Veel bloed op ontlasting en in wc

  • #1

    Hoi forumbezoekers,

    Hier mijn verhaaltje. Ik hoop dat jullie mij wat gerust kunnen stellen.

    Maandag ben ik naar de wc gegaan en voelde ik een scherpe pijn, net alsof er glas in mijn anus sneed. Meteen daarna zat er ook erg veel rood bloed aan het wc papier en ook veel druppels in de wc. Plus een plasje bloed boven op de ontlasting (ik vermoed dat dit komt na het "afknijpen"??)

    Op de ontlasting zit dan ook bloed. Het loopt ALTIJD als een streepje(halve cm)OVER de ontlasting. Het bloed zit er nooit doorheen. Ook het "afknijpen" doet dan erg pijn. De ontlasting is wel altijd lichtbruin van kleur.

    Nu heb ik dit de afgelopen 2 jaar vaker gehad. Maar het gaat ook altijd weer over. Nu is het ook weer bijna weg. Ik ben ook niet moe of afgevallen ofzo.

    De laatste tijd had ik wel wat slijm in het ondergoed enzo. Dus ik ben maar naar de dokter gegaan. Die dokter heeft niet eens gekeken. Hij heeft me meteen doorgestuurd voor een scopie! Want slijm is niet goed... Maar dat was echt maar af en toe.

    Van een kant ben ik bang dat het toch iets ergs is. Maar van de andere kant, hey ik heb dit al vaker gehad en ik ben er nog steeds en het gaat steeds over... Maar goed omdat ik nu zo snel doorgestuurd wordt ben ik toch erg bang... (zeker omdat we pas iemand verloren zijn aan darmkanker)...

    Kortom, zou ik me zorgen moeten maken of niet?

    Reageer
    #2

    maak je maar geen zorgen, dat helpt helemaal niets, maar de dokter heeft gelijk dat hij je doorstuurt, je hebt een prima huisarts, altijd na laten kijken zoiets, hij neemt gewoon geen risico.
    sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Bloed in de ontlasting is voor de meeste mensen heel erg verontrustend.
    Helderrood bloed op het toiletpapier of aan de buitenkant van de ontlasting heeft meestal een onschuldige oorzaak, zoals een klein kloofje in de anus of aambeien. De hoeveelheid bloed is meestal klein. Soms lijkt het heel hevig omdat het bloed in het toilet verdund wordt met water.

    Reageer
    #4

    Gisteren was het alweer bijna weg. Dus het zal wel los lopen. Daarnaast heb ik eind september nog een uitslag gehad van een bloedonderzoek, rontgenfoto en echo v.d. nieren/blaas ivm pijn in de linkerzij. Dat was allemaal goed. Dus ik vermoed dat de radioloog wel iets gezien zou hebben als er iets zou zitten... Of zie je zoiets niet op foto's?

    Reageer
    #5
    Reageer
    #7
    Reageer
    #8

    Beste mensen, ik zit met mijn handen in mijn haar en de specialisten tot nu toe ook. Ik heb enorm veel bloedverlies bij de onlasting, al sinds anderhalf jaar. Vorig jaar bleef ik maar ziek worden (infecties, griep etc) waardoor ik gevraagd heb om bloed te prikken. Ik was zo ontzattend moe. Paar uur na t bloedprikken werd ik gebeld, hb was 4,1!! Nloedtransfusie gehad en de molen in. Allerlei onderzoeken gehad, maag-darm-nieren-lever, ct-scans, echos etc, geen resultaat. Wel had ik aambeien. Dan was dat t probleem waarschijnljjk. Paar behandelingen gehad hiervoor, maar de bloedingen bleven maar komen. Juni een ijzerinfuus, september weer een bloedtransfusie, nu 3 weken geleden wederom bloedtransfusie. Terug naar de chirurg voor de aambeien maar hij zegt dat ie niks meer ziet en bovendien is het bloedverlies zo extreem dat t hem ook sterk lijkt dat t daarvan is. In het begin werd gedacht dat t wel meeviel, en dat t veel leek vanwege t water in de wc maar ik hoor soms gewoon een straal bloed lopen en het water is donkerrood gekleurd. Bovendien keldert mij. Hb gehalte in 3 weken van 7,1 naar 4,9! Iemand tips, ervaring? Oja ik heb wel spastische darmen en hier veel last van.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoe oud ben je?
    Ben je man of vrouw?
    Is er een coloscopie gemaakt?

    Reageer
    #10

    Hier hetzelfde probleem.. Veel, ja heel veel bloedverlies bij de ontlasting. En ook al maanden moe... Nu bloed laten prikken en ontlasting word gecontroleerd.. Ben zo benieuwd. Ben jij al wat wijzer geworden?

    Reageer
    #11

    Hallo, sorry voor de wat late reactie na 22 januari.
    Ik ben een vrouw en 44 jaar, ik heb vorig jaar een colonscopie gehad, niks gevonden, op dat moment had ik ook even geen bloedverlies.
    Vandaag wederom een colonscopie gehad, weer niks gevonden.
    Heel veel bloed verloren vanwege het laxeren voor het onderzoek.
    Had hierdoor hoop dat ze deze keer wat zouden zien, maar helaas.
    Ik weet het nu ook even niet meer!

    Reageer
    #12
    1. Heb er ook last van sinds vandaag . Maar heb wel vaker bloed op die plek als ik naar de wc ben geweest. Maar vandaag lag het ook op de ontlasting en een paar druppels in de wc. Heb nooit last van Mn darmen of wat dan ook dus ga er vanuit dat het aambeien zijn . Aambeien krijg je door te hard druk zetten op de anus . Voorkom dit en ga relax op de wc zitten en het gaat vanzelf weg hoop ik .

    Succes

    Reageer
    #13

    Dit is ook mijn probleem , af en toe bij afvegen na ontlasting bloed op papier, en ook regelmatig dat het water in de wc pot donker rood is gekleurd, Ik ben zo bang, en durf oo kniet naar de dokter

    Reageer
    #14

    Met bang zijn en niet naar de dokter gaan, kom je er niet achter wat er aan de hand is en kom je er ook niet vanaf. Het kan door een aambei veroorzaakt worden. Heb je al eens naar je anus gekeken of er iets opvallends te zien is? Heb je regelmatig harde ontlasting en moet je hard drukken?

    Reageer
    #15

    ik ben zelf invalide en ga moeilijk naar de grote wc ik soms het stimuleer door over men anus te vrijven  ik ben daar juist naar de grote wc geweest ik  stond op zie ik bloed gemengd met water niet met de stoelgang ik kuis men anus af zie het rood Bloed is moet ik me zorge maken alvast bedankt

    Reageer
Reageer op: Veel bloed op ontlasting en in wc


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief