lage bloeddruk veroorzaker klachten?

  • #1

    Ik heb verscheidende klachten, zoals hartkloppingen en hoofdpijn. Nu vroeg ik me af of dit het gevolg kan zijn van een lage bloeddruk. Een familelid laat altijd haar bloeddruk meten door een verpleegkundige die haar helpt. Nu was ik daar ook en meette ze mijn bloeddruk ook. Ik had 102/76. Volgens haar was de bovendruk te laag. Nu heb ik wel vaker een lage bovendruk.

    Reageer
    #2

    De bovendruk (102) is nog steeds normaal. Pas onder de 100 (normaal: 100-140) is het afwijkend. Er is dus niets aan de hand.

    Reageer
    #3

    Hartkloppingen (palpitaties) is in de geneeskunde een symptoom, althans een klacht van de patiënt, en betekent niet meer of minder dan het zich (meestal onaangenaam) bewust zijn van het kloppen van het eigen hart.

    Dit kan zijn omdat er inderdaad iets vreemds is aan de manier waarop het hart klopt, of ook wel omdat de aandacht hierop sterker dan normaal gericht is. Palpitaties kunnen een gevolg zijn van een verhoogde schildklierproductie, hyperthyroïdie. Het verschijnsel kan optreden bij opwinding, fysieke of mentale vermoeidheid of warmtegevoeligheid. Doorgaans duren hartkloppingen één of twee minuten, maar ze kunnen in sommige gevallen dagenlang aanhouden. Het typische geval is een verhoogd hartritme, maar hartkloppingen kunnen ook onregelmatige hartslag met zich meebrengen. Het aannemen van een toestand van platte rust verhelpt het probleem dikwijls onmiddellijk. Sommigen hebben meermaals per dag hartkloppingen, bij anderen komt het slechts hoogst zelden voor, en sommige mensen hebben nooit hartkloppingen.

    In de huisartsgeneeskundige praktijk is het vaker wel dan niet geheel onschuldig.

    Reageer
    #6

    Ik heb erg vaak, dat als ik snel opsta vanuit mijn bed / stoel, dat het dan even zwart voor mijn ogen wordt, en ik dan om me heen moet tasten omdat ik dan heel duizelig wordt en bang ben om te vallen.
    ook heb ik vaak dat ik van een klein fietstochtje thuis kom en heel misselijk ben, snel adem en duizelig in mijn hoofd. als ik dan even ga liggen gaat dat weer over. Dit had ik eerst nooit.
    Ik ben pas 15, en ik weet dus niet of dit vaak voorkomt ofzo. Dus misschien kan iemand me wat erover vertellen. Ik ga binnenkort denk ik ook even naar de huisarts.

    groetjes

    Reageer
    #7

    [i]Orthostatische hypotensie komt veel voor bij jonge slanke mensen tussen 15 en 20 jaar en is dan onschuldig. Bij jonge mensen is het beste advies is om bij de overgang van liggen naar zitten of van zitten naar staan dit niet te snel te doen maar even aan de nieuwe houding te wennen. Het gaat met het vorderen van de leeftijd meestal over. [/i]

    Lees verder op: http://www.dokter.nl/forum/Hart-bloed-bloedvaten/192330-hartkloppingen.html

    Reageer
    #8

    Ik heb de ene keer bovendruk 97 onderdruk59 en 2de meting bovendruk 77 onderdruk 65. Voel dat al me spieren pijn doen is dat wel normaal ben dan niet duizelig

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je bloeddruk is te laag. ga ermee naar de huisarts

    Reageer
Reageer op: lage bloeddruk veroorzaker klachten?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief