Prikkelbare darm syndroom?

 • #1

  Hallo iedereen,

  Sinds ik in de zomer naar een ostheopaat ben gegaan, is er het een en ander veranderd in mijn ontlastingspatroon. Voorheen was ik blij wanneer ik 1 keer in de 2 dagen naar het toilet kon voor een grote boodschap en was mijn buik regelmatig opgezet.
  Na het aannemen van een ander voedingspatroon (o.a. geen melk meer) heb ik last van uitslag. Ik krijg om de haverklap, heel de dag door, rode striemen over mijn lijf die ontzettend jeuken. De dokter dacht aan allergie maar er is niks gevonden.
  Verder moet ik nu elke ochtend naar het toilet vanwege diarree en in het weekend heb ik last van opstipatie. Ook heb ik af en toe steken rechts onder in mijn buik.. en ben ik zo ontzettend moe..

  Herkend iemand deze syptomen en weet iemand wat dit is?

  Liefs Kim

  Reageer
  #2

  Komen die striemen wel van je gewijzigde ontlasting. Je zou niet de eerste zijn die in de winter last heeft van de huid als gevolg van een te droge huid als gevolg van het douchen en te weinig frisse vochtige lucht binnenshuis.

  Reageer
  #3

  Uw dieet is sterk gewijzigd en uw darmen hebben nog geen oplossing gevonden om dit goed te verwerken.
  Dagelijkse diarree heeft als gevolg dat mogelijk opbouwende stoffen via de ontlasting verloren gaan vòòrdat deze opgenomen kunnen worden uit de darm in het bloed. Als gevolg hiervan kunnen veel voedingsstoffen verloren gaan waardoor u zich minder energiek voelt.
  het lijkt verstandig uw dieet opnieuw te bepalen in samenwerking met een diëtist.

  Reageer
  #4

  Hoi Maarten,

  Helaas komt de huiduitslag niet van douchen etc. Dit is namelijk al een half jaar continue aan de gang en men dacht aan een allergie, na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat ik na testen nergens allergisch voor ben. Ik ben doorgestuurd naar de maag-, lever, darmarts. Wanneer ik anti histamine gebruik gaat het enigzins weg, wanneer ik die niet slik is het een ramp. Jeuk, striemen, niezen, loopneus, hoofdpijn.. kortom niet echt lekker.

  waarom ik denk dat het een prikkelbare darm is, is omdat mijn darmen vaak borrelen, windjes, van binnen ploffen (weet niet hoe je dat noemt), buikpijn diarree afgewisseld met opstipatie.. Ik hoop dat ik binnenkort meer weet.. En misschien een slim idee wanneer dit allemaal niet helpt om naar een dietist te gaan.

  Groetjes kim

  Reageer
  #5

  Mijn gedachten gaan uit naar een voedselintolerantie. Die komt meer tot uiting als de weerstand lager is of als de stress hoger is.

  Bij voedselintolerantie is de beste behandeling een dieet. Hierbij worden alle verdachte voedingsingrediënten uit het dieet verwijderd en worden voor de nodige nutriënten milde vervangers voorgeschreven.

  Een belangrijk kenmerk van voedselintolerantie is precies de jeuk die jij beschrijft. Dat is namelijk gewoon netelroos, of op zijn medisch Urticaria.

  Laat je inderdaad doorverwijzen naar een dietist en zorg zelf voor een betere algehele gezondheid. het is nu de tijd van de goede voornemens!

  Reageer
  #6
  Reageer
  #8

  Patiënten met prikkelbaredarmsyndroom die placebopillen kregen, en die dat wisten, vertoonden significante verbetering van symptomen vergeleken met patiënten die geen behandeling kregen. Dit blijkt uit een studie van Harvard Medical School. Zie: http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0015591

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Gedragstherapie via een pocketcomputer vermindert doemdenken en pijn bij patiënten met het prikkelbare darmsyndroom. De behandeling is effectief op de korte en deels ook op de lange termijn. Dat blijkt uit een publicatie van onderzoekers van het NIVEL in het Journal of Psychosomatic Research.

  Bron: http://www.nivel.nl/oc2/page.asp?PageID=15703

  Reageer
Reageer op: Prikkelbare darm syndroom?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief