Overal ‘gekmakende’ jeuk!

  • #1

    Hallo,
    Ik ben een vrouw van 25 jaar oud en heb sinds een tijd een groeiende last van jeuk. Meestal is het alleen op m`n hoofdhuid en in m`n nek. Maar er is geen roos meer (was er wel), het voelt normaal als ik het aanraak. Maar de jeuk blijft. Het kan zo erg zijn dat ik er snachts van wakker word.

    Verder heb ik 'constant' plekjes in m`n nek, op m`n armen, benen, rug, overal eigenlijk, die plotseling kunnen gaan jeuken. Er is niets te zien.
    Dit opzichzelf is al aardig gekmakend, ik ben constant aan het krabben, het leid me van alles af. Het is erg vermoeiend om dat steeds maar te voelen en tot nu toe heb ik niets kunnen vinden dat ertegen helpt.

    Vandaag voor het eerst bereikte het probleem een hoogtepunt. Ik ging naar buiten voor een wandeling en wat frisse lucht. Na een paar minuten lopen werd de jeuk op verschillende plekken erger. M`n hoofdhuid en nek eerst, daarna ook armen en uiteindelijk m`n benen.
    Op m`n benen was het anders dan op andere plekken, het voelde eerst als een vreselijk irritante gevoeligheid voor m`n broek die uiteraard tegen de huid aan beweegd. Normaal voel je dat amper. Maar nu jeukte dat verschrikkelijk.
    Het werd erger en erger tot ik bijna in tranen was van het gevoel. Jeuk is niet zo erg zou je zeggen, maar als het zo erg word en je kan er niets aan doen is het echt vreselijk naar en overweldigend. Bij iedere meter werd het erger, tot het half brandend aanvoelde. En ik wilde niets liever snel dan weer thuis zijn om het te stoppen, en om te kijken naar wat er in hemelsnaam mis was.
    Het duurde eindeloos voor m`n gevoel.
    Ik werd duizelig, kreeg het ontzettend heet, kreeg een belachelijk sterk dorstgevoel en m`n vingers kregen een warm kloppend gevoel. Ik was bang dat ik flauw zou vallen of zoiets. Ik weet daarom niet zeker of het bij 'huid en haar' hoort, maar weet ook niet waar ik het anders moet plaatsen.

    Flauwvallen gebeurde niet gelukkig. Toen ik thuis aankwam was de duizeligheid weg een paar tellen nadat ik was gaan zitten. Toen ik m`n benen bekeek was er niet veel zichtbaar, wel wat licht rode vlekkerige gebieden maar geen uitslag. Het is nu, een 15 minuten later ook alweer helemaal weg.

    Ik word gek van deze jeuk. Ik gebruik geen andere wasmiddelen (daar dacht eerst ik aan) of zoiets. Wat is er mis? De jeuk op m`n benen is nu weg, maar de jeuk in m`n nek is altijd aanwezig, ook de kleine jeukende plekjes overal op m`n huid en op m`n hoofdhuid. Er is, zoals ik al eerder zei, niets te zien op die plekjes.

    Ik wil heel graag advies, ik weet niet meer wat ik moet doen. Zelfs een wandeling maken is nu een echt overweldigend nare bezigheid.

    Maren.

    Reageer
    #2

    ben je hiermee naar de huisarts geweest? Dat lijkt me hier toch echt het beste, gewoon morgen even langsgaan.
    hij kan
    a. kijken wat voor uitslag het precies is en naar aanleiding daarvan:
    b.bloedonderzoek aanvragen.
    c. doorsturen naar specialist.
    het beste, Brenda

    Reageer
    #3

    De medische naam voor de verschijnselen die je beschrijft is gegeneraliseerde pruritus, oftewel jeuk over het gehele lichaam.

    Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor jouw klachten van jeuk, waaronder diverse interne aandoeningen zoals bijvoorbeeld een allergie of urticaria. Maar er zijn ook andere oorzaken die zorgvuldiger zouden moeten worden uitgezocht.

    Overleg met de huisarts.

    Mogelijk zijn er andere gezondheidsaanwijzingen voor aanvullend onderzoek. Heb je andere symptomen? Of zijn er andere zaken die je de laatste tijd opvallen aan je gezondheid?

    Reageer
    #4

    Bedankt Muriël en Brenda,
    Ik was er ondertussen ook op uitgekomen dat ik toch maar naar de huisarts moet gaan. Ik ben stiekem een klein beetje bang voor dokters, dus doe het niet snel. Maar m`n moeder, die A verpleegkundige is, vond ook al dat het beter was als er wat beter naar gekeken word.
    Dus morgen naar de dokter.

    Muriel, niet echt. Ik heb wat losse klachten, sommige al jarenlang. Dit zijn ze zo`n beetje:

    -Aanhoudende vermoeidheid (al jaren), maar is zo`n 4 jaar geleden onderzocht (bloedonderzoek) en er kwam niets uit.
    -Last van gevoeligheid voor allerlei soorten eten, soms niet, soms wel. Ik kan er geen duidelijkheid in vinden. Maar het is voornamelijk kaas, melk en sommige soorten brood denk ik. Soms lijkt aardappel niet goed te zijn, soms soya ook niet. Ik weet het niet precies, Het is maar een beetje gokken.
    -Slechte lichaamshouding, zwakke nek.
    -Concentratie moeilijkheden die op ADD lijken. (word wel onderzocht)
    -Als ik geen L-lysine gebruik heb ik vaak een koortslip, het kan in periodes om de paar weken komen of tijdens iedere menstruatie periode. (Maar de tabletten helpen erg goed)

    Dat is het denk ik.
    Laatst zei iemand dat m`n gelaat er gelig uitzag, maar ik zag het zelf niet. Dus ik weet niet of dat ook echt zo was. Ik gebruik multi vitaminen dus ik kan me amper voorstellen dat ik bloedarmoede heb of zoiets.

    Sorry dat het zo`n lang bericht zo lang is geworden. Maar ik bedacht dat het handig zou zijn als ik alles zou noemen. Omdat ik zelf echt niet weet wat met wat te maken kan hebben.

    Ik heb trouwens de gegeven namen opgezocht met google. De uitslag, als die er is, staat niet hoger dan de huid zeg maar. Het is veel minder duidelijk dan dat. Gewoon wat rood en vleggerig, maar niet meer.
    Maren.

    Reageer
    #5

    Ik zou niet verbaast zijn als een zeldzamere allergie de oorzaak zou zijn omdat je een overgevoeligheid hebt tegen nog onbekende voedingsstoffen en omdat de huidreactie een allergische reactie lijkt te zijn.

    Reageer
    #6

    Oh, ik vergeet iets belangrijks!
    Als ik s`nachts wakker word voel ik me vaak erg onprettig. Benauwd en oververhit, overmatig dorstig maar ook een soort van misselijk waardoor ik niet makkelijk veel drink op dat moment.
    Soms heb ik dat s`morgens ook.
    In sommige periodes heb ik dan een raar pijnlijk gevoel tussen de schouderbladen, eronder zeg maar.

    En vorige maand, ongeveer de eerste 2 weken denk ik, was dat nogal erg. Ik had ook een dag of 10 verhoging en een verhit/moe/draaierig gevoel overdag. Maar verder niets. Ik dacht toen grappig genoeg dat ik zwanger was. Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat de jeuk op m`n hoofd en nek ook toen ergens begonnen is.

    Reageer
    #7

    het is goed dat je morgen naar de huisarts gaat, het is belangrijk dat je al deze klachten verteld, een bloedonderzoek zal dan zeker volgen, naast de algemene waarden, zal hij o.a. leverfunctie en die van de schildklier testen.
    ook een galprobleem is mogelijk.
    hoe dan ook, door de opsomming van je klachten ben ik er nog meer van overtuigd dat je naar de huisarts moet, je kunt al de klachten het beste even op een briefje schrijven en aan hem voorleggen,
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #8

    Kees, sorry, ik zag je reactie daarnet niet. Misschien wel inderdaad. Maar toen de huisarts m`n bloed had laten testen, weliswaar vier jaar geleden, zei hij dat hij niets zag dat daarop wees. De klachten wat betreft voedsel waren toen dezelfde.

    Brenda, ja.. ik hoop dat het niets blijvends of ergs is. Maar ik ga het morgen wel zien.
    Vier jaar geleden heeft hij met de bloedtest ook gekeken naar de schildklier werking meen ik me te herinneren.

    Ik ben een beetje bang dat hij het allemaal maar weer onzin/onbelangrijk vind. Hij zei toen dat hij dacht dat het lag aan dingen die ik in m`n kindertijd heb meegemaakt. Maar ik heb dat nooit echt kunnen geloven. De vermoeidheid misschien maar de rest..
    Maar ik weet het ook niet natuurlijk, ik ben geen dokter.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Maren,

    Ik weet het, het is verschikkelijk. In mijn geval noem ik het een warmte / inspanningsallergie. Een hormoonkwestie. Ik gebruik Semprex (allergietabletten). Ik viel op den duur wel echt flauw en mijn huid ging (na jaren) opzwellen. Het trok wel weer weg, maar je bent zo beroerd als een hond en het is gewoon gevaarlijk. Sterkte Jeannette

    Reageer
    #10

    Uitslag bij lichamelijke inspanning
    http://www.dokter.nl/forum/Allergie/41473-uitslag.html

    Pijnlijke prikkels bij inspanning, warmte, emoties, etc.
    http://www.dokter.nl/forum/Allergie/212056-Weet-niet-wat-het-is.html

    Ziek voelen door warmte, huid en slijmvliezen
    http://www.dokter.nl/forum/Allergie/224622-ziek-voelen-door-warmte-huid-en-slijmvliezen.html

    Reageer
    #11

    Ik herken mij in het bovenstaande verhaal. Hoe is het afgelopen en heeft het voor jou gewerkt? En misschien tips voor mij? 🙂

    Reageer
    #13

    hoi.Ik ben blij dat ik niet de enige ben. Ik ben 24 jaar en heb sinds een paar maanden last van niezen,hoesten,jeuk overal, vermoeidheid.Ik weet hoe vervelend jeuk overal kan zijn. Ik kan 's nachts er zelf ook niet van slapen.Ik denk dat mijn jeuk gerelateerd is aan mijn puppy die ik voor vier maanden had. Ik had hem moeten weg geven omdat ik niet met die klachten kon leven. Ik had ook gehoord dat medicatie heel veel bijverschijnselen hebben. Ik moet morgen naar de arts mijn hele appartement schoon boenen en alles open zetten hopelijk word het beter. Misschien ben ik ook allergisch voor cigs geworden.
    Hoe gaat het trouwens met jou verder? Morgen vroeg naar de huisarts.
    gr d

    Reageer
    #14

    Hallo ook ik had veel jeuk op hooft en in mijn hals,veel uitslag en slecht slapen.Gebruik nu selsun van de drogist.Ga sávonds mijn haar hier mee wassen en na douchen smeer ik mijn lijf met selsun in zoals je met bodylotion doet.Niet je gezicht.Hier s'nachts mee slapen en s'morgens afspoelen onder de douche.Dit doe ik 1x in het jaar.Helpt bij mij wel.Tis een soort huidschimmel wat je hebt.Succes.

    Reageer
    #15

    Hoi. Ik heb sinds 2 dagen ook hevige jeuk, en ik word er nu al gek van! De jeuk is vooral op mijn hoofdhuid, in mijn nek en op mijn (onder)armen. Mijn schouders en mijn gezicht jeuken ook soms hevig. Ik weet echt niet waar het vandaan komt, en ik zie ook nergens enige vorm van vlekken, broebeltjes... Ik dacht eerst dat ik misschien allergisch was aan mijn gelnagels. Ik heb deze nu een week en sinds 2 dagen is de jeuk begonnen. Op het internet lees ik echter dat als je allergisch bent voor gelnagels, dat je vingers en handen rood gaan zien en pijn gaan doen.Dit is bij mij niet het geval. Als de jeuk maandag niet beter is ga ik ook naar de huisdokter. Ik word er echt gek van!
    groetjes, Laura

    Reageer
Reageer op: Overal ‘gekmakende’ jeuk!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief