langdurig hoesten, geen adem kunnen halen

  • #1

    Hallo,

    Ik ben sinds 2,5 maand erg aan het hoesten. Anderhalve maand geleden kreeg ik het tijdens het hoesten benauwder. De huisarts dacht dat dit een luchtweginfectie is waarbij mijn astma op speelt. Een antibioticakuur van 1 week zou dit moeten oplossen. Na 5 dagen antibiotica begon de benauwdheid zo erg te worden dat ik een aantal seconden niet in en uit kon ademen. Dit soort hoestbuien werden steeds vaker en langer. De huisarts dacht hierdoor aan Kinkhoest. (Ik heb een bloedonderzoek laten doen, en dat is het niet.) Omdat ik ook in behandeling ben bij een longarts, ben ik diezelfde dag ook bij hem langsgeweest. De diognose was dat ik een langdurige luchtweginfectie zou hebben, die steeds weer opduikt. Het advies was nog een kuur van antibiotica van 6 weken, een sputum kweek onderzoek en een bronchoscopie. Omdat hier niets uit kwam is er een longfoto gemaakt en uiteindelijk ook een HRCT scan gemaakt. Ook hier is geen uitkomst. volgende week zal ik een allergie (huid) test krijgen en een longfunctietest (bodybox).

    De klachten zijn tijdens deze weken af en toe veranderd. Ik heb het nog steeds zo benauwd bij het hoesten, hoest doorzichtig of wit slijm op, soms hoest ik zo hard dat ik hierbij moet kokhalsen of dat ik pijn krijg aan mijn ribben. Daarnaast ben ik erg snel vermoeid door de antibiotica en slaap ik veel. Wanneer ik te veel doe dan wordt het hoesten meer.

    heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Of heeft iemand tips voor mij om dit leefbaarder te maken?

    Reageer
    #2

    Heeej,
    ik heb net hetzelfde voor als jou maar ik heb nog geen onderzoek laten doen. ik heb schrik dat ze me niet gelove en me gewoon weer naar huis sturen zoals in het begin. Ik hoest nu al bijna 3 maand en vooral s'nachts en s'ochtends is het erg. Soms blijf ik ook zo in mijn hoest zitten dat ik geen lucht meer krijg. Af en toe hoest ik slijmen op maar dat is zelden. Ik maak me zorgen en ga volgende week naar de dokter maar heb schrik dat ze me gewoon naar huis sturen of dat ik iets ergs heb. Ik slaap ook heel slecht en heb voordurend hoofdpijn.
    Deze elende is allemaal begonnen de eerste dag van de grote vakantie en is nu nog aan de gang. Soms is de hoest minder maar na een tijdje wordt hij weer erger. ik ben ten einde raad en heb internet al helemaal afgezocht.

    groetjes claudia .

    Reageer
    #3

    Hey,

    Ik heb sinds 1 á 2 weken hetzelfde probleem. Ik heb enorme hoestbuien waarbij de tranen in mijn ogen springen en het pijn doet in mijn ribben en in mijn longen op m'n rug.
    Iedere keer als ik wakker wordt lijkt van binnen alles helemaal dicht te zitten en kan ik gewoon geen ademhalen.
    Ik schrik dus iedere keer zonder adem wakker en moet dan zo hard mogelijk hoesten om weer een beetje lucht te krijgen. Ik heb inderdaad ook tijdens het hoesten dat het soms zo hard gaat dat ik ervan moet overgeven, terwijl ik helemaal geen buik/maag klachten heb.
    Ik heb me nog niet laten onderzoeken maar ga maandag naar de huisarts. Als jij ondertussen al wat meer weet dan hoor ik het graag.

    Reageer
    #4

    Dag Sander, lees de folder van het Nederlands Huisartsen Genootschap over hoesten.

    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBR7a.htm

    Reageer
    #5

    Net als Annie en Claudia heb ik ook last van langdurig hoesten. Al twee maanden hoest ik slijm op, maar dit is vrijwel altijd doorzichtig. Slecht slapen en hoofdpijn horen er ook bij. Een week of drie geleden naar de huisarts geweest. het voelt en klinkt niet als een longontsteking.

    De huisarts dacht aan een verwaarloosde bronchitis. Dus ik kreeg een blauw puf apparaat. De eerste week hielp het wel. Minder benauwd als ik liep en geen grove langdurige, naar adem happende hoestbui meer. Maar afgelopen week haalt de puf niets meer uit Iedere dag wordt de kuch weer erger. Echt slijm zit er niet in mijn longen. Maar wat het wel is wat me laat hoesten...

    Ik hoor het graag als jullie weten wat het is.

    Reageer
    #7

    Ik ben heel erg benieuwd of iemand van jullie er inmiddels al achter is wat er aan de hand is, wan tik loop sinds begin november met hetzelfde....dat is inmiddels 2,5 maand. Heb een antibiotica kuur gehad..zelfs een prednisonkuur van 10 dagen en die heb ik vorige week afgemaakt en wat denk je???? Het begon weer met hoesten en benauwdheid (hoesten was onder de kuur ook nooit echt weg) en sinds vandaag is de kriebelhoest terug! o, wat ben ik daar gelukkig mee. Ik kan echt wel janken! Ben het zo zat! volgende week krijg ik ook een longfunctietest. We zullen zien, maar ik heb eigelijk geen geduld meer!

    Reageer
    #8

    Sinds september heb ik verkoudheids klachten. Ik begon met veel niezen. Kreeg erna een loop neus. Pijn mijn hoofd. Ik voelde me koortzig en moe. Ik sliep weinig voornamelijk door het hoesten in de nacht. (zeehonden hoest) Ik moest zo erg hoesten dat ik geen luchtkreeg. Ook dicht zittende ooren, alsof ik onderwater naar gesprekken van ensen lusterde. Van de dokter een kuur gekregen die niets hielp. Bij de aphotheek een neusspray gehaald die mijn neus en oren meteen open maakte. En een kuur in bruistabletten. De meeste klachten waren weg door de medicijnen van de aphotheek. Daarna kreeg ik last van mij bovenkaak en het tandvlees. En de slapeloosheid en hoesten is de ene keer erger dan de andere keer. Weer bij de dokter geweest deze maand. Die stuurde me door naar de KNO arts. Die keek in mijn kaakholtes met een slangetje. In mijn linker holte zat extreem veel slijm. nu weer een dubbele kuur gekregen. Het lijkt nu minder te worden ook al heb ik het wel benouwder. Als het over 2 weken nog niet weg is krijg ik een CT scan om te kijken of het chronisch is. Ben erg benieuwd naar jullie reakties. Veel gezondheid!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het lijkt erop dat de eerste infectie zich uitgebreid heeft. Mijn vraag zou zijn hoe het met jouw algemene conditie is gesteld? Je ziet deze klachten namelijk meer bij mensen die eigenlijk niet zo fit zijn, of al ouder zijn. Maar het kan natuurlijk zijn dat je pech hebt en dat de doorgangen naar en tussen jouw holtes kleiner zijn dan normaal en daardoor eerder dicht gaan zitten. Daniëlle, van harte beterschap gewenst, en als je nieuws hebt of tips voor anderen, laat dan graag weten.

    Reageer
    #10

    Ik heb sinds enkele weken een akelige kriebelhoest. Ik heb hiervoor Kenacort en Codeine geslikt. Ik heb ook al lang een hele droge keel en moet 's nachts geregeld drinken. Ik wordt soms spontaan wakker in een hoestbui. Het slaat ook op mijn stem. Sinds afgelopen week is het verergerd en heb ik ademgebrek als ik moet hoesten. Op een gegeven moment zelfs zo erg dat ik met een ambulance naar de spoedeisende hulp ben gebracht. Geen allergien via bloed gemeten en de longfoto was schoon. Ik heb een Foster spray gekregen voor de bronchien en dat maakt het tijdelijk makkelijker om te hoesten. Het is nog onduidelijk wat er precies aan de hand is. Stembanden? Astmatische reactie op hoest? Eplileptische reactie? Ik heb binnenkort afspraken bij de longarts en logopedie. Ik hoop dat iemand een bericht met mogelijke oplossingen post...

    Reageer
    #11

    Hallo,,

    ik heb het zelfde gehad gisteravond voor dat ik wou slapen,, had al paar keer ernstig staan hoesten maar was meer slijm,,
    en gister avond moest ik weer hoesten en toen wou ik naar lucht happen maar die kreeg ik maar niet dat duurde wel een halve minuut!! en toen rustig proberen te blijven mja toch wel schrikken!

    en vanochtend precies het zelfde,, maar ik heb het alleen als het zomer is heel raar!!

    Reageer
    #12

    In de zomer is de lucht veel droger, dus misschien een glaasje water naast je bed zetten en als je last krijgt een klein slokje nemen en de mond en keel even spoelen.

    Reageer
    #14

    Hoi, ook ik loop nu zo'n 3 weken rond met deze klachten. Hoewel het lijkt dat ik geen verkoudheid heb (geen loopneus e.d.) kan ik wel voelen bij het hoesten dat er ook in mijn hoofd een enorme druk aanwezig is, wat erop zou duiden dat mijn sinussen ook verstopt zitten. Stomen met de bekende Rhinocaps geeft helaas geen resultaten.
    Het hoesten is gewoon beangstigend. Vanwege het niet kunnen krijgen van lucht na het hoesten (vaak zo'n 15 seconden, wat erg lang is nadat je hebt uitgeademd tijdens het hoesten!)heb ik ook contact opgenomen met de huisartsenpraktijk. Hier ben ik telefonisch afgescheept door de assistente met codeïne. Dit middel ben ik echter gestopt omdat het geen droge hoest is maar een hoest VANWEGE het slijm (wit, taai en veel!). Nu bij de supermarkt bruistabletten gehaald met acetylcysteïne (fluimucil) en hopen dat dit het ophoesten van het slijm wat makkelijker maakt en dat ik niet gewurgd wordt door mijn eigen keelspieren + klieren na het hoesten. Zelf denk ik wel dat er een infectie of ontsteking aanwezig is, dus volgende week maar erop staan de huisarts te spreken.

    Reageer
    #15

    Als je zoveel slijm hebt, ben je dan ook benauwd of adem je moeilijker?

    Reageer
Reageer op: langdurig hoesten, geen adem kunnen halen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief