Steken in Linker borst

  • #1

    Hallo,
    Ik heb sinds 2 weken steken in mijn linker borst, teminste het voelt alsof het achter mijn borst zit, bij mijn hart.ik heb 1 keer een hele erge steek gehad en nu sinds 2 weken dus kleine en dat ik een druk/spanning op voel. ik heb geen stress en ben ook nie ongesteld.

    weet iemand wat ik hier aan kan doen?
    of wat het is?

    Alsvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Pijn op de borst kan een alarmsignaal zijn dat er iets mis is met uw hart. Neem daarom contact op met uw huisarts, om een ernstige oorzaak van uw pijn uit te sluiten.
    Daarnaast zijn er meerdere minder ernstige aandoeningen die de klachten geven die u beschrijft.
    Overleg even met de huisarts, en met deze klachten liefst met spoed, nogmaals om een mogelijk ernstige cardiale oorzaak uit te sluiten.

    Reageer
    #3

    Ik heb t ook,voelt als een speldenprik,heel scherp.
    Heb t altijd rond mn eisprong en weet dat het door hormonen komt.
    Bij hartklachten is het een doffe pijn.En dat weet ik omdat mn man hartpatient is.

    Reageer
    #4

    Ga bij twijfel over de nog onbekende oorzaak van klachten van 'pijn op de borst' altijd naar uw huisarts om een mogelijk ernstige oorzaak van het hart uit te sluiten.

    Reageer
    #5

    Bij pijn op de borst denken veel mensen al snel aan een hartaandoening, zoals een hartaanval. Het is echter een verschijnsel dat veel verschillende oorzaken kan hebben. Vaak wordt het veroorzaakt door maag- en slokdarmproblemen. De onderliggende oorzaak van pijn op de borst kan onschuldig zijn, maar is soms ernstig. U kunt het beste met uw klachten naar de huisarts gaan.

    Mogelijke oorzaken van pijn op de borst zijn: slokdarmproblemen en maagaandoeningen, zoals brandend maagzuur en slikproblemen; hartaandoeningen, zoals een hartinfarct en angina pectoris; stress, een paniekstoornis of depressie; hyperventilatie; een gekneusde spier of spierpijn in de spieren die tussen de ribben zitten; inbeelding. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld bang om een hartaanval te krijgen, omdat iemand in hun omgeving een hartaanval heeft gehad; borstvlieskanker. Dit komt heel weinig voor; longaandoeningen, zoals een longontsteking, longfibrose, longembolie, klaplong en longkanker; syndroom van Tietze.

    Bij zeer heftige pijn op de borst (eventueel uitstralend naar een arm of de kaken), misselijkheid en zware transpiratie is er mogelijk sprake van een hartaanval.

    Bel dan direct het alarmnummer 112.

    Reageer
    #6

    Kort door de bocht zijn er vijf gezondheidskenmerken die wijzen op een ernstige aandoening.

    één:
    Verlamde of verdoofde ledematen, tintelende gevoelens, verwardheid, duizeligheid, dubbel zicht, moeilijk praten of moeilijkheden om de woorden te vinden, en een zwak gevoel, vooral aan één kant van het gezicht of het lichaam, en plotselinge, hevige hoofdpijn. Dit kan een hersenbloeding zijn.

    twee:
    Pijn of benauwdheid op de borst of in de linkerarm of aan de linkerkant van het lichaam, koude zweetaanvallen, algemene zwakheid, misselijkheid en overgeven, en kortademigheid. Dit kan een hartaanval zijn.
    Een algemeen gevoel van zwakte, duizeligheid, een hevig kloppend hart, kortademigheid, hevig zweten, misselijkheid en braken. Dit kan ook een hartaanval zijn.

    drie:
    Gevoeligheid en/of pijn in je kuit, pijn in de borst, kortademigheid of het ophoesten van bloed. Dit kan een stolsel in uw bloedvaten zijn.

    vier:
    Bloed plassen, zonder pijn. Dit kan kanker zijn.

    Vijf:
    Piepende of moeilijke ademhaling en andere astma-symptomen die blijven aanhouden zonder verbetering vragen om spoedverzorging. Dit kan astma zijn.

    Reageer
    #7

    Hoi .
    Ik heb ook last van steken in mijn borst maar ik heb steken in mijn rechterborst.
    Het begon ook voor mijn gevoel alsof het achter mijn borst zit het begon met een soort gevoel alsof er belletjes knappen in mijn borst.
    En nu zijn het steken , als ik lach of hoest krijg ik die steek.
    Het voelt heel pijnlijk.
    Weet jij al wat het is want jij hebt (had) het ook.
    Wil je het dan vertellen want ik maak me erzorgen over.
    Misschien is het ewl iets ergs.

    Groetjes Judith

    Reageer
    #8

    Ik denk aan atelectase.

    Lees deze topic eens over 'Atelectase'

    Benauwdheid en pijn in de rug:
    http://www.dokter.nl/forum/Longen/181047-Benauwdheid-en-pijn-in-de-rug.html

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hey

    Ik heb precies het zelfde probleem
    Dokter heeft me aangeraden om te gaan hardlopen
    zodra ik steek heb, loop ik een stuk hard, niet te hard natuurlijk
    maar meestal na 50m ongeveer ben ik die steek gelijk kwijt.

    Groeten Dennis

    Reageer
    #10

    Hardlopen stimuleert de ademhaling. Deze wordt dieper en vollediger zodat de gehele longen van nieuwe lucht orden voorzien. Hierdoor verdwijnt dus dat benauwd gevoel. Ademhalingsoefeningen waarbij je diep ademhaalt, zouden eenzelfde effect kunnen hebben.

    Reageer
    #11

    [b]Clair schrijft:[/b]
    [quote]Ik heb t ook,voelt als een speldenprik,heel scherp.
    Heb t altijd rond mn eisprong en weet dat het door hormonen komt.
    Bij hartklachten is het een doffe pijn.En dat weet ik omdat mn man hartpatient is.[/quote]

    Ik had vandaag erge last van die steken, ergens achterin mijn linkerborst. Ook ik maakte mij druk of ik wellicht een hartkwaal heb. Vader en moeder zijn beiden hartpatiënten. Nu lees ik net je bericht, waarin je spreekt over een mogelijke combi tussen eisprong en deze klachten.
    Heb gelijk mijn agenda erbij genomen, en ja hoor, zit precies rond mijn eisprong.. Volgende maand eens in de gaten houden of het weer gebeurt..
    Ik hoop dat je gelijk hebt.
    Groetjes Joyce

    Reageer
    #12

    Ik heb net hetzelfde kan u me vertellen hoe het is afgelopen?

    Reageer
    #13

    Lieve mensen,

    Ik las het forum en kan me heel goed voorstellen waar jullie het over habben, want tot gisteren had ik ook zo af en toe last van steken in de borstkas ( wat eigenlijk een spier is die aanvoelt alsof je een hart aanval krijgt).
    Alleen toen is gister dus wakker werd en onder de douche stapte kreeg ik dezelfde steken alleen onwijs heftig dat mij linker kant verlamd werd en viel letterlijk op de grond, gelukkig was ik sterk bij bewust zijn om mijn mobiel te pakken (kruipend dan) en 112 te bellen, binnen 5 minuten stond er dan ook een ambulance voor de deur en brachten mij met genoeg pijnstillers door mijn lijf gejaagd te hebben naar het ziekenhuis.
    Veel details verder hoe het verder ging ga ik ook niet vertellen alleen wel de oorzaak, ten eerste roep ik het aan jullie allemaal op> kap met piekeren, maak je druk om de dingen die vandaag gebeuren en ook grip op heb maar niet op alle dingen die of in verleden zijn gebeurd of moeten gebeuren waar je absoluut niks van weet.
    Je kan je zelf zo gek maken als je zelf wilt maar opeen gegeven moment is jouw lichaam de baas! door te veel piekeren , zoeken, weer omstandigheden ook wel, niet of nauwelijks weten te relaxen heb ik een klap in mijn hartspier gekregen wat absoluu geen pretje is, en zo ernstig dat je dus meteen de dagen daarna er nog last van heb met welke beweging die je maakt, zelfs gedachte(s) laten je voelen dat je op jezelf moet passen.

    Ik wens het dus ook niemand aan om zo'n ervaring mee te maken en wil ook doorgeven dat het grootste deel altijd met jezelf te maken heeft , stop met denken/ piekeren kan je dat niet probeer gewoon een ding te pakken dat je onwijs leuk vind en ga daar theorien van maken in dat koppie... word erg lastig in begin maar opeens merk je wat ik bedoel, let op je lichaam, sport niet teveel maar ook niet te weinig, eet idd boter op je brood,en lach meer dan je nu deed.. een hartaanval kan iedereen gebeuren maar een stressaanval op je hart kan je echt voorkomen!

    Ik hoop dat de mensen die eer last van hebben dit echt zullen opnemen en proberen te veranderen want ik weet echt maar dan ook echt waar ik over praat.

    We zijn allemaal mensen en veel vergeten dat blijkbaar, of je nah lelijk bent of onwijs knap , rijk of straatarm, we blijven allemaal hetzelfde met allemaal maar 1 hart, en dat maakt ONS.

    nogmaals ik hoop dat jullie er iets mee kunnen!
    groetjes mike

    Reageer
    #14

    Gelukkig viel het allemaal mee bij jou. Welke diagnose heeft de dokter bij jou gesteld? Niet iedereen heeft dezelfde oorzaak van de klachten dus ik ben benieuwd wat jij nu gehad hebt. En het advies dat je geeft, is dat je aangereikt door de dokter of heb je deze conclusie zelf getrokken.

    Reageer
    #15

    Steken in de linkerborst zijn een serieus symptoom omdat er een mogelijkheid bestaat op een hartaanval (hartinfarct). Een hartaanval is een van de vele mogelijkheden, maar omdat een hartaanval zo ernstig is, is het verstandig altijd een arts de klachten te laten onderzoeken zodat er met zekerheid een diagnose kan worden gesteld.

    De waarschijnlijkheid van een hartaanvaal neemt toe met de leeftijd en het mannelijk geslacht en een voorgeschiedenis van het voorkomen van ischemische hartklachten en/of vaatlijden in de naaste familie, suikerziekte, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, roken, alcoholmisbruik, weinig bewegen/inactiviteit, ongezond eten, overgewicht/obesitas en lichamelijke of psychische stress.

    Een patiënt met een hartinfarct heeft vaak last van een beklemmende, drukkende of benauwende pijn op de borst, die kan uitstralen naar de kaak, de armen of de rug. De pijn is hevig maar vrij constant. Als je last hebt van scherpe steken, dan is de kans klein dat het om een hartinfarct gaat. Bij een hartinfarct houdt de pijn meestal lang aan, tenminste vijf minuten of langer. Vaak zijn er zogenaamde vegetatieve verschijnselen, zoals misselijkheid en zweten. De symptomen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Bij vrouwen en oudere patiënten zijn de klachten soms niet makkelijk te herkennen. Als je denkt dat je een hartinfarct doormaakt, moet je onmiddellijk hulp inschakelen. Is de situatie ernstig, bel dan 112 en laat een ambulance komen. Bij een hartinfarct telt immers iedere minuut. Hoe sneller je in het ziekenhuis bent om de afgesloten kransslagader te openen, hoe beter.

    Reageer
Reageer op: Steken in Linker borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief