Spastische darm?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Al jaren heb ik problemen met mijn darmen. De ene keer wordt er gezegd dat het een spastische darm is en de andere keer weer wat anders.
    Onlangs werden de klachten weer erg hevig, niet kunnen lopen en niet kunnen staan en ben weer naar de huisarts gegaan. Eerst kreeg Movicolon, dit heeft in het begin wel even geholpen. Daarna heb ik Colofort gehad, hier had ik helemaal geen baat bij. Nu ben ik over op Magnesiumhydroxide en Metamucil. Dit helpt enigszins maar de bijwerking (misselijkheid) is erg vervelend.
    Binnenkort krijg ik een verwijzing voor onderzoeken, na veel aandringen heb ik deze uiteindelijk kunnen krijgen!!! Ik hoop na al die jaren dat ze mij een duidelijke diagnose kunnen geven, en niet alleen een beetje op mijn buik drukken en toucheren!

    Reageer
    #2

    hallo Nynke, je hebt gelijk, zomaar de diagnose Spastische darm stellen is heel vervelend, je wil weten of er iets anders aan de hand is.

    is er nog nooit een onderzoek gedaan? Naar Crohn of Diverticuls b.v.?

    onderzoek maar afwachten nu, als je de uitslag hebt kom je hier dan terug?
    sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Al jaren problemen met de darmen, en al jaren geen erstige of opvallende begeleidende symptomen? Ik zou blij zijn met de diagnose spastische darmen, want daar kun je zelf heel veel aan doen en is afgezien van de last verder helemaal onschuldig.

    Weet je wat een spastische darm is en heb je zelf al alle maatregelen genomen, door de jaren heen?

    Reageer
    #4

    Alles is allang geprobeerd, levensstijl, eten (vezelrijk) en medicijnen etc. Ik wil voor alle zekerheid dat ze alles uitsluiten! Er wordt wel heel erg snel diagnose spastische darm geconstateerd zonder dat er verder wordt gekeken. Als ook bij dit onderzoek wel spastische darm word geconstateerd zoek ik het maar in de homeopathie.

    Reageer
    #5

    Hallo Brenda,

    Ziekte van Crohn is eigenlijk uitgesloten, dit ivm obstipatie. Dat zit mij nog het meeste dwars dat ik hier samen met de andere darmklachten al jarenlang last van heb. Ook Diverticuls e.d. wil ik inderdaad graag uitsluiten evenals een 'knik' in de darm. Een paar dagen geleden was ik weer bij de huisarts en die kon mij vertellen dat hij mijn darm überhaupt niet kon horen, er gebeurde helemaal niks.
    Ik laat het weten zodra er meer bekend is.

    Groetjes,
    Nynke

    Reageer
    #6

    Ik vrees dat je last hebt van een angststoornis. Als je wilt dat ze alles uitsluiten, waar denk je dan aan? Alles is heel erg veel, en voor verreweg het allermeeste is geen enkele aanleiding om jou daarop te onderzoeken.

    Reageer
    #7
    Reageer
Reageer op: Spastische darm?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief