rode oren met bultjes

 • #1

  Onze zoon van 2 jaar heeft sinds gisteren hele rode warme oren met bultjes erop. Het beperkt zich voornamelijk tot de oorrand en oorlel. Op de achterkant van het oor zitten een paar plekjes. Hij heeft er niet zo heel veel last van maar het jeukt wel. Als hij smorgens opstaat is het rode en warmte verdwenen en zijn de plekjes vooral wittig.
  Wie weet wat dit kan zijn en weet vooral ook wat ik er aan kan doen. Ik hoor graag van jullie.

  Bedankt alvast.

  Groetjes.

  Reageer
  #2

  hallo ik heb een zoontje van 6 die heeft dat alleen s'zomers nu ben ik er mee na de huisarts geweest en het is zonne allergie heb er een hormonen zalfje voor gekregen helpt wel goed nou hoop dat je wijzer bent geworden

  Reageer
  #3

  dank je wel voor je reactie.Het is vandaag inderdaad wel minder geworden. Het blijven nu van die wittige vlekken. ( beetje maanlandschaphuid!) Als de zon weer komt en de uitslag komt terug dan zal ik ook naar de huisarts gaan. De hormonenzalf zal ik onthouden en hoop dat het dan bij onze zoon ook werkt.
  Bedankt.
  Zijn er nog meer mensen die dit herkennen?

  Reageer
  #4

  Hoi,
  Het kunnen ook muggebulten zijn. Mijn zoontje wordt altijd gestoken op zijn oren door muggen. Doordat de huid op de oren heel dun is ziet het er anders uit dan als je op een andere plek wordt gestoken. Afgelopen weekend had mij zoontje ook een rood oor, het andere oor was normaal. Eerst dacht ik ook dat het van de zon was, maar dan had hij het op beide oren moeten hebben. De klamboe dus maar weer opgehangen boven het bed.

  Reageer
  #5

  Zelf denk ik niet dat het muggenbulten zijn.Beide oren zien er t zelfde uit en dan moet hij wel heeeeeel vaak op 1 oor gestoken zijn. Het blijven rotbeesten die muggen en idd een klamboe is dan wel handig ( voor onze zoon niet want die haalt het er zelf van af dus als je daar nog tips voor heb!! graag). Ik hou het nog even bij zonne-allergie. Graag hoor ik meer!!

  Groetjes

  Reageer
  #6

  Hallo,

  Ik reageer graag ook omdat mijn zoon van 2,5 jaar exact dezelfde klacht heeft als jij beschrijft, eerst dacht ik ook aan zonneallergie maar ik vind het toch raar dat dit dan ook op de bedekte plaatsen op zijn lijf zit.
  Ik heb al van alles gesmeerd en nu de 3e dag maar eens helemaal niets. Zelf geeft hij aan er geen last van te hebben, maar het is geen gezicht: rode oorlel, half rood gezicht en vlekken in zijn gezicht die gedurende de dag afwisselen qua roodheid, heel apart!
  Wie weet wat te doen?

  Reageer
  #7

  Het is waarschijnlijk een vorm van gelokaliseerde polymorfe licht eruptie (PMLE). Dit is een zonne allergie met uitslag met onbekende oorzaak.

  Ieder voorjaar komen na een enkele dag zon kinderen bij de huisarts met de oren vol met bultjes.

  De bultjes op de aan de zon blootgestelde huid van de oren, meestal bij jongens en jonge mannen, in het vroege voorjaar, ontstaat eigenlijk altijd in de lente bij de eerste zonnedagen.

  Het komt voornamelijk voor bij jongens omdat ze meestal minder haar hebben over de oren dan meisjes. Patiënten bij wie de oren meer uitsteken (flapoortjes) zijn dus ook meer vatbaar.

  De symptomen zijn kleine jeukende rode bultjes, die kunnen uitgroeien tot blaren en korsten. Gelukkig genezen deze plekken met minimale of geen littekens.

  Soms heeft het patientje vergrote lymfeklieren in de hals.

  Het treedt op tussen de acht en vierentwintig uur na blootstelling aan de zon.

  Het geneest in ongeveer 2 weken zonder behandeling. Met behandeling geneest het sneller. De huisarts kan ervoor kiezen af te wachten naar gelang de ernst of steroïden voorschrijven en een verzachtende crème. Antihistaminica kunnen worden voorgeschreven voor de jeuk. De oren moeten verder goed worden beschermd tegen blootstelling aan nog meer zon.

  Om een recidive te voorkomen, kan de patiënt het best een bedekkend hoofdeksel dragen of een sterk zonnebrand middel gebruiken.

  Reageer
  #8

  hoi hoi
  ik zou toch even naar de arts gaan
  het kan zijn dat hij een allergie kan hebben van een bepaalt iets
  of misschien is hij wel gestoken door een beestje waardoor hij ook allergische kan zijn
  dit is waar ik als eerste aan denk
  ik hoop dat ik je genoeg info hebt gegeven

  groetjes van gerlinda

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9
  Reageer
  #10

  zonneallergie

  Reageer
  #12

  Dit zijn lente oren! Mijn zoontje van 6 heeft het nu voor het derde jaar.
  Je kan het goed met tonic (voor het gezicht) behandelen. gewoon op een watje en schoon maken. Het kan ook erfelijk zijn. Mijn vader en opa hebben het ook, het gaat bij ons alleen over op de mannen. Het is natuurlijk altijd goed om voor de zekerheid even naar de huisarts te gaan.

  Succes

  Reageer
  #13

  M'n zoontje van 4 heeft precies hetzelfde (dit jaar voor het eerst).
  Ik heb op de site gekeken (die Bianca aanraad) en het zijn dus inderdaad lente-oren!
  Het klinkt zo leuk zonnig, maar vooral 's avonds kriebelt het behoorlijk
  en is hij er niet echt blij mee. Ik heb er nu spul tegen waterpokken
  opgesmeerd, maar binnenkort (als dit niet tegen de jeuk helpt) zal ik de tonic uitproberen.
  Allemaal erg bedankt voor jullie info en tips!

  Reageer
  #14

  Als het lente oren zijn is het enige dat helpt zorgen dat de oren geen zonlicht kunnen opvangen, want het is inderdaad een soort zonne allergie. Mijn huisarts raadde een goede sunblocker aan. Hij vertelde ook dat het niet duidelijk is of de UV A of de UV B zorgt voor een sterke reactie. Je moet dus een combi blocker hebben en hij heeft daar een recept voor geschreven.
  Succes!

  Reageer
  #15

  Ik heb precies hetzelfde en ik ben 13. Het lijkt zich ook een beetje uit te brijden. Als er iets tegen aankomt kan het ook flink pijn doen. Dedokter heeft ook via de telefoon vastgelegt dat het een allergie was maar niet waar voor. Maar al mijn haar zit daarvoor dus dat snap ik niet?!? Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen. En bedankt voor alle hiervoor gegeven tips.

  Reageer
Reageer op: rode oren met bultjes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief