moet ik terug.

    Omdat ik het me niet kan voorstellen dat ik buikgriep heb ben ik nog niet helemaal gerust gesteld. Heeft iemand een idee of het kan dat dit toch buikgriep is of wat het anders zou kunnen zijn?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Heeft de huisarts gevraagd naar gynaecologische symptomen? Afscheiding, onveilige seks, iets anders?

    De huisarts onderzoekt de buik door erop te drukken en kan daardoor bepalen of er sprake is van een acute spoed situatie. Het lijkt erop dat dit niet het geval is geweest. Wel zal de huisarts verteld hebben dat als de klachten erger worden en niet binnen een dag of tien a twee weken overgaan, dat je dan terug kan komen.

    Buikgriep zonder diarree en en andere opavllende gastro-intestinale symptomen vind ik ook niet zo logisch. Ik zou eerder denken aan obstipatie of PDS als het echt met de darmen te maken heeft.

    Reageer
    #3

    Hoi Marloes,

    heel erg bedankt voor je reactie!!!

    De dokter heeft niet specifiek gevraagd naar gynaecologische symptomen, maar die heb ik in ieder geval niet.

    Obstipatie of PDS kan het ook niet zijn, omdat bij beide sprake is van een afwijkend ontlastingpatroon, wat bij mij ook niet het geval is.

    Gistermiddag ben ik nog bij de huisarts geweest omdat de pijn ineens een stuk erger werd. Hij heeft nog wat onderzoekjes gedaan en kon niet vinden dat er een ontsteking was en heeft me weer naar huis gestuurd. Ik moet nu in de gaten krijgen als ik koorts heb, maar zo niet dan kunnen ze verder niks doen.

    Als ik volgende week nog steeds dezelfde klachten heb ga ik in ieder geval wel weer terug.

    Reageer
    #4

    Met 10 dagen tot twee weken zijn de meeste virale infecties door het immunsysteem bestreden. Afwachtend beleid dus. Houd ons op de hoogte.

    Reageer
    #5

    Bedankt Lippert voor je reactie.

    Ik wacht nog even geduldig af. Hopelijk is het volgende week vanzelf weggegaan.

    Ik ben vanochtend nog een keer langs de huisarts geweest omdat de pijn steeds lager in mijn buik zit. Eigenlijk nu echt onder mijn buik. Hij heeft me echter weer met hetzelfde verhaal naar huis gestuurd: afwachten.

    Ik hou jullie op de hoogte!

    Reageer
    #6

    Hoi Karin,

    Ik heb dezelfde klachten als jij en vraag me af hoe het met je gaat en of die buikgriep vanzelf over is gegaan....want ik vind het ook vreemd voor een buikgriep als je niet hoeft over te geven of diarree hebt. Hoop wat van je te horen.
    groetjes,
    Nikki

    Reageer
    #7

    Het ene buikvirus is het andere niet. Sommige zijn veel agressiever en hardnekkiger dan anderen. Dus dat je niet hoeft over te geven zegt alleen wat over de matige ernst, maar misschien ook over jouw algemene gezondheid die dus zo sterk is dat het virus jou er niet onder krijgt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi karin,
    Ik heb sinds 6 dagen dezelfde klacht.
    vraag me af hoe het verder is verlopen.
    ik ben er ook wel onzeker door geworden omdat ik bang ben dat het wat anders is dan een buikgriepje, ook omdat mijn buik iets is opgezwollen. Hoop wat van je te horen!

    Gr. isa

    Reageer
    #10

    Een buikvirus kan deze klachten gemakkelijk veroorzaken met als gevolg een gastritis. Als je voldoende blijft drinken en de klachten vanzelf weer minder worden, is het niet iets om je zorgen over te maken. Ik lees verder geen zorgwekkende symptomen. Heb je nog andere symptomen die je niet beschreven hebt?

    Reageer
    #11

    Buikpijn is een zeer vaak voorkomende klacht en kan onschuldige tot ernstige oorzaken hebben. Vaak heeft men bij buikpijn last van de maag of de darmen, maar ook de buikspieren, de galblaas, het pancreas, de blindedarm, de blaas, de baarmoeder, de eierstokken, de eileiders, de ureters, het peritoneum, de lever, de milt en sommige grote bloedvaten kunnen aanleiding geven tot buikpijn.

    Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Buikpijn

    Reageer
    #12

    Hoi,

    ik kwam toevallig op dit forum terecht en las over het hebben van buikpijn en het alsmaar weer teruggestuurd worden door de dokter.Ik had twee jaar geleden lange tijd last van buikpijn, maar werd alsmaar teruggestuurd door de dokter. Volgens hem was er niks aan de hand. Op een gegeven moment werd ik ook erg misselijk en moest ik overgeven. Ik besloot op dat moment naar de eerste hulp te gaan. Wat bleek, ik liep al lange tijd rond met een blindedarmontsteking en ik had niet langer moet wachten. Ik werd die avond nog geopereerd. Ik typ dit niet om mensen bang te maken, maar om aan te geven dat het heel belangrijk is om naar je eigen gevoel te luisteren. Als je denkt dat er iets niet klopt, neem het serieus en zoek uit wat er aan de hand is..

    Reageer
    #13

    Ik vraag me af of buikgriep wel ALTIJD gepaard gaat met overgeven en diaree?

    4 dagen geleden in de middag begonmijn dochter over te geven en daarna aan de diaree.

    die nacht begon ook mijn zoon van 12 over te geven en s'morgens ging ook hij aan de diaree.

    in deelfde nacht sliep ik zelf al heel onrustig..niet misselijk ofzo,maar merkte dat er iets ging gebeuren.
    Toen ik mijn zoon terug naar zn bed had gebracht en een emmer naast hem neer had gezet,ben ik terug gegaan naar bed en begon heel erg te rillen.
    heb een pyamaaan getrokken,maar mn lichaam bleef trilen.kreeg het niet onder controle.
    Mn maag voelde ook raar..niet echt misselijk,maar
    toch...aangezien ik het niet fijn vind om misselijk te zijn ben ik op de bank gaan liggen,half rechtop in slaap gevallen,met voor alle zekerheid een emmer naast me.
    Mijn vriend kwam s'morgens de huiskamer binnen en vroeg of ik had overgegeven omdat er een zure lucht in de kamer hing...heel vreemd.
    de dag zelf had ik het gevoel dat ik een stomp in mn maag had gehad en in de avond brak het zweet me ineens uit,mn hart wilde eruit en had het gevoel dat ik door mn knieën zou gaan.
    het gevoel wat vooraf het spugen plaatsvind (ik haat dat gevoel en heb op mn ademhaling gelet en toen zakte het) verder had ik geen eetlust en voelde me slap..dit gevoel heb ik tot gister gehouden (3 dagen in totaal dus)
    nu heb ik nog een beetje een rotgevoel in mn maag,maar eet nu weer wel wat meer.
    en wat mij opviel is dat mijn lichaamsgeur/huid 2 dagen lang heel zuur heeft geroken..dat verklaarde denk ik die zure lucht die mijn vriend rook..echt een overgeeflucht.
    dit terwijl ik dus zelf niet heb overgegeven of aan de diaree ben geweest.

    Waarom hebben mijn kids wel overgegeven en diarree gehad en ik niet...had ik nu wel of niet buikgriep??

    groetjes Edith

    Reageer
    #14

    Dit is toch logisch. De afweer van kinderen is minder ontwikkeld dan bij volwassenen, dus de uitbreiding van de infectie wordt bij kinderen pas later een halt toegeroepen en breidt zich dus sneller en verder uit, waardoor de reactie ook heviger kan zijn.
    Nee, een buikgriep hoeft niet altijd gepaard te gaan met overgeven, zolang de aandoening mild, of onder controle is.

    Reageer
    #15

    [b]Frans S. schrijft:[/b]
    [quote]Dit is toch logisch. De afweer van kinderen is minder ontwikkeld dan bij volwassenen, dus de uitbreiding van de infectie wordt bij kinderen pas later een halt toegeroepen en breidt zich dus sneller en verder uit, waardoor de reactie ook heviger kan zijn.
    Nee, een buikgriep hoeft niet altijd gepaard te gaan met overgeven, zolang de aandoening mild, of onder controle is.[/quote]

    Ik vind het trouwens wel erg lang duren die griep.
    de dag dat ik mijn bericht schreef werd ik sávonds weer beroerd...dit keer iets heviger,maar nog steeds niet overgegeven of aan de diarree.
    afgelopen nacht eindelijk rustiger geslapen en vandaag voelt mn maag iets beter aan na iets gegeten te hebben..hopelijk ben ik nu aan de betere hand..ben inmiddels wel 2 kilo afgevallen.

    Maar wat ik raar vind is dat mijn huid zo heeft gstonken 2 dagen lang,dat heb ik bij een ander nog niet gehoord.
    iemand zei al: misschien dat het via je poriën eruit komt?????

    Dat is weer eens wat anders dan overgeven of aan de diarree hihi

    Raar dat buikgriep bij iedereen anders verloopt.
    de meeste zijn er al na 3 dagen vanaf.
    bij mij duurt het nu al 6 dagen...

    bedankt voor het antwoord
    groetjes Edith

    Reageer
Reageer op: Buikgriep zonder koorts, diarree en braken??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief