Netelroos, urticaria, galbulten

 • #1

  Hoi Allemaal,

  Ik heb sinds vorige week onder mijn arm (ten hoogte van mijn tepel zegmaar, maar dan niet aan de voorkant van mijn borstkast maar onder mijn arm). Last van een plek wat op een schaafplek lijkt, dit blijft echter zitten en lijkt niet weg te gaan.

  Nu heb ik sind kort ook een soort plek op mijn bovenarm, het lijkt op een wondje waarvan de bovenste huid is weggeschaafd, je ziet de nieuwe huid zegmaar maar er omheen zit een randje. Het lijkt dus gewoon op een klein wondje.

  Mijn vriendin zegt dat dit netelroos kan zijn, nu heb ik geen idee wat dit is.

  Lijken deze sypmtonen op netelroos en wat houdt dat eigenlijk precies in, is het erg? Raden jullie me aan naar de huisarts te gaan?

  Reageer
  #2

  Hoi Allemaal,

  Ik heb sinds vorige week onder mijn arm (ten hoogte van mijn tepel zegmaar, maar dan niet aan de voorkant van mijn borstkast maar onder mijn arm). Last van een plek wat op een schaafplek lijkt, dit blijft echter zitten en lijkt niet weg te gaan.

  Nu heb ik sind kort ook een soort plek op mijn bovenarm, het lijkt op een wondje waarvan de bovenste huid is weggeschaafd, je ziet de nieuwe huid zegmaar maar er omheen zit een randje. Het lijkt dus gewoon op een klein wondje.

  Mijn vriendin zegt dat dit netelroos kan zijn, nu heb ik geen idee wat dit is.

  Lijken deze sypmtonen op netelroos en wat houdt dat eigenlijk precies in, is het erg? Raden jullie me aan naar de huisarts te gaan?

  Netelroos oftewel urticaria geeft klachten als jeuk, door overgevoeligheid. Er zijn verschillende soorten urticaria. Kijk op http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=ziektebe...den=ziektebeeld_item voor wat meer uitleg. Succes, maar ik betwijfel of dat het is. Ga er anders even mee naar de huisarts.

  Reageer
  #3

  ik heb zelf neteleroos en dat is niet wat jij beschrijft.
  Neteleroos zijn allemaal bultjes wat lijken op muggebeten en zodra je er 1 open krapt komen er meer en ze blijven ook maar jeuken, het lijkt mij meer op huid griep, gaat zelf weer over maar jeukt ook niet en is ook een plek waar het op lijkt dat het vel er af is.
  Ik zou als ik jou was toch even naar de huisarts gaan om raad te vragen en als je wel neteleroos hebt kun je daar medicijnen voor krijgen.
  Groetjes Riemke21...

  Reageer
  #4

  Het lijkt mij meer op een tekenbeet, want dat heb ik zelf ook gehad is het een ronde plek met een rand erom heen en ruw van binnen?? Als je twijfelt naar de dokter gaan hoor want als het wel een tekenbeet is en daar komt die plek vandaan dan kan het de ziekte van lyme zijn en dat moet je behandelen. Door een bloedonderzoek kunnen ze kijken of het werkelijk zo is.

  Reageer
  #5

  hallo,

  Is het geen hondenring, Dit is besmettelijk voor je lichaam als je er 1 hebt en je doet er niets aan kan je er meer krijgen! dus ik zal maar even naar de dokter gaan. Wat de andere benaming voor hondenring is weet ik niet. Heb het zelf ook keer gehad. Ik heb ook netelroos gehad maar wat jij omschrijft lijkt niet op netelroos maar wel op hondenring.

  groetjes nicole

  Reageer
  #6

  Hi,

  Sinds een paar dagen heb ik last van (vrij lichte) Netelroos. Ben vandaag dus ook naar de dokter geweest die dit ook bevestigde en mij pillen heeft meegegeven die de symptomen onderdrukken. Zowel mijn dokter als alle medische sites die ik op internet kon vinden zeggen dat Netelroos niet besmettelijk is. Wat volgens mij ook kan kloppen aangezien het niet meer is dan een allergische reaktie op '"iets".

  Mijn vriendin werkt in een verzorgingstehuis waar de dokter gezegd schijnt te hebben dat Netelroos weldegelijk op de lijst van besmettelijke aandoeningen staat.... met alle gevolgen van dien voor mijn vriendin. Ik mag er nu zelfs niet meer binnenkomen om haar op te halen.

  Wie heeft er nu eigenlijk gelijk? Denk ik er te gemakkelijk over of zouden de zorginstelling het bij het verkeerde eind hebben?

  Bvd

  Reageer
  #7

  Urticaria, of netelroos, is absoluut niet besmettelijk. Het is een allergische reactie van jouw eigen lichaam. Het middel dat je van de dokter hebt gekregen is ook een middel dat die allergische reactie remt.
  Je begrijpt waarschijnlijk dat iets dat is ontstaan door een allergie niet besmettelijk is. Het wordt immers niet veroorzaakt door een bacterie, schimmel, virus of protozoo.

  Reageer
  #8

  Ik denk dat de arts wondroos bedoelt dit is wel besmettelijk moet ze nog maar een keer goed vragen.
  Waar zit het? Dat je nu bij iemand niet meer binnen mag komen vind ik nog al drastisch
  groetjes Bernadette

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  We hebben het nog even nagevraagd, maar ze blijven volhouden dat er "bepaalde vormen van netelroos" toch daadwerkelijk besmettelijk zijn.
  En de reden dat ik er niet meer binnen mag komen, m'n vriendin zich elke ochtend goed moet ontsmetten en zo min mogelijk contact mag hebben met de bewoners is puur uit voorzorg, zo wordt er gezegd.

  Maar goed, de pilletjes werken in ieder geval perfect. Ik kan weer rustig slapen 🙂

  Reageer
  #10

  Waar zit de netelroos?

  Reageer
  #11

  Ik heb er maar 2 dagen last van gehad. De eerste dag zat het vooral op de voorkant van m'n onderarmen, de binnenkant van m'n bovenarmen, de heupstreek en de bovenbenen. De tweede dag had ik eigenlijk alleen last van m'n voeten en m'n onderbenen. Daarna ben ik, zodra ik wat merkte, een pilletje gaan slikken.

  Reageer
  #12

  hoi allemaal

  ik heb al mijn hele leven netelroos.
  netelroos krijg je van temperatuur verandering

  groetjes anoniem

  Reageer
  #13

  Netelroos (urticaria, galbulten) kun je onder andere krijgen van temperatuurverandering.

  Er zijn verschillende prikkels die netelroos kunnen veroorzaken: (allergie voor) geneesmiddelen (zoals pijnstillers en antibiotica); acute of chronische infecties (vooral veroorzaakt door bacteriën); fysische prikkels (koude, warmte, zonlicht, lichamelijke inspanning...); voedseltoevoegingen (kleurstoffen e.d); allergie voor voedingsmiddelen (vooral schaaldieren en bij kleine kinderen melk, ei en soja); allergie voor ingeademde producten (zoals oplosmiddelen en dierlijke huidschilfers); insectensteken en -beten (van bijen, vlooien, muggen etc. Bij vlooien en muggen is het een allergische reatie op eiwitten in het speeksel van deze dieren, bij wespen- en bijensteken bevat het gif zelf o.a. weer histamine); interne ziekten (zoals hormonale stoornissen en stofwisselingsziekten); contact op de huid met bepaalde stoffen

  Reageer
  #14

  Sinds half juli heb ik in toenemende mate last gekregen van rood-witte jeukende bulten op mijn lichaam.
  Dit bleken galbulten (ook wel urticaria of netelroos genoemd) te zijn.
  Ik heb een bloedtest gedaan en hieruit bleek dat ik geen allergie o.i.d. heb. Van mijn huisarts heb ik Tavegil (een anti-histamica) gekregen om de jeuk en bulten tegen te gaan. Echter, ik vind het niet fijn om deze medicijnen te slikken omdat ik er duf van wordt.
  Ik slik ze alleen wanneer ik de galbulten op voel komen.
  De laatste tijd is het vooral erg onplezierig, omdat de bulten ook op mijn gezicht en nek verschijnen (vooral na het sporten). Mijn oogleden worden dik en mijn gezicht zwelt helemaal op. Ook is mijn lip al een aantal keren opgezwollen geweest.
  Ik heb totaal geen idee wat ik moet doen. De huisarts weet niet wat het is en ik moet het met m'n medicijnen doen.
  Heeft iemand ervaring hiermee? En is het wellicht aan te raden om naar een homeopaat te gaan?
  Ik hoor het graag van u!

  Reageer
  #15

  Indien een duidelijke oorzaak van de urticaria wordt gevonden moet de oorzaak natuurlijk worden weggenomen. In het geval van geneesmiddelen kan dit soms een probleem opleveren. Stop in ieder geval nooit medicijnen zonder dit eerst met e arts te overleggen die de geneesmiddelen heeft voorgeschreven.

  Antihistaminica zijn geneesmiddelen die ervoor zorgen dat de histamine niet zijn ontstekingsbevorderende uitwerking heeft. Over het algemeen werken deze medicijnen goed en zorgen ervoor dat de urticaria goed worden onderdrukt. Soms is het nodig deze medicijnen langere tijd te gebruiken tot de urtiaria vanzelf zijn ‘uitgedoofd’

  In de meeste gevallen is er sprake van ‘acute urticaria en is de huidreactie van korte duur. In het geval van chronische urticaria is het niet mogelijk een voorspelling van de duur van de urticaria te doen. In extreme gevallen kunnen chronische urticaria een jaar of langer duren. In deze gevallen is meer uitgebreid onderzoek naar de oorzaak aan te raden. Zoals gezegd levert dit helaas, ondanks uitgebreid speurwerk, in veel gevallen niet veel op.

  Reageer
Reageer op: Netelroos, urticaria, galbulten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief