poliep

  • #1

    hallo een maand geleden is er bij mij een poliep ontdekt in de keel en over drie weken moet ik het verwijderen omdat mij stem altijd hees is omdat ik er erg tegenop zit ben ik aan het nadenken of ik het moet verwijderen mijn vraag is is dat belangrijk om te doen of kun je het ook laten zitten alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Wat is de reden van het verwijderen van de poliep? Bestaat er een kans dat het kwaadaardig is? Dan lijkt mij de beslissing niet zo lastig. Als je het al zo lang hebt, waarom wilde je nu dan toch een onderzoek waarbij het aan het licht gekomen is. Wat was daarvan de reden? Had je er last van? Werd het erger?
    Ik neem daarnaast aan dat je de juiste nazorg hebt: logopedie, omdat de oorzaak van poliepen vaak gelegen is in verkeerd gebruik van de stembanden, bijvoorbeeld keelschrapen, veelvuldig kuchen en te luid spreken.
    Ik neem aan dat je niet rookt en geen last hebt van refluxklachten (maagzuur) omdat je door die mogelijke oorzaken weg te nemen ook al de poliep kunt verhelpen. Al met al nogal wat onduidelijkheden om een serieuze reactie te geven.
    Dat je twijfelt is in ieder geval begrijpelijk. je kunt ook je KNO-arts nogmaals vragen wat nu precies de reden is van de gewenste verwijdering van je poliep.

    Reageer
    #3

    Een larynxcarcinoom ter hoogte van de stembanden zal moeten worden uitgesloten. Vandaar verwijdering en weefselonderzoek.

    Reageer
Reageer op: poliep


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief