Bobbel achter oor en nek

  • #1

    Hallo,

    Heb sinds een week een bult achter mijn oor. Deze is erg pijnlijk, precies tussen mijn rechter oorschelp en mijn hoofd. Het lijkt wel of deze bult/bobbel ook in mijn nek zit precies op mijn halsslagader. Als ik beide kanten voel is rechts mijn hals veel harder en lijkt de ader wel opgezet ofzo.

    Geen idee of het nu 1 of 2 aparte bobbels zijn maar ik heb al een paar dagen continu hoofdpijn van mijn hals tot mijn hoofd precies door de bulten heen en kan mijn hoofd niet meer ver draaien naar links, komen mijn nek en oor onder spanning te staan. Heb al gezocht op internet en hier op het forum maar weet het niet goed.

    Iemand een idee wat het is of een advies voor me, begin me toch beetje zorgen te maken...

    Reageer
    #2

    Met acute klachten kun je het beste naar de huisarts gaan. In jouw geval is dat zeker verstandig omdat de huisarts lichamelijk onderzoek kan doen en dus jouw beschrijving kan interpreteren. Daarnaast kent de huisarts jouw medisch dossier waar alles in staat wat jouw ziektegeschiedenis betreft. Ga dus naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Ok, bedankt voor je reactie en advies. Ga morgen meteen afspraak maken.

    Reageer
    #4

    Hopelijk is het een talgbultje of een vetbultje, die zijn onschuldig. Een talgbultje gaat vanzelf weg of kan gemakkelijk verwijderd worden, en een vetbultje kan als het echt opvallend groot wordt wegesneden worden. Een gezwollen en actieve lymfeklier is de derde voor de hand liggende mogelijkheid.

    Maar wat ik zorgelijk vind is dat je zegt dat je halsslagader opgezet lijkt en dat je je hoofd niet goed kunt draaien.

    Een stijve nek is meestal een gevolg van spanning of een infectie, dat zou weer goed passen bij de gezwollen lymfeklier.

    Maar omdat jouw beschrijving geen objectieve weergave is van de symptomen, is het niet mogelijk zonder lichamelijk onderzoek meer over jouw bultje te vertellen. Naar de huisarts dus.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor je reactie, ga morgen afspraak maken bij dokter. De bult/bobbel in mijn nek begint te kloppen en doet zeer (stekende pijn). Zit achter mijn rechterkaak op/tegen mijn halsslagader aan. Bezoekje aan de arts kan inderdaad geen kwaad.

    Reageer
    #6

    Ben bij de dokter geweest en is inderdaad een verstopte talgklier waar een ontsteking in zit.

    Mijn afweersysteem is ook dik in orde omdat de bult in mijn nek de lymfeklier is die zijn werk goed doet.

    De pijn komt waarschijnlijk door de ontsteking. Al met al goed nieuws (talgklier laat ik in de toekomst verwijderen).

    Reageer
    #7

    Eind goed, al goed.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo, veel dezelfde klachten. Loop al een paar jaar met veel pijn in nek en rug, na onderzoeken en scans, blijken 2 hernias in mijn nek en twee in mijn rug+slijtage. Daarbij stellen ze ook het carpaaltunnelsyndroom voor. Nu heb ik alleen al zeker 4 weken onder, achter in mijn nek, onderkant hoofd, naar omhoog, gemene hoofdpijn en nu bijna 2 weken kan ik mijn rechter kaak niet meer op mekaar krijgen. Sinds een paar dagen wordt de harde bult, rechts in midden nek(waarschijnlijk de plaats van de hernia?), steeds harder, groter maar ook pijnlijker. Ik word helemaal gek, iedere ochtend heb ik het gevoel alsof ik weer 10jr ouder ben geworden, terwijl ik een paar jaar geleden iedere ochtend om 6uur eerst 5km ging hardlopen, voordat ik mijn drie dochters naar school bracht en zelf aan de studie/werk.
    Ik kan bijna niks meer en slik teveel medicijnen, die eigenlijk niet genoeg werken. De eerste nek-pijnblokkade hielp iets, alle andere injecties in schouders, nek en polsen, vrijwel niets. Operatie? Nee, de artsen zijn van mening dat de zenuwen toch nog genoeg ruimte hebben en ze me maar aangemeld hebben bij het Centrum voor Chronische Pijn. Op MRI van mijn hoofd waren gesprongen bloedvaatjes te zien maar dat betekende niks volgens hun. Na het een, weer iets anders, ik wil weer lekker gek doen met m'n kindjes en energie voelen als ik mijn ogen open doe. Is daar iemand?

    Reageer
    #10

    Heeft de huisarts deze groeiende bult onderzocht? Het kan zijn dat het een sterk verkrampte spierknoop is maar misschien is het iets anders dat je nog niet wist en dat losstaat van de huidige klachten. Het feit dat je de kaken niet goed kunt sluiten dient ook onderzocht te worden. Ga naar de huisarts, en misschien wil je laten weten wat de uitslag was van het onderzoek. Bovendien kent de huisarts jou en kan hij jouw huidige klachten in het licht plaatsen van jouw medische voorgeschiedenis.

    Reageer
    #12

    hallo ik wil vragen of iemand mij kan vertellen of ik me nog zorgen moet maken voor die bobbel onder t oor ze hebben bloedonderzoek en echo en biopt gedaan en wees uit dat t geen kwaadaardig tumor gaat dus goedaardig maar moet wel geopereerd worden maar moet nu eerst in de mri en dan 12 aug bij de dokter komen die t gaat opereren wie heeft zoiets meegemaakt

    Reageer
    #13

    Wat voor soort goedaardige tumor is het en waarom wordt deze tumor geopereerd?

    Reageer
    #14

    omdat die onder t oor zit t is een goedaardig gezwel maar de kno vond beter dat ik hem weg laat halen
    maar daar is een zre lange wachtlijst hij zei misschien 2 tot 6 maanden

    Reageer
    #15

    Als er zoveel risico is, wat is dan de afweging deze tumor te laten verwijderen. Bekende risico's zijn gehoorschade, evenwichtsstoornissen en schade aan de aangezichtszenuw en smaakzenuwen. Ik ben benieuwd naar jouw reactie.

    Reageer
Reageer op: Bobbel achter oor en nek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief