geknapt bloedvat in vinger

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik heb wel vaker dat er gewoon maar opeens een klein bloedvat in mijn vinger knapt, het wordt dan een beetje blauw en dik. Vandaag gebeurde dat ook in mijn middelvinger in het eerste kootje van hand naar vinger. Dat kootje is nu heel dik en strak opgezet. Ik ben 2 jaar geleden geholpen aan een hersenaneurysma die door een epyleptische aanval is ontdekt. Moet ik mij nu zorgen maken en naar de dokter gaan?

    Groet Jac

    Reageer
    #2

    Het is inderdaad zorgelijk indien de bloedvaten spontaan knappen en zeker onderwerp voor overleg met uw huisarts. De algehele toestand van uw bloedvaten kan afwijkend zijn met een hogere gevoeligheid voor uw beschreven symptomen.

    Ik ga vooalsnog uit van een eenmalig en toevallige gebeurtenis als gevolg van trauma.

    Bespreek het met uw huisarts voor de eventuele oorzaak, impicaties en verder aanvullend onderzoek.

    Enerzijds wil ik u dus geruststellen maar volledig kan dit pas na aanvullende informatie over uw gezondheid.

    Reageer
    #3

    dank u wel voor uw reactie, mijn dokter is er volgende week weer waar ik een afspraak mee zal maken.

    Reageer
    #4

    Hallo Jac,

    Ik heb precies hetzelfde en dit is de 2e keer in 2 maanden. Ik ben benieuwd wat de dokter heeft gezegd.
    Zelf maak ik ook een afspraak bij de huisarts.

    Reageer
    #6

    Oh, zo pijnlijk. Mij overkomt het ook sporadisch.

    Reageer
    #7

    Ik heb ook hetzelfde. af en toe heb ik ineens pijn aan de binnenkant van een vinger. Altijd op de grens van een kootje. Ik stoot mijn vinger, soms heel zachtjes en dat is al genoeg om een blauwe plek te krijgen.

    Reageer
    #8

    ben een man van 60 jaar en sinds enige jaren springen bij mij de bloedvaten in de vingers in beide handen alles wordt blauw paars en dik en tintelingen gedeeltelijk gevoelloos.gebeurd meestal als ik ergens mee bezig ben en lichte druk op de vingers uit oefen na enige dagen tot weken verdwijnt dit weer.Gemiddeld 1-2 keer in de maand .Een afspraak gemaakt met de vaat chirurg voor doppler onderzoek.De dermatoloog had hier geen verklaring voor doorverwezen naar de vaat chirurg.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb twee zussen die met regelmaat een flinke paarse spontane blauwe vinger krijgen.Het is geen Reynaud.De vinger doet nog dagen pijn is dik en verkleurd langzaam weer naar normaal.

    Wie weet er raad voor hun,  oorzaak en of ,oplossing .?

    Reageer
    #10

    Dat is iets waar een orthopeed naar zou kunnen kijken

    Reageer
Reageer op: geknapt bloedvat in vinger


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief