Gordelroos, herpes zoster

  • #1

    Ik heb een paar maanden terug gordelroos gehad ( ik ben echt 1 van de weinige jeugdige mensen die dat dus heeft, het is een andere vorm van waterpokken. Maar nu heb ik er dus witte littekenachtige bultjes aan over gehouden. Hierdoor voel ik me wel een beetje onzeker want ik wil ook gewoon naar het strand etc. maar je ziet die bultjes echt goed. Ik heb wel wat haar erover heen maar niet dat het alles bedekt!

    Weet ieand misschien hoe ik deze weg kan laten gaan

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Heej,

    Ik ben ook jeugdig (18) en bij mij heeft de dokter pas ook gordelroos geconstateerd. Gelukkig op een plek waar ik me geen zorgen maak of r littekens komen. Wat kan ik nog verwachten en waar moet ik rekening mee houden? Gaat studeren nog lukken de komende weken? Hoe is dat bij jou gegaan en hoelang heeft het bij jou geduurt, en hoe erg?

    Reageer
    #3

    hallo, mijn vriend heeft sinds een week gordelroos (waarschijnlijk), het zit op zijn zij en het zijn allemaal rode bultjes/blaasjes, ook heeft hij en soort van spierpijn er om heen en straalt uit naar zijn rug. Is dit normaal bij gordelroos? En weet iemand of er een zalfje of iets dergelijks voor is? Groetjes thelastv8

    Reageer
    #4

    Bij gordelroos heb je aan 1 kant van de romp hevige pijn en blaasjes op de huid.
    Zou naar de dokter gaan want de zenuwpijn kan heel hevig zijn. Maar dat merkt je vriend vanzelf.
    Behandeling met anti -viraal medicijnen

    Reageer
    #5

    Ik heb ook gordeloos gehad, maar dan op mijn gezicht. Dit is extreem pijnlijk. Mijn hele nek en hoofd deed pijn en ik was er erg ziek van. De pijn die je vriend heeft is dus 'normaal'. Ik heb toen wel goede pijnstillers en een anti-viraal middel gehad. Sterkte!

    Reageer
    #6

    Op mijn werk heeft een bewoner (ik werk in de zorg) gordelroos. Ik ben (zover ik weet) nog niet zwanger maar we zijn er wel mee bezig. Nu heb ik eens gehoord dat het erg gevaarlijk kan zijn om gordel roos te krijgen als je zwanger bent. Klopt dat? En hoe besmettelijk is het?
    Op mijn werk kan ik het niet vragen, omdat ik aan het solliciteren ben voor meer uren binnen mijn team. ALs ik nu zeg dat ik zwanger probeer te worden ben ik bang dat de uren naar mijn collega gaan.
    Hoe gevaarlijk is gordelroos...

    Reageer
    #7

    HOi, hoe gevaarlijk het in het begin van de zwangerschap is, weet ik niet, maar ik heb het gekregen met 25 weken zwangerscap en het is niet erg. Wel lastig, veel jeuk de pijn viel gelukkig wel mee, maar ik kon dus alleen maar met mentholpoeder de jeuk verzachten, verder krijg je er geen medicijnen voor. Het moet ook vanzelf weer over gaan. Dus voor zover ik weet, is het niet gevaarlijk in de zwangerschap omdat het om een huidinfectie gaat. Hoop dat ik je enigzins gerust heb kunnen stellen.

    Reageer
    #8

    De CBO-richtlijn 'Varicella' adviseert dat als waterpokken geconstateerd worden tijdens devroege zwangerschap (korter dan twintig weken), de zwangere ingelicht moet worden over de, zij het geringe, foetotoxiciteit van een varicellazostervirusinfectie en dat een uitgebreid echo-onderzoek bij 20 - 22 weken kan worden afgesproken om stricturen van de ledematen of andere symptomen van een foetale infectie op te sporen.

    De CBO-richtlijn adviseert eveneens dat aan een zwangere met een significant contact met een varicellapatiënt of bij verdenking op varicella gevraagd moet worden of ze (in het verleden) varicella heeft doorgemaakt.

    Bij doorgemaakte waterpokken in de anamnese of een eerdere vaccinatie (buiten Nederland) kan de zwangere worden gerustgesteld en behoeft geen verdere actie te worden ondernomen.

    Bij een negatieve anamnese voor varicella en indien het risicocontact minder dan 96 uren geleden is, moet de verloskundige of gynaecoloog (na overleg met de viroloog) dezelfde dag de serostatus bepalen.

    Als de uitslag 'seronegativiteit' aangeeft, moet VZIG worden toegediend.

    Als blijkt dat het contact minder dan 96 uren daarvóór heeft plaatsgevonden en de uitslag niet binnen die termijn bekend zal zijn, moet VZIG worden toegediend vóórdat de uitslag van de te bepalen serostatus bekend is, tenzij reeds waterpokken kunnen worden geconstateerd.1

    Als blijkt dat het contact langer dan 96 uur geleden heeft plaatsgevonden, heeft het geven van VZIG geen zin meer.

    Als blijkt dat reeds waterpokken geconstateerd kunnen worden, heeft het geven van VZIG geen zin meer.

    De CBO-richtlijn adviseert bij waterpokken bij een zwangerschapsduur vanaf twintig weken de zwangerschap niet electief door een inleiding of keizersnede te beëindigen, maar hiermee, wanneer de conditie van moeder en kind dit toelaten, minimaal tot vijf dagen na het ontstaan van de waterpokken te wachten. De pasgeborene dient passief te worden geïmmuniseerd, ook wanneer de zwangere VZIG heeft gekregen.
    Aan ouders en verzorgers moet kenbaar gemaakt worden dat zij kinderen met waterpokken niet mee moeten nemen bij een bezoek aan het ziekenhuis.
    Het is niet nodig om zwangere moeders in het bijzonder te informeren over waterpokken op een kinderdagverblijf of een school waar hun eigen kinderen verblijven. Het contact met andere kinderen tijdens het brengen en halen van de eigen kinderen is namelijk geen risicocontact.

    bron: http://www.rivm.nl/cib_xda/protocollen/varicellaenherpeszosterpda.html

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Mijn man heeft gordelroos en mag niet bij kinderen komen van wege besmetting. Weet u hoe lang dit kan duren voor hij weer bij zijn kleinkinderen kan komen. Want het zit toch onder zijn kleding.

    Reageer
    #11

    Ik heb gorgelroos en heb een kuur gehad van zeven dagen en daarna zijn er geen medicijnen maar. Maar ik heb nog steeds pijn. is er misschien een homopathisch middel?
    Als ik maar niet meer zo'n pijn heb. Gaarne een gunstig bericht.

    Reageer
    #12

    ja, er zijn middelen in de homeophatie, je kunt het beste even een afspraak maken met een Homeophaat.
    succes, Brenda

    Reageer
    #13

    Hallo,

    Ik heb sinds ongeveer een week last van branderig en pijnlijk aanvoelende jeukbultjes. Er zit een groepje van 9 bultjes met inmiddels korstjes erop - van zo'n 1.5 cm in doorsnee op mn rechter schouderblad, 3 bultjes boven mn rechterborst en sinds gisteren 1 bultje links midden op mn rug en tenslotte een bultje bovenin mn bilspleet. Dat lijkt me nogal ver uiteen voor gordelroos..of niet?

    Ik heb vanmorgen de huisartsen centrale gebeld en daar zei een arts dat het gordelroos is. (toen had ik het bultje bij mn billen nog niet ontdekt) Maar toch twijfel ik want ja, ik heb er erg last van maar de heftigheid van de pijn zoals die beschreven wordt bij gordelroos herken ik niet.

    Is dit gordelroos of zal ik toch maar even terugbellen of maandag naar de huisarts gaan. Kan dit niet een allergische reactie zijn? Ik ben nl heel misschien zwanger dus gebruik foliumzuur, wie weet is dit een reactie daarop? Ik wil nl geen menthol gel tegen de jeuk gebruiken uit angst dat het iets is wat misschien verergerd door de gel.

    Reageer
    #14

    Zou heel goed gordelroos kunnen zijn.
    Als je zwanger bent helemaal geen risico nemen. Wat heb je afgesproken met de arts ?

    Reageer
    #15

    Herpes zoster vertoont zich op het lichaam op een dermatoom. Een dermatoom is het huidgebied dat door een specifieke zenuwbaan vanuit het ruggemerg wordt verzorgd.

    De verdeling van de dermatomen die bij alle mensen ongeveer gelijk is, zie je op deze afbeelding:

    s3.amazonaws.com/hopkins_production/encyclopedia/274.jpg

    Reageer
Reageer op: Gordelroos, herpes zoster


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief