snellepols hartkloppingen, hoofdpijn, niet slapen

 • #1

  zin,s een week of vier heb ik last van snellepols meer dan 100 slagen per minuut.daarbij heb ik last van veel zweten vooral s,nachts veel hoofdpijn kan slecht slapen. en als ik bijvoorbeeld wandelen ga met de hondjes en ik praat daar bij wordt ik benauwt kortademig.
  nu mijn vraag zijn er meer mensen die dit hebben en mijn kunnen zeggen wat ik moet doen?

  groetjes

  Reageer
  #2

  Ga even naar je huisarts. Dit moet echt even onderzocht worden. De mogelijke oorzaken zijn zo divers, van helemaal onschuldig tot mogelijk echt ernstig. Niet rommelen op het internet of de buurvrouw vragen, gewoon naar een dokter gaan. En niet mee wachten.

  Laat je weten wat de diagnose was.

  Reageer
  #3

  Hartkloppingen (palpitaties) is in de geneeskunde een symptoom, althans een klacht van de patiënt, en betekent niet meer of minder dan het zich (meestal onaangenaam) bewust zijn van het kloppen van het eigen hart.

  Dit kan zijn omdat er inderdaad iets vreemds is aan de manier waarop het hart klopt, of ook wel omdat de aandacht hierop sterker dan normaal gericht is. Palpitaties kunnen een gevolg zijn van een verhoogde schildklierproductie, hyperthyroïdie. Het verschijnsel kan optreden bij opwinding, fysieke of mentale vermoeidheid of warmtegevoeligheid. Doorgaans duren hartkloppingen één of twee minuten, maar ze kunnen in sommige gevallen dagenlang aanhouden. Het typische geval is een verhoogd hartritme, maar hartkloppingen kunnen ook onregelmatige hartslag met zich meebrengen. Het aannemen van een toestand van platte rust verhelpt het probleem dikwijls onmiddellijk. Sommigen hebben meermaals per dag hartkloppingen, bij anderen komt het slechts hoogst zelden voor, en sommige mensen hebben nooit hartkloppingen.

  In de huisartsgeneeskundige praktijk is het vaker wel dan niet geheel onschuldig.

  Reageer
  #4

  hallo allemaal

  bedankt voor jullie reaxtie.
  ik heb gisteren de heledag mijn dokter proberen te bellen maar die namen niet op. ik probeer het zo weer.maar ik heb al een keer een te hogen bloed druk gehad maar dat is wel 3 jaar geleden.verder heb ik ook last van klammen handen maar nu weet ik niet of ik weer hogen bloeddruk heb.en ik heb de heledag hart kloppingen niet eventjes.en dat is nu al een paar weken aan de gang.
  maar als ik de dokter te pakken krijg dan horen jullie wel wat het is.

  groetjes

  Reageer
  #5

  nou ik ben gister naar de dokter geweest en door gestuurt naar het ziekenhuis.daar een hartfilpje gemaakt zag de goed uit. verder was mijn bloeddruk 80/160 en ik heb nu pillen gekregen omdat mijn pols veelste snel ging. over 2 a 3 weken terug naar mijn huisarts.en ze hebben ook nog bloedgeprikt voor mijn schildklier maar de uitslag krijg ik over 3 dagen verder afwachten of de pillen aan slaan.

  groetjes

  Reageer
  #6

  Heel verstandig! Goed dat je naar een dokter bent gegaan. Zo zie je maar weer!

  Reageer
  #7

  ja inderdaad
  en nu nog hopen dat de pillen aan slaan.

  Reageer
  #8

  Het is belangrijk dat er een diagnose wordt gesteld. Er moet een reden zijn waarom je bloeddruk zo hoog is en waarom de hartslag zo snel is. De schildklier is een mogelijke oorzaak, mar misschien kun je zelf ook al maatregelen treffen tegen hypertensie (hoge bloeddruk). Als blijkt dat je schildklier te hard werkt, dan kan daar een behandeling voor gestart worden.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als eenmaal een te hoge bloeddruk is vastgesteld, bepaalt de arts in overleg met de patiënt de behandeling. Er zal worden geadviseerd om een gezonde voeding te gebruiken met weinig zout. Bij overgewicht is het belangrijk af te vallen. Een diëtist kan behulpzaam zijn bij het samenstellen van een evenwichtig voedingspatroon. Daarnaast is een gezonde leefstijl sowieso belangrijk. Dat wil zeggen: voldoende beweging, stoppen met roken en beter omgaan met spanning en stress. Met het aanpassen van de leefstijl en door te letten op het zoutgebruik, kan uw bloeddruk dalen. Blijft de bloeddruk te hoog, dan zal een arts medicijnen voorschrijven. Als er naast een hoge bloeddruk ook andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten zijn, bijvoorbeeld een te hoog cholesterolgehalte of suikerziekte, worden eerder medicijnen voorgeschreven.

  Voor het verlagen van de bloeddruk is het dus belangrijk om: gezond te eten en zout beperken; af te vallen bij overgewicht; een gezonde leefstijl na te streven: voldoende beweging, niet roken en beter omgaan met spanning en stress; eventueel medicijnen te gebruiken.

  Lees meer over hoge bloeddruk op de website van de Hartstichting over 'hoge bloeddruk':

  http://www.hartstichting.nl/go/default.asp?mID=5569&rID=204

  Reageer
  #10

  Bij teveel aan schildklierhormonen zal de stofwisseling worden aangespoord, wat zich uit in het gauw warm hebben, een gejaagde indruk maken, een snelle hartslag (meestal meer dan 100 slagen per minuut in rust), vaak wat trillende vingers, soms darmklachten (diarree) en een ontregelde menstruele cyclus. Soms ontstaan hartritmestoornissen (boezemfibrilleren). In een verder gevorderd stadium is het mogelijk dat de patiënt veel en vaak overgeeft en snel uitgeput raakt.

  Reageer
  #11

  hallo allemaal

  nou mijn bloeddruk was 80/160 en ik heb ook bloed geprikt voor de schildklier. daar krijg ik van de week bericht over. dus ik moet nog afwachten maar de pillen die ik nu heb die helpen ook voor de schildklier en bloeddruk hoofdpijn en dat je hart weer rustig wordt.

  groetjes

  Reageer
  #12

  Fijn, verstandig dat je even naar de huisarts bent geweest. Als het je schildklier blijkt te zijn, kunnen er maatregelen getroffen worden.

  Reageer
  #13

  Ik heb de hele dag door hartkloppingen, meestal overdag, 's avonds en in bed minder last van.
  (al een week lang)
  Wie weet wat dit kan zijn?

  Ik heb last van hyperventilatie, maar dan heb je toch niet de hele dag door hartkloppingen?

  Reageer
  #14

  ga maar even naar de huisarts en laat het controleren, meteen maar eens vragen wat jij aan de hyperventilatie kan doen, zo doorlopen is niet nodig, misschien weet hij een goede ademtherapeut b.v.
  dus controle en oplossen.
  sterkte en succes, Brenda

  Reageer
  #15

  nog een vraagje: is er kort geleden iets gebeurd? Vaccinatie gehad?

  Reageer
Reageer op: snellepols hartkloppingen, hoofdpijn, niet slapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief