Herpes Genitalis en stress. Helpt Zelitrex?

  • #1

    Ik weet nu sinds 4 weken geleden dat ik Herpes 2 heb. Maar ik wil even bij zeggen dat ik er gestoord van wordt want nu twee weken laten heb ik gewoon nog een aanval !!! en ze zeggen dat de tweede aanval meestal milder uitpakt dan de eerste en ik moet zeggen. Nou bij mij niet echt !!! ik wordt gek van jeuk en heb letterlijk en figuurlijk zin om met mijn geslachstsdelen langs om op een spijker bed te gaan zitten. Ik heb nu ook natuurlijk geen medicijnen bij de hand en ga maandag first thing first naar de dokter. Nu mijn volgende vragen : Omdat het zo snel achter elkaar valt zal de dokter mij dan een onderhouds kuurtje geven zodat ik het onder controle kan houden. En kan ik als hij mij Zelitrex voor schrijft voor inname, dit medicijn ook gebruiken samen met een creme (wel door de dokter voor geschreven, aangezien ik las dat zink oxide creme niet werkt) voor op de huid???? En waarom krijg ik het zo snel achter elkaar ?

    P.S Mijn dokter zei vorige keer dat ik te jong was voor een onderhoudskuur voor blaasontsteking , ik heb het gevoel dat ik hij het zelfde gaat zeggen. Maar ik wil echt niet om de twee weken zo'n aanval hebben. Momenteel heb ik een stress verwekkende baan en ik heb gelezen dat stress juist een aanval doet uitlokken. Ik kan moeilijk met mijn baan stoppen. En dat niet alleen door die aanvallen voel ik me niet goed in mijn vel. Is dit redenen genoeg voor een onderhoudskuur ?

    Orihime

    Reageer
    #2

    Je stelt meerdere vragen.

    Ja, stress kan eenvoudig een nieuwe aanval veroorzaken, met name door een afname van je weerstand bij stress.

    Ja, je kunt Zelitrex gebruiken om een acute herpesinfectie van de geslachtsdelen (herpes genitalis) te behandelen.

    Ja, je kunt Zelitrex gebruiken als onderhoudsbehandeling om het herhaald optreden van herpes genitalis infecties te voorkomen. Start zo snel mogelijk met behandelen als de eerste verschijnselen opkomen.

    Reageer
    #3

    Het is trouwens erg belangrijk dat de voorgeschreven kuur helemaal, volgens het voorschrift van de arts, wordt afgemaakt, ook als de klachten al eerder afnemen.

    Reageer
    #5

    Heeft valaciclovir een wisselwerking met de anticonceptiepil?

    Reageer
    #6

    Ik zie dat het bericht van 2009 is, maar Zelitrex helpt als je die inneemt op het moment dat je soort zenuwpijn (heel licht) op de huid krijgt. Dit hoeft niet op de plek te zijn waar de herpes zich ontwikkelt, sterker nog het kan op de achterkant zijn je bil bv of je bovenbeen. Dan Zelitrex nemen, vaak wordt het dan onderdrukt. Zelitrex is een vrij zwaar middel wat je niet zomaar vaak moet gebruiken. Het heeft ook een wisselwerking met de anticonceptiepil. Dames, vraag hier naar bij je gyneacoloog. Het is wel zo dat de eerste en tweede aanval het ergst zijn. Het gaat afnemen in de loop der jaren, de pijn zal minder worden en minder vaak. Natuurlijk is dit per persoon verschillend. Ik hoop dat dit nog aankomt bij de vraagsteller. En ja de ellende is, voorkomen is beter dan genezen, maar ja dat is een koe in de kont kijken.

    Reageer
Reageer op: Herpes Genitalis en stress. Helpt Zelitrex?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief